Netflix aanbod van week 31 spaanse serie fariña

Kijktips op Netflix (week 31, 2018)

Netflix-vrienden! De tijd vliegt voorbij, want het is alweer hoog tijd om te lezen wat Netflix deze week aan het aanbod heeft toegevoegd. Althans, als de computers, smartphones en tablets niet zijn gesmolten want het was wel weer een warm weekje. Dus hebben we de ijsjes, cocktails en waaiers bij de hand? Want dan beginnen we met het Netflix aanbod van week 31!

Fariña

We koelen voorlopig nog niet af want we trappen de week af in het zeer warme Spanje, waar alweer een nieuwe Netflix Original vandaan komt. Na La Casa de Papel en Sinterklaas komt er dus weer wat tofs uit Spanje. Het gaat deze keer om de serie Fariña. Liefhebbers van Narcos, El Chapo en ongetwijfeld La Casa de Papel moeten even opletten, want dit kon nog wel eens een lekkere aanrader voor jullie zijn.

Fariña wordt ook wel het Narcos van Spanje genoemd en dan weet je al in welke hoek je het moet zoeken. De titel is Spaanse ‘slang’ voor cocaïne en de serie richt zich dan ook op het drugsverkeer in het woeste Galicië. Centraal staat de jonge visser Sito Miñanco, die in de jaren ’80 contact heeft met drugshandelaren uit Latijns Amerika en hen toegang verschaft tot de Europese markt. En hém grote rijkdom brengt. Je kunt natuurlijk nu al zeggen dat dit grote gevaren en enge situaties met zich meebrengt. En natuurlijk heel wat spanning voor ons als kijker.

De Spaanse kijkers van de zender Antena 3 hebben in ieder geval gesmuld van de serie en daarom besloot Netflix om het ook maar internationaal te lanceren. En dat lijkt geen onverstandige zet, want de Spanjaarden weten inmiddels ook hoe je goede crime-series maakt.

Hieronder kun je alvast een trailer bekijken van Fariña (of Cocaine Coast zoals ie prachtig in het Engels heet). Het is in het Spaans, maar je krijgt alvast een alleraardigste sfeerimpressie van een spannend drugsavontuur in het ruige noorden van Spanje. Hopelijk blijft Netflix investeren in dit soort Europese series.

https://www.youtube.com/watch?v=PSZHWRjnOMI

Touch of Evil

Zo stilletjes aan komen er meer en meer klassieke ‘ouwe’ films in het aanbod van Netflix. Top, want zo kun je je altijd van je meest culturele kant tonen op feesten, partijen en bij koffiezetapparaten op het werk. Deze week hebben we een film noir in de aanbieding en daarmee heb je ook echt een klassiek filmgenre te pakken.

Zwart-wit beelden, schimmige figuren, donkere schaduwen, onevenwichtige camerashots, silhouetten van cynische detectives en vele misdaadzaken die opgelost dienen te worden… Je hebt vast al een bepaald beeld bij film noir-producties.

Touch of Evil uit 1958 gaat daar lekker in mee. De film is geregisseerd door Orson Wells, de man die ook verantwoordelijk was voor, volgens vele filmcritici de beste film aller tijden, Citizen Kane. Daarnaast komen ook de bekende dames Marlene Dietrich en Janet Leigh (Psycho, anyone?) voorbij.

Laatstgenoemde zien we in de huid kruipen van de jonge bruid Susan. Ze is met haar nieuwbakken man Mike (Charlton Heston) op huwelijksreis, die een onverwachte wending krijg wanneer ze met Mike een bomontploffing moet onderzoeken. Helaas voor hen bemoeit de corrupte en arrogante politieagent Quinlan (Orson Welles) zich met de zaak. Mike vertrouwt het niet helemaal en wanneer er ook nog hardhandige bendes zijn vrouw Susan bedreigen, vermoedt Mike dat er nog wel meer gaande kon zijn rondom Quinlan.

Een heuse klassieker dus, een van de laatste uit zijn genre. Wat ons betreft is het dus heel fijn dat Netflix de kijkers vanaf deze week de kans geeft om weer een nieuwe duik in de filmgeschiedenis te nemen. De trailer van Touch of Evil zie je hieronder.

The Green Mile

Heb je voor ons in de categorieën ’terug van weggeweest’ en ‘klassieker tranentrekker’ misschien een film, Netflix? Jawel hoor, hier heb je The Green Mile. We denken dat het zo is gegaan. Want dat de film, bijna 20 jaar na zijn première, nog steeds tot de verbeelding spreekt, staat vast.

Maar even in het kort waar The Green Mile ook alweer over ging. We zien het verhaal van de grote, Afro-Amerikaanse reus John Coffey (Michael Clark Duncan) die gevangen zit op Death Row, verteld vanuit het perspectief van cipier Paul Edgecomb (Tom Hanks). The Green Mile speelt zich afwisselend af in de jaren ’30 en ’90 van de vorige eeuw en laat zien hoe de band tussen gevangene Coffey en bewaker Edgecomb uitgroeide tot een bijzondere vriendschap.

Coffey is opgepakt omdat hij verdacht wordt van de moord op twee jonge, blanke meisjes. In deze tijd, de jaren 30 dus, nam men het niet zo nauw met goed gefundeerd moordonderzoek en aangezien de zwarte John Coffey met zijn lange, reusachtige gestalte nogal een verschijning was, was men er van overtuigd dat hij de meisjes wel moest hebben vermoord. Waar hebben we dit soort verhalen eerder gehoord? Oh ja, continu in het hedendaagse Amerika.

Hoe dan ook, Coffey wordt opgesloten in de dodencel en komt daar dus in contact met Edgecomb. Die leert daar dat Coffey een bijzondere man met speciale gaves is, want hij kan een terminaal zieke vrouw genezen en een dood muisje weer tot leven wekken. En Coffey is helemaal geen kwaaie, sterker nog, hij is een lieve en gevoelige man. Maar de realiteit is dat hij op Death Row zit en dat er dus een executie aan zit te komen.

Hoe dit afloopt, kun je in The Green Mile allemaal zien. De film is trouwens gebaseerd op het boek van Stephen King en heeft toentertijd behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept. Dus dit is wel een aanradertje als je te porren bent voor een tranen-trekkend drama met een stevige voet in de VS van de jaren ’30. De trailer zie je hieronder.

Watchmen

Als laatste willen we de animatiefilm Watchmen zeker even uitlichten. De comic van Alan Moore, waar de film op is gebaseerd, is één van de mooiste, interessantste en best beoordeelde stripverhalen ooit en dat is niet zonder reden, want er zit zoveel in. Zowel qua diepgaand plot als qua tekeningen Ook wij waren erg onder de indruk toen we hem lazen.

Maar deze comic is dus ook verfilmd en deze verfilming van Watchmen is nu te zien op Netflix. De film en het boek spelen zich allebei af in een alternatief 1985 tijdens de Koude Oorlog. Het is een tijd waarin superhelden verboden zijn door de Amerikaanse regering.

watchmen Netflix comic tips

Als ex-superheld The Comedian (Jeffrey Dean Morgan, die je kan kennen als Negan uit The Walking Dead) in het begin van de film wordt vermoord, gaat Rorschach (een erg interessant en tegelijkertijd doodeng personage, gespeeld door Jackie Earle Haley) op onderzoek uit. Beetje bij beetje ontvouwt zich een complot dat zijn weerga niet kent. Iets wat zelfs het verloop van de geschiedenis zoals wij die nu kennen zou kunnen veranderen.

Een stripverhaal biedt toch een unieke manier om een verhaal te vertellen en dat is qua narratief toch lastiger over te brengen met film, maar toch hebben de makers een goede film afgeleverd die recht doet aan het boek en nog steeds zeer goed genietbaar is. Geef Watchmen dan ook zeker een kans en mocht je de film tof vinden, overweeg dan ook eens om de gelijknamige comic te kopen en laat je verrassen. De trailer zie je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 31, 2018)

Dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 31, 2018). Hopelijk heb je weer een (paar) titel(s) aan je kijklijstje kunnen toevoegen. Laat ons vooral even op Facebook weten wat je van deze nieuwe lading vindt, wat je op dit moment aan het kijken bent en welke titels je nog graag wilt zien.

De tabel met alle nieuwe films en series op ons aller Netflix, kan je hieronder vinden. En onze nieuwsbrief vind het ook nog steeds top als je je op hem abonneert.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The 100 (4 seizoenen + 12 afleveringen seizoen 5) Mysterie, Sci-Fi 2018 7.8
2 The Originals (5 seizoenen) Drama, Fantasie 2018 8.3
3 I Kill Giants Drama 2017 6.2
4 G.I. Joe: Retaliation Actie 2013 5.8
5 Pain & Gain Actie 2013 6.4
6 Super 8 Actie 2011 7.0
7 The Naked Gun: From the Files of Police Squad! Komedie 1988 7.6
8 World War Z Actie 2013 7.0
9 Hot Fuzz Komedie 2007 7.9
10 Fighting Actie 2009 5.7
Titel Genre Jaar iMDB