Kijktips op Netflix (week 3, 2019) edge of seventeen handjes

Kijktips op Netflix (week 3, 2019)

Hallo daar! Als we de weerberichten moeten geloven, gaat het de aankomende week flink koud worden en sneeuwen. Dat lijkt ons een prima reden om alvast wat Netflix-titels bij elkaar te sprokkelen zodat je lekker binnen kan blijven. Het enige wat je nog moet doen, is een goeie bak chocolademelk maken en het grote relaxen kan weer beginnen.

Grace and Frankie seizoen 5

Deze week zijn de dames van Grace and Frankie weer terug op Netflix met alweer seizoen 5. Je kunt van deze dames alles zeggen, maar niet dat ze al achter de geraniums zitten. En daarom hebben ze weer genoeg meegemaakt voor een vijfde seizoen.

Enne, dit seizoen komt ook the one and only RuPaul even bij de dames buurten. Hij heeft namelijk een gastrol in dit nieuwe vijfde seizoen te pakken! Gaat dat dus zien. Mocht je even kwijt zijn waar de serie ook al weer over ging, dan frissen we je geheugen maar al te graag even op.

Frankie en Grace (Lily Tomlin en Jane Fonda) zijn allebei 75+ vrouwen. Ze hebben het goed voor elkaar. Een fijn leven, tijd en mannen die binnenkort gaan stoppen met werken, en dus kunnen ze snel weer meer tijd samen met elkaar doorbrengen, zonder stress om werk/kinderen etc.

Hun mannen, zakenpartners van elkaar, en Grace en Frankie besluiten met z’n vieren uit eten te gaan in een chique restaurant. Om alles goed af te sluiten. Nog één keer tutten de vrouwen zich dus op om eventjes lekker uit de verf te komen.

Maar dan komt er opeens een mededeling. Hun mannen blijken naast zakenpartners ook verliefd op elkaar te zijn geworden. Jeetje. Sta je dan, in je uitgedoste pakkie. Met al je goede bedoelingen.

Hoe hebben ze dit nou niet zien aankomen? Waar was hun gaydar toen ze hem het hardst nodig hadden?

Een scheiding is vervolgens het logische gevolg, een vriendschap tussen de twee vrouwen het onlogische gevolg. De ene is namelijk super chique, de andere een vrij linkse kunstenares die aan yoga doet. Maar toch klikt het. En hoe, dat zien we wel in Grace and Frankie.

Zet snel Grace and Frankie seizoen 5 op om te zien hoe het nu met de dames is of bekijk alvast de trailer hieronder.

The Edge of Seventeen

Wat zijn we blij dat The Edge of Seventeen sinds deze week op Netflix Nederland staat. We keken de film namelijk toevallig een drietal maanden geleden en dachten toen al: het zou fijn zijn als deze op Netflix zou komen. En onze gebeden werden gehoord.

In The Edge of Seventeen volgen we de 17-jarige Nadine (een uitmuntende rol van Hailee Steinfeld), een tienermeisje zoals er zoveel zijn: iemand die er niet helemaal tussen past en die worstelt met haar identiteit en de wereld om haar heen.

Tel daar het overlijden van haar vader, samenwonen met een moeder en een populaire broer Darian (Blake Jenner) en een vriendin die uiteindelijk verliefd wordt op de verkeerde persoon (althans in de ogen van Hailee) en je hebt genoeg ingrediënten voor een mooie film.

Kijktips op Netflix (week 3, 2019) edge of seventeen soda

Deze film had vervolgens wel heel makkelijk in de ‘mwah, vermakelijk coming-of-age/high schoolfilmpje, maar morgen ben ik alles alweer vergeten’ hoek kunnen belanden, maar dat gebeurt niet.

Dit komt voornamelijk door hoe regisseuse Kelly Fremon Craig haar persongages heeft gecreëerd; als echte mensen, van verschillende leeftijden, in verschillende fases in hun leven, met allerlei (soms tegenstrijdige) emoties en gevoelens.

Dus zet The Edge of Seventeen en laat je weer meevoeren naar de tijd dat jij 17 jaar jong was en dacht dat je de hele wereld al begreep. Een onzekere tijd, waar je nu misschien wel met weemoed naar terugkijkt. Of misschien wel niet natuurlijk, dat kan uiteraard ook.

De trailer van de film is hieronder te zien.

The Punisher (seizoen 2)

Deze week verscheen The Punisher seizoen 2 op Netflix, een Netflix Original waarin het personage Frank Castle centraal staat.

Deze Marvel-adaptie is wellicht een van de laatste releases van Marvel op Netflix, nadat in het najaar al aangekondigd was dat shows als Luke Cage en Daredevil gecanceld worden. Of The Punisher dit lot ook is beschoren, is nog onduidelijk maar het zou zomaar kunnen zijn dat dit het laatste seizoen is waarin we Frank Castle zien.

In het eerste seizoen hebben we kunnen zien hoe de oud-marinier Castle, ook bekend als The Punisher, wraak wil nemen op de figuren die verantwoordelijk zijn voor de dood van zijn gezin. Hij zal niet rusten voor dit hem lukt en dit resulteert in een harde serie waarin geweld en wat bloed hier en daar, niet geschuwd wordt.

In het tweede seizoen zien we Frank Castle opnieuw terug, die deze keer een ietwat meer teruggetrokken leven leidt waarin hij op adem komt na dat eerste seizoen vol geweld en actie.

Maar al snel is het gedaan met de rust wanneer hij een tienermeisje gaat beschermen op wie een moordpoging is gedaan en die nogal voor wat mysterie zorgt.

Voor Frank Castle het weet, is hij weer back on track als The Punisher en zal hij weer oog in oog staan met veel schurken die het op Castle gemunt hebben.

Je kan de trailer van The Punisher (seizoen 2), dat sinds deze week dus op Netflix Nederland staat, hieronder op je gemak bekijken. Dan kan je daarna beslissen of je de serie een kans geeft, of niet.

Kijktips op Netflix (week 3, 2019)

Tot zover ons kijktips op Netflix (week 3, 2019) artikel. Zoals elke week halen we weer alle krentjes voor je uit de nieuwste Netflix-pap, en nu dus ook. Welke dingen er allemaal nog meer bij zijn gekomen, check je in onderstaande tabel.

Vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken en/of je te abonneren op de nieuwsbrief. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste en zelfs allerlaatste Netflix nieuws.

En onze Netflix Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s ken je natuurlijk ook al, toch?

Ciao!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Pitch Perfect Komedie, Muziek 2012 7.2
2 Ray Biografie, Muziek 2004 7.7
3 Johnny English Reborn Actie, Komedie 2011 6.3
4 Johnny English Actie, Komedie 2003 6.2
5 EDtv Komedie, Drama 1999 6.1
6 Lady-Like Komedie, Romantiek 2018 5.2
7 Een avontuur met een staartje (a.k.a. An American Tail) Animatie, Avontuur 1986 6.9
8 Noddy, de detective (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2016 6.8
9 Trolls: Door Met De Beat (5 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 5.8
10 Star Trek: Discovery (seizoen 1 + 1 aflevering seizoen 2) Actie, Sci-Fi 2019 7.4
Titel Genre Jaar iMDB