Kijktips op Netflix (week 29, 2021) ghostbusters bill murray ocult

Kijktips op Netflix (week 29, 2021)

Ja, hoor. Hier is ons ‘kijktips op Netflix (week 29, 2021)’ overzicht! Met hier alle nieuwe dingen die de afgelopen week op ons aller Netflix zijn gekomen. Lees het door en je bent weer helemaal bij.

Kijktips op Netflix (week 29, 2021) // tabel

We trappen af met de tabel. De tabel? Ja, de tabel. In dit tabelletje staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod – handig op een rijtje – zodat je gelijk een overzicht hebt. Hieronder staat ie. Daarna pikken we er een paar titels uit die wij typeren als de kijktips van de week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Classic Horror Story Horror, Mysterie 2021 5.6
2 A Perfect Fit Drama, Romantiek 2021 6.1
3 Beastars (2 seizoenen) Anime, Misdaad 2021 8.4
4 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 9 afleveringen van seizoen 6) Actie, Avontuur 2021 7.0
5 Doctor Sleep Drama, Horror 2019 7.3
6 Emicida: AmarElo – Ao Vivo Muziek 2021 -
7 Explained (2 seizoenen + 1 aflevering van seizoen 3) Documentaire 2021 8.0
8 Fear Street Part 3: 1666 Horror, Mysterie 2021 -
9 Fighting With My Family Komedie 2019 7.1
10 Ghostbusters Actie, Komedie 1984 7.8
Titel Genre Jaar iMDB

La ley de Herodes (Estrada, 1999)

De eerste tip is een Mexicaanse film uit 1999, namelijk het satirische La ley de Herodes, in het Engels uitgekomen onder de naam Herod’s Law. De maker neemt hierin de Mexicaanse corruptie op de hak en in het bijzonder de machtige politieke partij PRI (Institutioneel Revolutionaire Partij), maar ook de VS en de kerk krijgt een veeg uit de pan.

De film speelt zicht af in de jaren ’40 en Miguel Alemán Valdés heeft de leiding over het corrupte land. In het afgelegen woestijndorpje San Pedro de Los Saguaro wordt de burgemeester gelynched, omdat ook hij corrupt zou zijn. Al snel wordt de simpele conciërge Juan Vargas de nieuwe baas.

Juan Vargas, de nieuwe burgemeester. Bron: La ley de Herodes / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In het begin wil hij het goed doen. Maar al snel krijgt hij door dat – als hij dingen voor elkaar wilt krijgen – zelf ook corrupt moet worden. En als hij zich dat eenmaal beseft is de aap uit de fles, of nou ja, je snapt ons.

Dan is er geen houden meer aan en verandert hij in de meest slechte burgemeester van het dorpje ooit. Want alleen door je aan de ‘Wet van Herodes’ te houden – pak de ander voordat ze jou pakken – houd je je staande als burgemeester.

De satire en kritiek richting het machtsmisbruik en de corruptie van het land is uiteraard duidelijk, maar er valt ook een heleboel te lachen in La ley de Herodes. Een aanrader als je van arthouse houdt.

Peppa Pig (5 seizoenen)

En dan even een kleine update voor de aller kleinsten onder ons. Die mogen we natuurlijk niet vergeten. De eerste vijf seizoenen van Peppa Pig staan sinds deze week op Netflix! We horen al gejuich.

Niet zo gek, want ook wij vinden Peppa Pig prima kijkvoer. Je kindje zal de avonturen van het varkentje Peppa en haar familie en vrienden ook zeker kunnen waarderen. Dus kijk hoe Peppa en de rest springen in modderpoelen, hoe ze rijden op imaginaire fietsen, hoe Pappa Pig zijn verjaardag viert en nog veel meer leuke avonturen.

De afleveringen zijn zowel in het Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans te bekijken. En er zit zelfs Tjechische en Vietnamese ondertiteling bij ….Top.

Ghostbusters (Reitman, 1984)

Kijktip nummero 3 is de filmklassieker Ghostbusters uit 1984. Een film waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Dus we zijn blij dat hij sinds deze week weer te zien is op Netflix Nederland.

In Ghostbusters draait het om een groepje detectives. Je kunt ze inhuren als je last hebt van geesten en/of spoken. De drie wetenschappers verliezen hun baan aan de Universiteit van New York waar ze paranormale zaken bestudeerden en richten vervolgens hun groepje op.

Ze besluiten er nog iemand bij te nemen en zich te verhuren als ‘ghostbusters’, oftewel spokenvangers. En natuurlijk hoort daar een overall, een toffe auto en speciale machines – die wel wat weg hebben van stofzuigers – bij om de spoken mee om te zuigen.

Kek autootje. Bron: Ghostbusters / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar midden in een opdracht komen ze terecht in een andere dimensie. En wat blijkt? Opeens moeten zij – vier verder doodnormale mannen – New York City redden. Wat volgt is een heerlijke avontuur vol aren ’80 special effects, fijne muziek en natuurlijk onze dead-pan-held Bill Murray.