sex education seizoen 2 Kijktips op Netflix (week 3, 2020)

Kijktips op Netflix (week 3, 2020)

Riemen vast, want we hebben weer een overzicht voor je met alle nieuwe dingen op ons aller Netflix. In het onderstaande artikel vind je onze tips en aan het eind staat de tabel met daarin alle nieuwe dingen. Let’s go.

Ares (seizoen 1)

Dan nu tijd voor een toffe Netflix Original van eigen bodem, het bloedstollende en originele Ares. De serie draait om een Amsterdamse studentenvereniging, die stiekem wel iets meer is dan dat. Dat blijkt al snel.

Als eerstejaars studente Geneeskunde Rosa (Jade Olieberg) via jeugdvriend Jacob (Tobias Kersloot), die ze al 3 maanden niet meer had gezien en waar ze om die reden een beetje pissig op was, per toeval in aanraking komt met de club Ares, verandert haar leven van de ene op de andere dag.

Want het is toch meer een sekte, als we het heel eerlijk bekijken. Een sekte waar allerlei mensen van goede komaf en rijke pluimage lid van blijken te zijn. Of zoals een lid het zelf zegt: “We zijn een genootschap, voor mensen met potentie”. Uiteindelijk ziet Rosa het, die zelf uit een normaal milieu komt, als een kans.

Ritueel in kleurrijke pakjes. Bron: Ares / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Ares is een psychologische horrorserie met drama-elementen, als een soort hedendaagse en veel engere versie van Eyes Wide Shut van Kubrick, die door veel mensen gezien moet worden. Dit soort producties zien we namelijk niet vaak uit Nederland en dat verdient aanmoediging.

En als het eindresultaat dan ook nog eens zo ijzingwekkend spannend en origineel is, dan is het natuurlijk helemaal perfect.

Sex Education (seizoen 2)

Het tweede seizoen van Sex Education was een seizoen waar al lang reikhalzend naar uit werd gekeken. En dat is niet zonder reden. Het eerste seizoen wist sex, humor, (jeugd)problematiek en bloeiende romantiek op een middelbare school geweldig met elkaar samen te brengen.

Het draait allemaal om de 16-jarige maagd Otis Millburn, de zoon van een seksuologe die, net als veel leeftijdsgenoten, worstelt met het thema seks. Hij besluit dit gegeven op een gegeven moment voor zichzelf in te zetten, om er zelf beter van te worden.

Maar daar heeft hij in Sex Education (seizoen 2) geen zin meer in. Maar er blijkt wel vooruitgang in zijn leven. En hoe gaat het eigenlijk met Maeve? Wie zien het allemaal in het tweede seizoen.

Sex Education biedt ons dus tieners aan de ene kant en seksgerelateerde onderwerpen aan de andere zijde. Maar waar het in veel andere titels vaak plat wordt, is dat in Sex Education totaal niet het geval. De genuanceerde blik op het onderwerp, vertelt vanuit deze specifieke doelgroep, plus de humor, maakt dit een fantastische serie.

Hip Hop Evolution (seizoen 4)

Het vierde seizoen van de documentaireserie Hip Hop Evolution staat op Netflix en daar zijn wij, als hiphopliefhebbers, maar wat blij mee. In deze serie zien we hoe de kunststijl zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot het formaat dat het nu heeft.

In Hip Hop Evolution (seizoen 4) draait het onder andere om de opkomst en de rol van de mixtape en krijgen we een kijkje in het leven te zien van grote hiphopartiesten als Missy Elliott, The Neptunes van Pharrell Williams en rapper T.I.

Kijktips op Netflix (week 3, 2020)

Met het uitlichten van de series Ares, Hip Hop Evolution (seizoen 4) en Sex Education (seizoen 2) zijn we weer aan het eind gekomen van dit ‘kijktips op Netflix (week 3, 2020)’ – artikel. We hopen dat je weer wat aan je lijstje hebt kunnen toevoegen.

Zo niet, volg ons dan op Facebook, Instagram en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Want misschien komt er binnenkort dan wel iets tofs voor je op Netflix en bij ons lees je er als eerste over.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Fall From Grace Thriller 2020 5.9
2 Ares (1 seizoen) Drama, Horror 2020 6.1
3 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 1 aflevering seizoen 5) Actie, Avontuur 2020 6.9
4 Grace and Frankie (6 seizoenen) Komedie 2020 8.2
5 Hip Hop Evolution (4 seizoenen) Documentaire, Muziek 2020 8.3
6 Justin Time (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2011 6.6
7 Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez (seizoen 1) Documentaire, Sport 2020 7.7
8 Kipo and the Age of Wonderbeasts (1 seizoen) Animatie, Actie 2020 8.1
9 Leslie Jones: Time Machine Cabaret 2020 -
10 Nailed It! Duitsland (1 seizoen) Reality 2020 -
Titel Genre Jaar iMDB