Kijktips op Netflix (week 29, 2020) patriots day

Kijktips op Netflix (week 29, 2020)

Daar zijn we weer. Elke week schrijven we een overzichtje met daarin alle nieuwe titels op Netflix + onze tips. Natuurlijk kan je ook onze oudere weekoverzichten teruglezen (HIER). En vergeet ons niet via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief te volgen. Oké, genoeg administratie. Laten we beginnen.

Patriots Day

We trappen dit kijktips op Netflix (week 29, 2020) artikel af met de film Patriots Day, een film van regisseur Peter Berg (regisseur van o.a. Lone Survivor en Deepwater Horizon) met een hoofdrol voor Mark Wahlberg.

In Patriots Day draait het allemaal om de bomaanslag van 2013 tijdens de marathon van Boston. De film is dus gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt het allemaal nog net iets heftiger.

Er is dus een bomaanslag bij de jaarlijkse marathon, al vrij snel in de film, en in de rest van Patriots Day zien we hoe verschillende mensen alles op alles zetten om de twee terroristen te vinden. Dat blijken twee Tsjetsjeense broers te zijn. De klopjacht duurt toch ruim 4 dagen.

Het is een verdomd spannende thriller, ondanks dat het soms wel erg nationalistisch aanvoelt. Maar dat mag de kijkpret niet drukken. Hoe dan ook, in Patriots Day zien we hoe commissaris der politie Ed Davis (Mark Wahlberg) o.a. samenwerkt met de FBI om te aanslagplegers te vinden.

The Business of Drugs

Dan tijd voor een goede documentaireserie. We willen namelijk de toevoeging The Business of Drugs uitlichten die sinds deze week op Netflix te zien is. Er staan inmiddels al een hoop documentaires op de streamingsdienst, maar er is, als je het ons vraagt, nog wel ruimte voor eentje extra.

In The Business of Drugs krijgen we in zes afleveringen een duidelijk beeld van de ‘war on drugs’. Aan de hand van Amaryllis Fox, die jarenlang als CIA-agente heeft gewerkt, worden we meegenomen in deze bizarre .

Je ziet het circuit achter je pilletje op een festival of lijntje cocaïne. Want hoe kan een economie die zoveel levens kost, zo lang doorgaan alsof er niks aan de hand is? Elke aflevering staat een bepaalde drug centraal en krijgen we vanaf een aantal kanten een beeld, van a tot z.

Er wordt ook getracht een antwoord te formuleren op de vraag hoe dit allemaal kan stoppen, althans, het geweld en het verlies aan levens. Moeten we alles misschien legaliseren? Of is dit te simpel? De documentaireserie The Business of Drugs is, los van het feit of er ooit een oplossing komt, in ieder geval een fijne toevoeging aan het Netflix aanbod.

Suits (seizoen 8)

En dan willen we graag afsluiten met de mededeling dat vanaf vandaag alle eerste acht seizoenen van Suits op Netflix te zien zijn.

Het is het eerste seizoen zonder Meghan Markle in de rol van Rachel Zane, je weet wel, de vrouw van die roodharige prins uit de UK. En ook Patrick J. Adams (Mike) zullen we in dit seizoen niet meer terugzien. Die wilde liever andere dingen gaan doen. Of de serie Suits op Netflix nu nog steeds de moeite waard is, moet je zelf maar even gaan uittesten.

Kijktips op Netflix (week 29, 2020)

Deze bovenstaande titels waren wat ons betreft de kijktips op Netflix (week 29, 2020). Er kwamen, daar moeten we eerlijk in zijn, niet veel titels bij waarvan we dachten: “Ja, die moeten we zien”. Maar dat kan gebeuren.

En misschien vergissen we ons wel en vind jij, in de onderstaande tabel met alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen week, wél nog een aantal voltreffers. Als dat zo is, laat het ons dan zeker weten via onze social media kanalen (zie inleiding voor de linkjes).

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Abby Hatcher (1 seizoen) Animatie, Komedie 2018 7.3
2 Along Came a Spider Drama 2002 6.4
3 Boca A Boca (1 seizoen) Mysterie, Thriller 2020 -
4 Brüno Komedie 2009 5.8
5 Cinderela Pop Komedie 2019 4.6
6 Cursed (1 seizoen) Avontuur, Fantasie 2020 6.5
7 Dicte (3 seizoenen) Misdaad, Drama 2016 7.2
8 Eagle Eye Actie 2008 6.6
9 Event Horizon Horror, Sci-Fi 1997 6.7
10 Fatal Affair Drama, Thriller 2020 4.5
Titel Genre Jaar iMDB