Creating The Queen’s Gambit Kijktips op Netflix (week 3, 2021)

Kijktips op Netflix (week 3, 2021)

En van het ene op het andere moment zijn we alweer aanbeland bij ons kijktips op Netflix (week 3, 2021) artikel. Het nieuwe jaar is hiermee dus al lekker onderweg. Maar wat is er de afgelopen zeven dagen eigenlijk allemaal op Netflix gekomen? We beginnen met onze weektips en eindigen met de tabel met alle nieuwe toevoegingen.

Creating The Queen’s Gambit

We beginnen ons nieuwste weekoverzicht met een documentaire van slechts 14 minuten. Zie het maar als een amuse om de eetlust op te wekken. In Creating The Queen’s Gambit krijgen we een kijkje achter de schermen bij een van populairste Netflix Originals van de afgelopen maanden.

Mocht je het niet meegekregen hebben, iets dat ons zou verbazen, in de serie The Queen’s Gambit draait het allemaal om het meisje Beth Harmon (Anya Taylor-Joy). Ze groeit op in een weeshuis in de jaren ’50 van de VS.

Al snel blijkt dat ze erg slim is en dat ze goed kan schaken. Ze begint wedstrijden te schaken en te winnen, en ze wordt steeds beter. Maar er is ook een keerzijde, want ze ontwikkelt o.a. een verslaving aan kalmerende middelen en voert altijd een innerlijk gevecht met zichzelf over het verleden en met haar voornamelijk mannelijke omgeving.

In Creating The Queen’s Gambit praten de crewleden, de makers en de acteurs/actrices over hoe het was om aan de serie te werken. Wist je bijvoorbeeld dat actrice Anya Taylor-Joy op een dag soms wel vijf verschillende rode pruiken op moest, om de rol van Beth te spelen?

Waarom dat is, en nog veel meer leuke weetjes, zie je in de korte documentaire Creating The Queen’s Gambit. Kijk de titel op Netflix of gewoon via het onderstaande filmpje.

De Geheimen van Barslet (seizoen 1)

Onze tweede tip om te kijken is de Nederlandse dramaserie De Geheimen van Barslet. Het is een serie uit 2012, maar wij hadden er nog nooit van gehoord. En toch willen we hem hier even uitlichten, omdat er een sfeertje wordt gecreëerd dat we niet vaak zien in een serie van eigen bodem.

In De Geheimen van Barslet speelt alles zich af in het rustige dorpje Barslet. Een plek met misschien een gekke naam, maar waar voor de rest bar weinig lijkt te gebeuren. Maar van de ene op de andere dag gebeuren er een aantal gekke dingen.

Zo is er opeens een pyromaan, is er een kleuter die in de toekomst lijkt te kunnen kijken, sterft er een jonge knul op mysterieuze wijze en regent het, alsof het nog niet allemaal gek genoeg is, op een gegeven moment vissen. Vissen, ja. Dat is weer eens wat anders dan de kikkerregen in Magnolia.

De Geheimen van Barslet telt zeven afleveringen en elke episode zien we deze gekke gebeurtenissen vanuit een ander karakter. Je zou denken dat dit handig is om er achter te komen wat er nu precies speelt, maar niets is minder waar. Het roept vaak alleen maar meer vragen op.

De link met Twin Peaks is al snel gelegd, vooral door het vreemde sfeertje. Natuurlijk, het is qua niveau geen gelijkwaardige tegenstander aan deze legendarische serie, maar als een poldervariant van Twin Peaks mogen we De Geheimen van Barslet toch best bestempelen, al is het alleen maar omdat dit onze website is en we dus kunnen doen wat we willen! 😅

Dawson’s Creek (seizoen 1)

Netflix communiceerde dat alle seizoenen van Dawson’s Creek op 15 januari op Netflix zouden komen, maar dat bleek te voorbarig. Op het moment van schrijven staat alleen het eerste seizoen van deze bekende tienerserie op de streamingsdienst.

Waarschijnlijk komen de overige vijf seizoenen ook op Netflix, maar het is alleen nog niet bekend wanneer. Volg ons daarom zeker via de nieuwsbrief, Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven.

Maar terug naar Dawson’s Creek. We maken kennis met vier tieners die op het punt staan om te beginnen aan de tweede klas van de middelbare school: Dawson, Pacey, Joey en Jen.

Ze wonen in het kuststadje Capeside en zijn allemaal heerlijk bezig om volwassen te worden. Natuurlijk is dat allemaal maar lastig, maar ze proberen er elkaar toch doorheen te helpen. De serie werd geroemd om haar levensechte dialogen en herkenbare situaties.

Kijktips op Netflix (week 3, 2021): tabel

Kijk, dat waren ze weer hoor: onze kijktips van de week. We hebben geprobeerd om een gevarieerde selectie op de mat te leggen. Dan heb je tenminste iets te kiezen. Maar natuurlijk kwamen er meer dingen op Netflix. Deze vind je allemaal, netjes op een rijtje, in onderstaande tabel.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Als de dijken breken (1 seizoen) Drama 2016 6.6
2 Azizler Komedie, Drama 2021 6.2
3 Bling Empire (1 seizoen) Reality 2021 -
4 Carmen Sandiego (4 seizoenen) Animatie, Avontuur 2021 8.3
5 Chris Rock Total Blackout: The Tamborine Extended Cut Cabaret 2021 6.6
6 Crack: Cocaine, Corruption & Conspiracy Documentaire, Misdaad 2021 6.7
7 Creating The Queen's Gambit Documentaire, Short 2021 -
8 Dawson's Creek (1 seizoen) Drama, Romantiek 1999 6.6
9 De Geheimen van Barslet (1 seizoen) Drama 2011 7.4
10 Disenchantment (3 seizoenen) Animatie, Komedie 2021 7.3
Titel Genre Jaar iMDB

Oh, en vergeet ons natuurlijk ook niet te volgen via de nieuwsbrief, Instagram en Facebook. Dan weet je altijd als eerste wat er speelt in het Land der Netflix. En met die informatie kan jij dan weer opscheppen bij het (digitale) koffieautomaat.