Kijktips op Netflix (week 31, 2020) vis a vis el oasis seizoen 1

Kijktips op Netflix (week 31, 2020)

Als je ons al een tijdje volgt, weet je wat je in dit artikel kan verwachten. Namelijk onze weektips, gekozen uit alle nieuwe Netflix titels, en aan het eind van dit bericht een tabel. In deze tabel staan alle nieuwe films en series/seizoenen die de vorige zeven dagen op Netflix Nederland zijn gekomen. Zo weet je precies wat er gaande is. Maar eerst de tips.

Vis a Vis: El Oasis

We trappen dit overzichtje met kijktips af met de toevoeging Vis a Vis: El Oasis. We zouden deze titel ook Vis a Vis (seizoen 5) kunnen noemen, maar de officiële titels is dus El Oasis. In deze titel, die we misschien een spin-off moeten noemen, zien we hoe het gaat met een tweetal personages uit de originele serie.

Aan het eind van het vierde seizoen van Vis a Vis zagen we hoe het met de personages ging. Er werd naar de toekomst geschakeld. En wat zagen we? Twee vrouwen, namelijk Macarena (Maggie Civantos) en Zulema (Najwa Nimri) stonden net op het punt om een juwelier te beroven.

Ze hadden hun leventje dus niet verbeterd. Hoe het nu met ze gaat, zien we in Vis a Vis: El Oasis. Samen willen nog één keer een financiële klapper maken, voordat ze de criminaliteit voor eens en voor altijd achter zich laten. Zeggen ze.

Hejter

Hejter is een Poolse film, maar laat dat gegeven je niet afschrikken. We zeggen het toch maar voor de zekerheid. We weten hoe sommige mensen, jammer genoeg, denken. Want deze speelfilm, die officieel Sala samobójców. Hejter heet, is ontzettend spannend en zal je ruim twee uur vermaken.

Even heel in het kort waar Hejter op Netflix over gaat. Hoofdpersoon is de rechtenstudent Tomek (Maciej Musialowski). Hij wordt geschorst van de uni omdat hij plagiaat heeft gepleegd, een doodzonde in het wetenschappelijk onderwijs.

Tomek en zijn laptop. Bron: Hejter/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Al snel begeeft hij zich in de duistere wereld der social media waarbij haat (hejter in het Pools), laster en fake news aan de orde van de dag zijn. En wat blijkt: de beste knul is nog best goed in deze smerige spelletjes. Waarom hij zich in deze wereld begeeft, gaan we niet verklappen.

Zal Hejter een Oscar winnen voor Beste Film? Nee. Laat dat duidelijk zijn. Vermaakt Hejter langer dan twee uur en heb je niet het gevoel dat je je tijd hebt weggegooid? Zeker. Dus geef de film een kans en je hebt de volgende werkdag weer iets te melden bij het (virtuele) koffiezetapparaat op je werk.

https://www.youtube.com/watch?v=p81XLrg7YYc

American Sniper

De film American Sniper (2014) van regisseur Clint Eastwood deed gelijk een hoop stof opwaaien. Er kwam een hoop discuccies op gang tussen liberalen en conservatieven.

In de film zien we het waargebeurde verhaal van soldaat Chris Kyle (Bradley Cooper), een Amerikaan tijdens de oorlog in Irak. Hij vindt het zijn plicht om, na de gebeurtenissen van 9-11, het Amerikaanse leger in te gaan. En wat blijkt: hij kan erg goed overweg met zijn sluipschuttersgeweer.

Uiteindelijk heeft hij 160 kills op zijn naam staan. De critici vinden dat zijn daden verheerlijkt worden, dat hij dus eigenlijk een ordinaire moordenaar is. Maar in onze ogen laat Clint Eastwood gewoon zien hoe het er tijdens die oorlog aan toe ging en wat voor effect het op de soldaten heeft.

Bradley Cooper zet het personage Chris perfect neer. Een normale, stoere man die, elke keer dat hij weer wordt uitgezonden, een stukje van zichzelf verliest. Dit alles wordt schitterend en rauw in beeld gebracht.

Eastwood laat met American Sniper duidelijk zien hoe verschrikkelijk en traumatisch de gevolgen van een oorlog kunnen zijn. Het patriottistische karakter zit hem dan ook niet in de missie zelf, hetgeen nog wel eens wil gebeuren in Amerikaanse oorlogsfilms, maar meer in de behandeling van de soldaten in de V.S.

Interstellar

We kunnen dit ‘Kijktips op Netflix (week 31, 2020)’ artikel natuurlijk niet afsluiten zonder Interstellar te noemen. Elke keer dat er een nieuwe film van onze held Christopher Nolan op Netflix komt, zijn wij er als de kippen bij om deze als tip te noemen.

De mensen zullen niet lang meer op de aarde kunnen leven, door voedselschaarste en ingestorte economieën, en dus onderzoekt een team met wetenschappers en ontdekkingsreizigers of het voor de mensheid mogelijk is om ergens in de ruimte te leven.

Ze ontdekken een wormhole, ook wel bekend als een Einstein-Rosen bridge en gaan op onderzoek uit of dit de kans is voor de mensheid om te overleven. Via dit wormgat is het in theorie mogelijk om andere sterrenstelsels op een snelle manier te bereiken.

Cooper (M. McConaughey) voordat hij de ruimte invloog. Bron: Interstellar/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Wat volgt is een schitterend en fantastisch in beeld gebracht avontuur. Laat het maar aan Nolan over om zo’n Hollywood film te maken, vol spektakel en cinematografische hoogstandjes, zonder daarbij de intellectuele prikkeling voor het publiek te vergeten.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de eindscène. Een scène waarbij wij het niet droog konden houden. En niet omdat we incontinent zijn. De trailer van Interstellar zie je hieronder, maar we raden gewoon aan om hem gewoon helemaal op Netflix te bekijken.

Kijktips op Netflix (week 31, 2020)

Zo, dat waren ze weer hoor: onze kijktips van de week. We hopen oprecht dat je weer iets hebt om te kijken. Ken je niks? Geef ze dan gewoon een kans. Je merkt snel genoeg of je het leuk vindt of niet. Alleen op deze manier houd je het allemaal nog een beetje spannend. Misschien wordt het wel je favoriete serie of film allertijden.

Nu we toch aan het afsluiten zijn: volg ons dan ook zeker even via Instagram, Facebook en de  nieuwsbrief. Op deze manier blijf je heerlijk up to date en weet je altijd als eerste al het Netflix alles wat met de streamingsdienst te maken heeft.

Dan zijn we nu toch echt aan het einde gekomen van dit ‘Kijktips op Netflix (week 31, 2020)’ artikel. Rest ons alleen nog de tabel te delen met alle nieuwe titels van de afgelopen week (week 31).

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 American History X Drama 1998 8.5
2 American Sniper Actie, Drama 2014 7.3
3 Bakugan: Battle Planet (1 seizoen) Anime 2018 5.9
4 Barb Wire Actie 1996 3.3
5 Breaking the Bank Komedie 2014 4.8
6 Bulletproof Komedie 1996 5.8
7 Bumblebee Actie 2018 6.8
8 Double World Avontuur, Fantasie 2019 7.4
9 Duplicity Komedie 2009 6.1
10 Get Even (1 seizoen) Misdaad, Drama 2020 6.0
Titel Genre Jaar iMDB