It Kijktips op Netflix (week 30, 2019) Nederland clown ballon

Kijktips op Netflix (week 30, 2019)

Wat een tropische temperaturen, hè? Waarschijnlijk heb je hierdoor weinig Netflix gekeken, net als wij. Maar de temperaturen gaan dalen en de regen gaat weer beginnen. Dus hebben we alle nieuwe titels op Netflix weer voor je doorgespit en hebben we er weer een paar kijktips voor je uitgehaald. Oh, en volg je ons al op Instagram en/of Facebook? Leuk hoor!

The Great Hack

Twee weken geleden hadden we al iets geschreven over The Great Hack en sinds deze week is de documentaire op Netflix te zien. Dit is zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in social media, technologie en bedrijven die alles over je weten en dat gebruiken.

Waarom we de documentaire beschreven als ‘een aflevering van Black Mirror maar dan in real-life’, kan je lezen in ons artikel over The Great Hack op Netflix. De trailer bekijk je trouwens hieronder.

It

Dan is er ook nog een leuke titel voor mensen die van enge clowns houden: It. Dat er zoiets bestaat als een clownfobie, is geheel begrijpelijk als je deze engerd hebt gezien. Deze film dateert uit 2017 en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

In 1990 was er ook nog een miniserie met dezelfde griezel in de hoofdrol, die vele kijkers een behoorlijk trauma bezorgde.

Kiekeboe! Bron: It/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Volgens de legende komt clown Pennywise, zoals hij ook wel eens genoemd wordt, om de 27 jaar terug naar het stadje Derry. En 27 jaar na de miniserie, kwam hij in 2017 dus ook terug op het witte doek.

Geheel met nieuwe technieken en nieuwe acteurs, maar het hetzelfde doel: Mensen de stuipen op het lijf jagen. En dat lukt zeker.

Kort gezegd gaat het om de kinderen van het stadje Derry, die samen de Losers Club vormen. Ze worden echter allemaal geconfronteerd met de monsterlijke clown, die dood en verderf zaait. De losers besluiten het heft in handen te nemen en de clown uit te schakelen.

Ga deze film snel kijken, zeker als je wel in bent voor een potje griezelen. En als de film je bevalt, heb je geluk want in september komt alweer It: Chapter 2 in de bios.

Orange is the New Black (seizoen 7)

Mocht een griezelclown je iets te veel worden, kun je natuurlijk ook gewoon iets anders opzetten. Zoals dames in de bak bijvoorbeeld, en dan hebben we het natuurlijk over de ladies van Orange is the New Black. Ze zijn namelijk terug voor Orange is the New Black seizoen 7. En helaas voor de laatste keer, want met seizoen 7 eindigt Orange is the New Black.

Als je alles gevolgd heb, weet je dat er van alles gebeurd is in de vrouwengevangenis. Gebeurtenissen die ook wel te herleiden zijn naar ‘real life’ gebeurtenissen en ontwikkelingen in de VS, denk aan het geweld tegenover Afro-Amerikanen en nu ook het migratiebeleid wat in het land voor veel verdeeldheid zorgt.

Het biedt in ieder geval genoeg voer voor series om het aan de kaak te stellen. Zo ook voor OITNB seizoen 7. Daar waar een belangrijk hoofdpersonage eindelijk in vrijheid verder kan, geldt dit niet voor veel andere gevangen. Sterker nog, het is soms een vicieus cirkeltje waar de gevangen niet uitkomen.

Leg alvast de zakdoeken klaar, want met zo’n finale zouden er natuurlijk best wat traantjes kunnen komen, gokken wij. Orange is the New Black seizoen 7 is dus nu te zien op Netflix Nederland!

Kijktips op Netflix (week 30, 2019)

Dit was weer ons kijktips op Netflix (week 30, 2019) artikel met wat ons betreft weer de tofste, leukste en/of interessantste nieuwe dingen op Netflix. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen bijgekomen de afgelopen 7 dagen. Deze kan je allemaal terugvinden in de tabel hieronder.

Als je de tabel hebt doorgespit, willen we je vragen onze Facebookpagina, nieuwsbrief en/of Instagrampagina te liken/volgen/abonneren. Op deze manier weet je altijd als eerste wat er allemaal nieuw is op Netflix, wanneer titels gaan verdwijnen, als er binnenkort nieuwe films/series op Netflix komen en al het andere nieuws.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Another Life (1 seizoen) Drama, Sci-Fi 2019 4.3
2 Big Dreams, Small Spaces (3 seizoenen) Reality 2017 8.1
3 Boi Mysterie, Thriller 2019 4.7
4 Chief of Staff (1 seizoen) Drama 2019 8.1
5 De hopeloze Heks (3 seizoenen) Familieserie, Fantasie 2019 7.5
6 Demain Tout Commence Komedie 2016 7.4
7 Designated Survivor: 60 days (6 afleveringen) Drama 2019 7.7
8 Detroit Misdaad, Drama 2017 7.3
9 Eerie Misdaad, Drama 2018 5.8
10 El Hijo Horror, Sci-Fi 2019 6.3
Titel Genre Jaar iMDB