Kijktips-op-Netflix-week-30-2021-Fondeados- Bankrolled

Kijktips op Netflix (week 30, 2021)

Geen idee wat je moet kijken op Netflix? Niet getreurd, want wij zijn er voor je! Lees dit ‘kijktips op Netflix (week 30, 2021)’ artikel door en je hebt er gelijk een paar tips bij om te checken. En uiteraard krijg je ook de tabel met alle nieuwe toevoegingen van de vorige zeven dagen.

Ingrid Goes West

Onze eerste tip van de week is de film Ingrid Goes West met in de hoofdrol onze heldin Aubrey Plaza in de rol van de geobsedeerde Ingrid Thorburn. Het meisje zit de hele dag op social media te loeren naar de knappe en invloedrijke Taylor Sloane (Elizabeth Olsen).

Haar perfecte leventje is iets waar Ingrid alleen maar van kan dromen. Als Taylor een keer op een comment van Ingrid reageert, besluit ze met het geld dat haar overleden moeder achter heeft gelaten naar het westen (de titel van de film) te trekken, op naar Los Angeles.

Daar wilt ze echte vrienden worden met Taylor. En dat lijkt te lukken. Door haar hond te stelen én terug te brengen, heeft ze een ingang die ze met beide handen aangrijpt.

Wat volgt is een heerlijke, slimme en over de top film die ontaard in totale – en fijne – chaos. Over de invloed van social media op bepaalde personen, echte vriendschappen en over de authenticiteit van ons online persoonlijkheid.

Fondeados (a.k.a. Bankrolled)

De tweede tip die je gratis en voor niets van ons krijgt is de Mexicaanse film Fondeados, in het Engels uitgekomen onder titel Bankrolled. Net als vorige week dus weer een Mexicaanse titel. Goeie tijden voor het land!

Maar eerst even terug naar Fondeados. Centraal staan de twee vrienden Polo en Blas, millenials die niet zo goed weten wat ze met hun leven aan moeten. Het lijkt wel uit het leven gegrepen…

Tot ze op een dag – na heel wat wiet en drank – het lumineuze idee krijgen om een crowdfundingsactie op te zetten. Ze nemen dezelfde avond nog een gelikt filmpje op waarin ze hun idee pitchen voor een app. Een app die voor sociale gelijkheid moet zorgen.

Alle boxjes van wat (jeugdige) mensen tegenwoordig belangrijk vinden, worden afgevinkt. En al snel halen ze ontzettend veel geld op. Maar dan moeten ze de applicatie ook echt nog maken en dat is toch echt andere koek …

Fondeados is een fijne komedie voor op de zaterdagavond. Maar tegelijkertijd is het ook een pijnlijke bespiegeling over de holle tijd waarin we vandaag de dag leven, waarin een stom idee via crowdfunding en invloedrijke, hippe bedrijven al genoeg geld kan ophalen en voor sociale vibratie kan zorgen, zonder dat de makers misschien zelf weten wat ze willen.

Suits (9 seizoenen)

We sluiten ons ‘kijktips op Netflix (week 30, 2021)’ bericht graag af met de mededeling dat alle seizoenen van Suits nu op Netflix staan. Een totaal van 134 afleveringen die – met je grijpgrage oogjes – voor het grijpen liggen.

Een paar weken terug schreven we al over het negende seizoen en dat het in juli op Netflix zou komen. En nu is het ook echt zover. Ga jij kijken? Of heb je het al via een andere kanaal gezien? Laat het ons zeker weten via Instagram en/of Facebook.

In deze serie – vol popular culture referenties – draait het allemaal om het advocatenbureau van Harvey Specter (Gabriel Macht). Op een dag komt het slimme en babbelzieke jonkie Mike Ross (Patrick J. Adams) binnenlopen en vanaf dan wordt alles anders.

Kijktips op Netflix (week 30, 2021) // tabel

Hieronder nog de tabel met alles wat nieuw is op Netflix Nederland. Het waren deze week niet veel nieuwe toevoegingen. Hopelijk hebben we je wel – met de bovenstaande tips – nog een beetje warm kunnen maken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Second Chance: Rivals! Drama, Familiefilm 2019 5.4
2 Blood Red Sky Horror 2021 -
3 Chernobyl 1986 Drama, Historie 2021 4.6
4 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 10 afleveringen van seizoen 6) Actie, Avontuur 2021 7.0
5 Feels Like Ishq (1 seizoen) Komedie, Drama 2021 7.8
6 Fondeados (a.k.a. Bankrolled) Komedie 2021 7.0
7 Ingrid Goes West Komedie, Drama 2017 6.6
8 Kingdom: Ashin of the North Actie, Fantasie 2021 7.9
9 Masters of the Universe: Revelation (1 seizoen) Anime, Actie 2021 5.8
10 Peter Pannekoek: Zacht van Binnen Cabaret 2017 6.9
Titel Genre Jaar iMDB