the house KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022)

Heb je geen idee wat je nou weer moet kijken op Netflix? We got you. We hebben alle nieuwe titels – die de afgelopen zeven dagen aan het aanbod zijn toegevoegd – voor je op een rij gezet. Daarnaast hebben we ook een paar tips voor je, geselecteerd uit deze nieuwe batch.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022) // tabel

We starten ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022) artikel met de tabel. In deze tabel staan alle nieuwe toevoegingen. Wil je nooit meer iets missen? Volg ons dan zeker via de nieuwsbrief, Instagram en Facebook.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 After Life (3 seizoenen) Komedie 2022 8.4
2 Archive 81 (1 seizoen) Drama, Horror 2022 7.0
3 Brazen Misdaad, Mysterie 2022 3.8
4 Cheer (2 seizoenen) Documentaire, Reality 2022 8.1
5 DC Legends of Tomorrow (6 seizoenen + S07E08) Actie 2022 6.8
6 El Comediante Komedie, Drama 2021 5.6
7 How I Fell In Love with a Gangster Misdaad, Drama 2022 5.9
8 Inspector Koo (10 afleveringen) Actie, Misdaad 2021 6.8
9 Our Beloved Summer (6 afleveringen) Komedie, Romantiek 2022 8.9
10 Penyalin Cahaya Misdaad, Mysterie 2021 7.4
Titel Genre Jaar iMDB

After Life (seizoen 3)

Jaaaa, het derde seizoen van After Life staat op Netflix! Voor ons voelt het als de dag van gisteren dat we aangenaam verrast werden door het eerste seizoen van deze komische dramaserie van de hand komiek Ricky Gervais.

In After Life speelt Gervais de rol van Tony, een man die samenwoont met zijn hond nadat zijn vrouw Lisa overleden is aan kanker.

Zij was zijn alles. En nu – zo na haar dood – lijkt hij alle levensvreugde kwijtgeraakt te zijn. Hij is depressief en wilt niet meer.

afterlife-seizoen-netflix-gervais-office
Tony aan het kutten met een gastoeter. Bron: After Life / Netflix

Maar ondertussen moet hij toch door gaan met zijn leven (omdat zijn hond anders dood zou gaan, volgens hem) en ook met zijn werk als journalist bij een nietszeggend lokaal krantje. 

Omdat alles toch geen zin meer lijkt te hebben, besluit hij te gaan leven zoals hij dat zelf wilt. Dat betekent, geen remmingen meer, alles zeggen wat je denkt, doen wat je wilt.

Wij zijn benieuwd hoe het met Tony gaat in dit derde seizoen van deze grappige serie vol met de kenmerkende, harde humor van Gervais!

The House (2022)

Houd je van de stop-motion animatiestijl van een film als Fantastic Mr. Fox (Anderson, 2009)? Dan moet je de nieuwe film The House zeker even gaan kijken op Netflix! Maar let op: deze animatie zou best te eng kunnen zijn voor kinderen, dus let daar op.

Centraal staat een huis – vandaar de titel van de film! – ergens in de VS. In The House volgen we drie families die allemaal in aanraking komen met het mysterieuze huis.

Ze wonen er allemaal in, maar in verschillende tijdperken. Het maakt The House een anthologie.

Twee van de drie verhalen hebben dieren in de hoofdrol. Althans, dieren … Ze kunnen praten, net als wij, dus we zouden het het best antropomorfe dieren kunnen noemen. Dieren met menselijke eigenschappen dus. Het derde verhaal heeft een gezin in de hoofdrol.

The-House-netflix-fantastic-mr-fox-wes-anderson
Twee katjes uit 1 van de 3 verhalen. Bron: The House / Netflix

Alle mensen en dus dieren die er ooit gewoond hebben, merken op een gegeven moment dat het huis nogal verontrustende kanten heeft.

Het toffe aan The House vinden wij dat alles er aan de oppervlakte leuk en gezellig uitziet. Pratende dieren, mooie kamers als een poppenhuis etc.

Maar onder dit alles schuilt een continue (psychologische) dreiging. De combinatie tussen mysterie, horror en komedie vinden wij ontzettend goed gedaan.

Upgrade (2018)

Onze laatste kijktip in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022) – hopelijk heb je er een beetje van genoten – is de spannende actiethriller Upgrade. Echt een film om niet te veel over na te denken.

De film speelt zich af in een niet zo verre toekomst, zoals wel meer sciencefiction. In Upgrade speelt technologie een nog grotere rol dan dat het nu al doet.

Zo ook in het leven van Grey, iemand die juist zo min mogelijk van technologie wilt weten.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 3, 2022) upgrade
Grey, schreeuwend. Bron: Upgrade / Netflix

Als er op een dag iets verschrikkelijks gebeurd als hij en zijn vrouw een ritje in de auto maken – en we gaan niet verklappen wat precies – wilt hij maar één ding: WRAAK.

Maar dat is nog knap lastig. Waarom, dat gaan we niet zeggen. Dat moet je zelf maar checken in de spannende actiethriller Upgrade met flinke B-movie vibes.