Kijktips op Netflix (week 32, 2018) better call saul seizoen 4

Kijktips op Netflix (week 32, 2018)

Hoera, het is weer weekend! De tropische dagen lijken nu weer achter ons te liggen, er zijn al flink wat regenbuien over het land getrokken en lijkt het inmiddels alweer iets sneller donkerder te worden? Hoe dan ook, wat ons betreft is het gewoon elke week Netflix-tijd en dus ook tijd voor een nieuw overzicht met de verse titels op Netflix!

Arrival

Arrival is een film van de regisseur Denis Villeneuve, een van de meest gewaardeerde nieuwere Hollywood-regisseurs van vandaag de dag. Van zijn hand komen kaskrakers en door critici geliefde films als Blade Runner 2049, Sicario en Prisoners. En net als in zijn vorige films weet hij in Arrival spanning te koppelen met een slim plot.

Heel in het kort is Arrival een sciencefictionfilm over buitenaardsenwezens die met een aantal ruimteschepen besluiten om naar de aarde te komen. Niemand weet wat hier de bedoeling van is, wie deze ‘wezens’ zijn en wat ze ermee aan moeten. Zijn het vijanden? Willen ze de mensheid iets duidelijk maken? Willen ze samenwerken?

Louise Banks (Amy Adams), een van de beste taalkundigen van het land, wordt door de Amerikaanse overheid ingezet om ze te begrijpen. Ze brengt een van de schepen meerdere bezoeken en ontrafelt zo beetje bij beetje een groot mysterie, iets dat voor de mensheid misschien zelfs wel van levensbelang is. En wat heeft haar eigen verleden hier allemaal mee te maken?

Arrival is allereerst prachtig qua cinematografie. Daarnaast is het plot erg sterk uitgewerkt. De slechtere sciencefictionfilms willen zichzelf soms nog wel eens verliezen in platte actie en quasi-filosofische vraagstukjes, maar dit gebeurt gelukkig niet in Arrival. Daarbij valt het subtiele, maar daardoor niet minder intense, acteerspel van Amy Adams bij ons ontzettend in de smaak.

Het maakt Arrival een onwijs spannende, slimme en mysterieuze sciencefictionfilm. Check hem dus vooral even uit op Netflix en bekijk hieronder de trailer.

Million Pound Menu

Dan tijd voor heel iets anders. In Million Pound Menu mogen verschillende mensen met een goed idee voor een restaurant in drie dagen tijd bewijzen dat ze hebben wat er voor nodig is om een succesvol en goedlopend restaurant te beginnen.

Ze moeten indruk maken op rijke Britse investeerders en het publiek, met hun voedsel en concept. Na drie dagen beslissen twee investeerders vervolgens of ze hun geld in de twee nieuwe ideeën willen stoppen, of misschien wel maar in eentje, en of er dus daadwerkelijk een pop-up van komt in Groot- Brittannië. Maar de kans is net zo groot dat ze bij geen van beide een goed gevoel krijgen. Dan steken ze er uiteraard geen geld in.

Het is zeer interessant om te zien wat er allemaal bij komt kijken, want met een goed idee alleen red je het niet. Je moet natuurlijk ook leiding kunnen geven aan eventueel personeel, marketingonderzoek doen, goed kunnen koken etc. Vaak zie je de begin stappen niet van restaurants, dus dat is precies waarom wij Million Pound Menu op Netflix een erg goede toevoeging aan het aanbod vinden. En kijken naar lekker eten is natuurlijk nooit verkeerd.

Better Call Saul (seizoen 4)

Het was een aantal jaar terug even slikken toen Breaking Bad ten einde kwam. De serie kreeg een onwijze fanbase, goede kritieken en lanceerde de carrières van een aantal nieuwe sterren. Wat moesten we nu dan gaan kijken? Een zwart gat lag op de loer.

En opeens was daar Better Call Saul. In deze spin-off van Breaking Bad volgen we personage Saul Goodman (Bob Odenkirk), de louche maar op sommige momenten toch wel handige advocaat van Walter White. De serie speelt zich een aantal jaar voor Breaking Bad af, een tijd waarin Goodman Walter White dus nog niet kent en een tijd waarin hij worstelt met zijn werk, zijn persoonlijkheid, zijn familiebanden en zijn leven.

Maar voordat hij Saul Goodman werd, gaat hij door het leven als Jimmy McGill, de verbaal sterke, met kleine zaken bezighoudende advocaat. Beetje bij beetje, door de tijd en verschillende gebeurtenissen, zal hij langzaam transformeren in Saul Goodman, de advocaat voor de criminelen die we zo goed kennen uit Breaking Bad.

En dat de makers van Better Call Saul de tijd nemen om deze transitie te vertellen, valt alleen maar te prijzen. Elk seizoen vragen de kijkers zich weer af: zal het nu dan echt gebeuren? Er zullen in ieder geval nog meer linken komen met Breaking Bad, hebben de makers verteld. Dat lijkt ons alleen maar tof.

http://gph.is/1BLR0xN

Zo zagen we in het vorige seizoen bijvoorbeeld Gustavo Fring zijn intrede doen. Hij zal in het vierde seizoen een nog grotere rol krijgen. En ook Mike zal natuurlijk terugkeren. En zal Jesse Pinkman misschien wel een rol krijgen? We zullen het zien in Better Call Saul (seizoen 4) op Netflix. De teaser van dit vierde seizoen vind je hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=JYl0Bio5E-E

Kijktips op Netflix (week 32, 2018)

We zijn weer klaar met onze kijktips op Netflix (week 32, 2018). Misschien zit er iets voor je bij. Kijk ook zeker even naar de tabel hieronder om alle nieuwe films en series op Netflix te bekijken. Onderaan de kolommen kan je ook filteren op de waarden die jij belangrijk vindt.

Dan gaan we maar eens afsluiten met de volgende twee vragen: wil je je abonneren op onze nieuwsbrief en wil je onze Facebookpagina liken? Dat vinden wij en zij allemaal erg leuk. En jij hebt er ook iets aan, want op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws over Netflix.

Een goed weekend nog.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arrival Mysterie, Sci-Fi 2016 7.9
2 All About the Washingtons (1 seizoen) Komedie 2018 4.4
3 Voltron: Legendary Defender (7 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 8.4
4 Chesapeake Shores (2 seizoenen + 1 aflevering seizoen 3) Drama, Familieserie 2018 7.9
5 Million Pound Menu (1 seizoen) Reality 2018 -
6 The Ponysittersclub (1 seizoen) Familieserie 2018 -
7 The Package Komedie 2018 5.5
8 Insatiable (1 seizoen) Komedie, Drama 2018 6.4
9 La Casa de las Flores (1 seizoen) Komedie, Drama 2018 8.4
10 Demetri Martin: The Overthinker Cabaret 2018 7.0
Titel Genre Jaar iMDB