Kijktips op Netflix (week 31, 2019) ghostbusters

Kijktips op Netflix (week 31, 2019)

Regen, regen en nog eens regen. Het lijkt wel herfst. Gelukkig bestaat er zoiets als Netflix. Zoals elke week zetten we weer alle nieuwe films, series en seizoenen voor je op een rijtje. We hebben trouwens ook een artikel met alle nieuwe titels op Netflix in augustus 2019, mocht je dat willen lezen. Maar laten we beginnen met onze tips.

Ghostbusters (1984)

We beginnen ons overzicht met een klassieker die zowel jong als oud zal aanspreken. We hebben het over de originele Ghostbusters film uit 1984. Sinds deze week kunnen we namelijk naar deze film kijken op Netflix.

Maar waarom zou je dat doen? Oude films zijn toch saai? Althans, we kregen weleens het idee dat veel Netflix-kijkers alleen maar het nieuwste van het nieuwste verlangen en hun neus ophalen voor oudere titels. Onzin, als je het ons vraagt. Er zijn namelijk genoeg films en series die nog zeer de moeite waard zijn.

Zoals Ghostbusters bijvoorbeeld. Waarschijnlijk ken je de film wel, maar toch even in het kort waar hij over gaat. We volgen een groep paranormale detectives die in NY allerlei spoken en geesten proberen te vangen.

Dit doen ze nadat drie van hen eerder hun baan verloren zijn aan de Universiteit van NY, waar ze dit soort gekke zaken bestudeerden. Ze besluiten er nog iemand bij te nemen en The Ghostbusters op te richten, inclusief speciale machines, een soort stofzuigers, waarmee ze de geesten kunnen opzuigen.

Mensen kunnen de ghostbusters inhuren als ze denken dat er bijvoorbeeld een oude geest in hun huis vertoeft. Als ze vervolgens in een andere dimensie terechtkomen, begint het verhaal pas echt en moeten ze opeens New York redden.

De film is heerlijk om te zien, inclusief de jaren ’80 special effects. Oh, en met Bill Murray, een van onze favoriete acteurs, met zijn karakteristieke deadpan-hoofd. De trailer zie je hieronder.

Where Eagles Dare (1968)

Dan gaan we verder met nog een filmklassieker. Ditmaal willen we het graag hebben over Where Eagles Dare, een avontuurlijke oorlogsfilm met een hoofdrol voor Clint Eastwood. Hollywood zoals Hollywood ooit bedacht is, maar daarom niet minder lekker.

Het verhaal speelt zich af 1944. Een Amerikaanse generaal wordt door de Duitsers neergeschoten en gevangengenomen in een fort in de Beierse Alpen. Maar niet zomaar een fort. Neen. Dit is next-level qua bewaking. Hier kom je niet zomaar in.

Maar toch willen de Britten hem bevrijden, omdat ze bang zijn dat hij anders uiteindelijk tegen de Duitsers gaat verklappen dat er een opkomende invasie op de planning staat in Frankrijk van de geallieerden. Dus wordt er direct een reddingsoperatie in gang gezet, maar dat gaat niet zonder slag en stoot.

Ze vermommen zich in Duitse uniformen en worden in het gebied gedropt. Maar langzaam beginnen er twijfels te komen in het team wat nu precies de missie is en het doel hiervan.

Where Eagles Dare is een super spannende oorlogsfilm en de eerste kaskraker waarinClint Eastwood een hoofdrol in speelde. Tel daar een boel actie, gevechten, intriges en suspense bij op en je krijgt een idee waarom wij deze titel noemen in dit kijktips op Netflix (week 31, 2019) artikel.

Dear White People (seizoen 3)

Nou, vooruit maar. Dan sluiten we af met een hedendaagse titel. Omdat jullie al over twee oude titels moesten lezen 😉 We willen graag afsluiten met het derde seizoen van Dear White People. De eerste twee seizoenen vonden wij een spannende mix van komedie, sociaal commentaar en drama, dus we zijn benieuwd naar het derde seizoen.

De serie draait om Samantha White, een Afro Amerikaanse met een eigen radioshow op een universiteit. Hierin wil ze het geluid laten horen van een ondervertegenwoordigde groep, namelijk de hare.

Dear White People laat zien hoe het leven is voor donknere studenten op een overwegend witte universiteit, inclusief alle stereotyperingen, vooroordelen, racistische uitingen en meer.

Wij vinden het een super interessante serie. We raden wel aan om er met een open mind naar te kijken. Want is het nu precies satire en een aanval op de blanke identiteit? Of springen de makers juist op een goede manier in de bres voor de Afro Amerikanen en laten ze zien hoe het er vandaag de dag, zelfs in de betere milieus, nog steeds aan toe gaat?

Dear White People combineert satire, drama, komedie, sociaal commentaar en ironie en doet dat met een gemak waar wij een beetje bang van worden. Ga zeker even kijken, of begin met de trailer die hieronder te zien is. Het derde seizoen van Dear White People staat sinds deze week dus op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=qvPbJdDKKds

Kijktips op Netflix (week 31, 2019)

Dit waren onze tips. De rest van de nieuwe dingen lees je hieronder. Welke titels hadden we echt moeten behandelen? Laat het ons weten via Instagram. En like ook zeker onze Facebookpagina en abonneer je op de nieuwsbrief.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 She-Ra en de power-prinsessen (3 seizoenen) Animatie, Kinderserie 2019 7.1
2 Derry Girls (2 seizoenen) Komedie 2019 8.3
3 Ask the Storybots (2 seizoenen) Animatie, Familieserie 2019 7.9
4 Dear White People (3 seizoenen) Komedie, Drama 2019 6.3
5 Pitch Perfect 2 Komedie 2015 6.5
6 A Monster Calls Drama 2016 7.5
7 Léa & I Documentaire 2019 -
8 Ted 2 Komedie 2015 6.3
9 Otherhood Komedie 2019 -
10 Basketball or Nothing (1 seizoen) Reality 2019 -
Titel Genre Jaar iMDB