Kijktips op Netflix (week 28, 2019)

Een nieuwe week en dus weer alle nieuwe films en series, die op Netflix Nederland zijn gekomen, voor je op een rijtje. Plus al onze tips! Wist je trouwens dat we nu ook op Instagram zitten? Volg ons daar, net als op Facebook, en maak kans op leuke prijsjes zo af en toe!

Blade Runner 2049

De leukste nieuwe toevoeging, en dus de eerste titel die we in ons kijktips op Netflix (week 28, 2019) artikel willen behandelen, is Blade Runner 2049. Het vervolg op de legendarische film Blade Runner uit 1982 van regisseur Ridley Scott met hoofdrollen voor Harrison Ford en onze Rutger Hauer.

Een vervolg kon alleen maar slecht(er) worden, dachten wij. Dat doe je niet. Heiligschennnis! Blasfemie! We kwamen termen te kort om ons ongenoegen kenbaar te maken. Maar toch gaven we de film een kans, zeker toen we hoorden dat Denis Villeneuve (bekend van goede films als o.a. Arrival, Sicario, Prisoners en Incendies) Blade Runner 2049 zou gaan regisseren.

De film Blade Runner 2049 speelt zich 30 jaar na Blade Runner af. Het grappige is dat het origineel zich in 2019 afspeelde, dus het is echt 30 jaar later. Althans, in de film.

Ditmaal is de blade runner, de persoon die replicanten op moet sporen, LAPD Officer K (een goede rol van Ryan Gosling). De maatschappij is al helemaal naar de gallemiezen, maar als het geheim van hem bekend zou worden, dan zal het helemaal klaar zijn. Hij besluit Rick Deckard (Harrison Ford), de blade runner uit het eerste deel, op te zoeken voor hulp.

Wat volgt is een bloedstollend avontuur in een schitterende wereld. Het roept ook een aantal fundamentele vragen op, zoals hoe je om moet gaan met herinneringen. En wat voor invloed het wel of niet weten van iets groots uit je verleden heeft op je eigen identiteit.

Hoe dan ook, we durven het nu hardop te zeggen: Blade Runner 2049 is bijna net zo goed als het origineel uit 1982. Dat hadden wij in ieder geval niet durven dromen. Oh, en de soundtrack van Blade Runner 2049 is ook erg fijn, van onze Hans Zimmer. Hebben jullie allebei de films gezien? Laat het ons zeker even weten op Facebook of Instagram.

Bonusfamiljen (3 seizoenen)

Dan tijd voor iets heel anders: de serie Bonusfamiljen. Misschien nog niet bij iedereen bekend, maar dat is wat ons betreft meer dan onterecht. Als je fan bent van Modern Family moet je deze Zweedse komedieserie zeker een kans geven.

Heel in het kort: Bonusfamiljen, de Zweedse vertaling voor bonusfamilie, gaat over een samengesteld gezin. We volgen ouders Lisa en Patrick en hun kinderen, kinderen uit eerdere relaties, familieleden en ex-partners. Ze proberen zo goed als het gaat met elkaar om te gaan, ondanks de niet zo optimale situatie.

We zien hoe dit samengestelde gezin probeert om alles zo normaal mogelijk te houden, maar dat is nog best lastig en soms zelfs pijnlijk. Exen die hun eigen agenda hebben, logistieke problemen en onderlinge spanningen, het zijn maar een paar problemen waar ze tegenaan lopen.

Bonusfamiljen is echt een serie ‘anno-nu’ en erg geestig. Maar toch zit er een af en toe een fijn dramarandje aan wat de serie goed maakt in plaats van weer een normale komedie. Check de trailer hieronder maar eens om een indruk te krijgen.

Het is mooi om te zien hoe het er aan toe kan gaan in een samengesteld gezin, iets dat vandaag de dag natuurlijk steeds vaker voorkomt door alle mensen die scheiden en uit elkaar gaan lijken te zien als het smeren van een broodje, oftewel de normaalste zaak van de wereld.

Suits (7 seizoenen)

En dan een korte mededeling voor de fans van de serie Suits: de eerste helft van seizoen 7 staat sinds deze week op Netflix! Wij kijken de serie niet, maar we weten dat er veel mensen wel kijken, dus daarom wilden we hem even kort noemen.

Begin dit jaar schreven we al over het zesde seizoen van Suits en nu is het dus de beurt aan seizoen 7, althans de eerste 10 afleveringen. Het seizoen was in de VS namelijk ook in tweeën gesplitst, met een soort winterstop. Dus ook wij moeten nog even wachten op het tweede deel van het zevende seizoen Suits.

Als we meer weten, lees je dat in onze nieuwsbrief, op Facebook en op onze Instagram-pagina. De trailer van Suits (seizoen 7) kan je hieronder trouwens even op je gemakje bekijken.

Designated Survivor: 60 days

Wat doe je als je een keurige minister bent in het kabinet van je land, en je plotseling de president van het land wordt nadat de hele regering omkomt bij een ramp?

Volgers van Netflix weten natuurlijk dat Tom Kirkman voor deze kwestie kwam te staan in Designated Survivor, toen er een aanslag op het Capitool plaatsvond. Maar nu staat aan de andere kant van de wereld een man voor hetzelfde dilemma!

Sinds deze week staat namelijk het Zuid-Koreaanse broertje van de serie online, getiteld Designated Survivor: 60 Days. Het draait allemaal om Park Mu-jin, de minister van milieu in het Zuid-Koreaanse kabinet.

Maar net als in Washington, verandert zijn leven plotsklaps wanneer er een grote brand na een explosie woedt in Het Blauwe Huis (!) en daarbij iedereen behalve Park omkomt. En dus is het aan hem om de presidentiële taak op zich te nemen en om uit te zoeken wie er achter deze aanval zit. De overrompelde Park heeft hier slechts 60 dagen de tijd voor.

De serie heeft dus een heftig plot en president Park heeft het er maar mee te doen. Maar eenmaal in functie, groeit hij net als Tom Kirkman langzaam maar zeker in zijn rol. En dat is knap, zeker als je je bedenkt dat de regering helemaal opnieuw opgebouwd moet worden, en hij ook nog eens moet dealen met de Noord-Koreaanse vijand.

Dus kun je wel een portie politieke actie en spanning gebruiken? Dan is Designated Survivor: 60 Days het volgende avontuur waar je je in kan gooien! De trailer bekijk je als je deze zin afleest.

Kijktips op Netflix (week 28, 2019)

Wat ons betreft waren dit de leukste nieuwe films/series op Netflix van de afgelopen 7 dagen. Maar natuurlijk kan jij een totaal andere smaak hebben. We zijn allemaal unieke mensen!

Daarom hebben we onderaan dit artikel alle nieuwe dingen handig in een tabel gezet, dus ook de titels die we hierboven niet hebben besproken. Zo weet je precies wat er nieuw is en kan je daar weer over opscheppen op feestjes en partijen 😉

Vergeet je ook zeker niet te abonneren op onze nieuwsbrief, onze Facebookpagina te liken en ons te volgen op Instagram. Zo mis je nooit meer iets! Een fijn weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 3 Onder: Verhalen Uit Arcadia (2 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2018 7.3
2 4 Latas Komedie, Drama 2019 6.3
3 Ainsley Eats the Streets (1 seizoen) Documentaire 2014 7.3
4 Alles voor elkaar Komedie 2017 5.3
5 Arthdal Chronicles (10 afleveringen) Drama 2019 7.7
6 Aziz Ansari: Right Now Cabaret 2019 8.0
7 Blade Runner 2049 Mysterie, Sci-Fi 2017 8.0
8 Blown Away (1 seizoen) Reality 2019 -
9 Bonusfamiljen (3 seizoenen) Komedie, Drama 2019 7.7
10 Chief of Staff (6 afleveringen) Drama 2019 8.3
Titel Genre Jaar iMDB