Kijktips op Netflix (week 29, 2018) breakfast at tiffany's

Kijktips op Netflix (week 29, 2018)

Als jullie telefoons en computers nog niet gesmolten zijn en in staat zijn dit te lezen; hoi! Het is weekend en dus weer tijd voor een nieuw overzicht van de nieuwe titels op Netflix. We hopen dat er deze week titels bijzitten die net zo welkom zijn als verkoelende ijsjes in deze tropische hitte. Dus zet je ventilator aan, schenk een verkoelend drankje in en spit met ons het nieuwe aanbod door. Let’s go!

Breakfast at Tiffany’s

Het is altijd mooi als er ouwe klassiekers op Netflix komen. Deze week is dat weer het geval in de vorm van de film Breakfast at Tiffany’s, met in de hoofdrol de iconische en tevens van Nederlandse afkomst zijnde Audrey Hepburn. Hepburn kende met deze film haar doorbraak en werd gelijk ook een stijlicoon door haar befaamde jurk van Givenchy, die prominent in de openingsscene van Breakfast at Tiffany’s te zien is.

De film zelf is gebaseerd op de gelijknamige roman van Truman Capote uit 1958 en verscheen drie jaar later in 1961. We maken kennis met de elegante Holly Golightly (Audrey Hepburn), die in New York woont en goed leeft van het geld van rijke heren. En dan is vooral juwelier Tiffany’s een favoriete plek om het geld uit te geven.

Op een dag ontmoet ze de schrijver Paul Varjak, die vlakbij Holly is komen wonen. Deze Paul blijkt te worden onderhouden door een rijke oudere dame en lijkt hiermee wel een beetje in dezelfde situatie te zitten als Holly. Het is dus niet zo verwonderlijk dat de twee een band krijgen en vrienden worden.

Op den duur krijgt dit, uiteraard, nog een amoureuze wending. Toch laat Holly nog steeds het plan om een rijke meneer te trouwen niet varen. Maar wat moet ze nou aan met Doc Golightly, een man die ineens uit Holly’s verleden opduikt en zijn licht laat schijnen over haar arme, Texaanse en boerse verleden? We kunnen alvast verklappen dat de band tussen Paul en Holly uiteindelijk wel het sterkst blijkt.

Met Breakfast at Tiffany’s krijg je dus een hele iconische film voorgeschoteld. De beelden van Audrey Hepburn zijn in de filmgeschiedenisboeken vastgeroest en misschien heb je zelfs wel een schilderij van La Hepburn van een bekende Zweedse interieurwinkel aan je muur hangen, zoals half Nederland. Dus mocht je je afvragen waar deze vandaan komt, of wil je weten hoe Audrey in haar Givenchy-jurk doorbrak, of wil je gewoon een romantische komedie bekijken? Dan zit je met deze klassieker op Netflix wel snor!

Amazing Interiors

Als je net als wij de seizoenen van Queer Eye er door heen hebt gejast voordat je u kan zeggen, wijzen we je graag op de volgende titel: Amazing Interiors. Je ziet weliswaar geen hysterische heren die stijlarme Amerikanen transformeren van zero’s tot hero’s, maar je krijgt wel een flinke portie lifestyle reality te zien waarin te gekke transformaties op het gebied van interieur aan bod komen. Ook leuk.

We zeggen alvast dat niets te gek is. Je gaat heel wat vreemde huiskamers tegenkomen, maar veel hiervan worden omgetoverd tot prachtige stekjes waaraan je je verbaast én vergaapt. Van de buitenkant zijn het hele gewone huizen maar eenmaal binnen ga je heel wat bijzonders tegenkomen. Een honkbalbar, een groot aquarium waarin je kunt duiken, een poppenhuis voor volwassenen of een grote auto in je woonkamer, ach het kan allemaal in Amazing Interiors.

Dit belooft een heerlijke serie te worden waarin je enerzijds je verstand lekker op 0 kunt zetten, en anderzijds inspiratie kunt krijgen om je eigen plek ook eens aan een transformatie te onderwerpen. Wie wil dat nou niet?

Je krijgt voor nu alvast 12 afleveringen van ongeveer een half uur voorgeschoteld en het zal ons niet verbazen als er nog meer seizoenen komen. De trailer van Amazing Interiors vind je hieronder.

Final Space

En van ongelooflijke interieurs is het maar een kleine stap naar het heelal, want daar staan de avonturen van Final Space op ons te wachten. Deze week kwam de animatieserie voor volwassenen over astronaut Gary Goodspeed en zijn mattie Mooncake online. Het gaat om 10 afleveringen waarin er ogenschijnlijk knotsgekke space-avonturen beleefd worden, een beetje in de traditie van Rick and Morty

Gary heeft net een eenzame 5 jaar opsluiting in de gevangenis erop zitten en gaat weer op avontuur in de ruimte en uiteraard gaat dat niet in 1x goed. Zijn groene alienvriend Mooncake wil hem wel helpen, maar Gary weet niet dat Mooncake eigenlijk vernietigend voor de aarde is. Letterlijk.

Maar Mooncake zal de beroerdste niet zijn en Gary bijstaan in de ruimte, wanneer er bijvoorbeeld kwaadwillige tegenstanders in het spel komen. Er zal in ieder geval heel wat gebeuren in de oneindige ruimte boven ons.

Science-fictionliefhebbers en space-fans zullen ongetwijfeld de referenties naar andere beroemde producties eruit halen. Zo heb je in aflevering 1 gelijk al de situatie dat computer HUE met monotone stem de deur niet wil opendoen voor Gary (“I’m afraid I can’t do that Dave”), en zo ga je er nog vele meer tegenkomen.

Zoals gezegd staat Final Space seizoen 1 sinds deze week op Netflix. Seizoen 2 is nog niet officieel bevestigd door Netflix, maar de makers verklapten al stiekem dat deze er komt en dat zal dan in 2019 zijn. Tot die tijd vermaken we ons wel.

Camarón: Flamenco y Revolución

We sluiten af met een documentaire voor de fijnproever. Alsof je als dessert een kaasplankje met vijgen bestelt in plaats van slagroomijs met chocoladesaus. We hebben het over de documentaire van een van de beroemdste flamencozangers van de twintigste eeuw: Camarón de la Isla.

Misschien zegt de naam je nu niets, maar na het zien van deze film weet je hoe invloedrijk en bekend hij was in Spanje en zelfs daarbuiten, want hij had Mick Jagger en Quincy Jones als fans! Dan kan je wel iets natuurlijk.

Een tragisch lot bleef Camarón echter helaas niet bespaard, maar als je ziet en vooral hóórt hoe prachtig zijn bijdrage is aan de ontwikkeling van de fantastische flamencomuziek, kunnen we alleen maar onze Spaanse hoed voor hem afnemen.

Camarón: Flamenco y Revolución is een productie vol geuren, kleuren en natuurlijk een dosis drama, want dat is nu eenmaal altijd met de flamenco verbonden te zijn. Ga gewoon lekker kijken en laat je meevoeren naar de wereld van Camarón en zijn flamenco. Vergeet je alleen geen sangria in te schenken en een stukje fuet af te snijden?

Kijktips op Netflix (week 29, 2018)

Dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 29, 2018). Het waren er toch wel een hoop, al zeggen we het zelf. De rest van de nieuwe titels op Netflix kan je vinden in de tabel hieronder.

We willen je ook nog even wijzen op het feit dat we natuurlijk nog twee fantastische pagina’s hebben in de vorm van Netflix Aanbod en Binnenkort op Netflix, waarop we het gehele aanbod in een tabel hebben staan en alle titels die snel op Netflix komen.

En natuurlijk vinden onze nieuwsbrief en Facebookpagina het leuk als je je erop abonneert en hem/haar liket. Dus doe dat vooral eventjes. Nog een fijne dag en tot volgende week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Project Runway (4 seizoenen) Reality 2010 7.3
2 LEGO House – Home of the Brick Documentaire 2018 -
3 The Break with Michelle Wolf (9 afl.) Talkshow 2018 -
4 Breakfast at Tiffany’s Komedie, Romantiek 1961 7.7
5 Merlin (5 seizoenen) Actie 2012 7.9
6 Wakefield Drama 2016 6.3
7 A Thousand Words Komedie 2012 5.9
8 The Devil Inside Horror 2012 4.2
9 The Last Airbender Avonturen 2010 5.2
10 Primal Fear Thriller 1996 7.7
Titel Genre Jaar iMDB