Kijktips op Netflix (week 32, 2021) vivo coco Lin-Manuel Miranda

Kijktips op Netflix (week 32, 2021)

Als je geen idee hebt wat je dit weekend moet kijken op Netflix, ben je hier aan het goede adres. Alle nieuwe films, afleveringen en series – die de vorige zeven dagen zijn toegevoegd – vind je hier. Plus onze kijktips van de week.

Kijktips op Netflix (week 32, 2021) // tabel

We trappen dit kijktips op Netflix (week 32, 2021) artikel af met een tabel. Een tabel, zeg je? Ja. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen. Alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen week.

In de rest van het artikel selecteren we hier een aantal tips voor je uit. Op deze manier ben je weer helemaal bij én heb je hopelijk weer wat dingen wat je kunt kijken. Maar voordat we onze weektips bespreken, eerst dus de tabel met ALLE nieuwe dingen op Netflix.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 ’76 Drama 2016 7.2
2 44Cats (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2021 6.4
3 Aftermath Horror 2021 -
4 Below Deck: Mediterranean (2 seizoenen) Reality 2017 7.3
5 Blood Diamond Avontuur, Thriller 2006 8.0
6 Boyka: Undisputed IV Actie, Sport 2016 7.0
7 Car Masters: Rust to Riches (3 seizoenen) Reality 2021 8.7
8 Case 39 Horror 2009 6.2
9 Cast Away Actie, Avontuur 2000 7.7
10 Catch Me If You Can Biografie, Misdaad 2002 8.1
Titel Genre Jaar iMDB

Vivo (2021)

Onze eerste kijktips van de week is de animatiefilm Vivo uit 2021. De film speelt zich af in Havana Cuba en in Miami Florida in de VS. Centraal staat het schattige kinkajoe beertje Vivo (ingesproken door Lin-Manuel Miranda van o.a. Hamilton) die de hele dag muziek maakt op een plein in Havana samen met zijn baasje Andrés (Juan de Marcos van de Cubaanse band Buena Vista Social Club).

Op een dag krijg Andrés een brief. En niet zomaar een brief, nee, eentje van de wereldberoemde zangeres Marta Sandoval (Gloria Estefan). Ze vraagt hem naar Miami te komen om op te treden op haar afscheidsconcert. Ooit waren ze een muzikaal duo. Het is ook dé kans voor Andrés om haar eindelijk over zijn gevoelens voor haar te vertellen.

Hij heeft ooit een liefdesnummer voor Marta geschreven en die wil hij haar laten horen. Vivo is eerst boos, omdat zijn baasje weggaat, maar besluit daarna toch te helpen. Maar dan gebeurt er iets tragisch en is het aan Vivo om het nummer naar Marta te brengen.

Vivo is een ode aan de Latijn-Amerikaanse cultuur, vol kleuren en prachtige muziek. Elk nummer is trouwens geschreven door niemand minder dan het genie achter de musical Hamilton, Lin-Manuel Miranda. Is het een wereldfilm? Nee, maar wij hebben ons toch uitermate vermaakt.

Voor liefhebbers van: de animatiefilm Coco (2017).

Catch Me If You Can (2002)

Onze volgende titel in dit ‘kijktips op Netflix (week 32, 2021)’ overzicht is een iets oudere film, namelijk Catch Me If You Can uit 2002. De film – met een hoofdrol voor een briljante Leonardo DiCaprio als meesteroplichter Frank Abagnale Jr. – werd geregisseerd door Steven Spielberg.

Frank is nog maar een jong ventje, maar weet met zijn charmes toch al heel veel mensen op te lichten. Het zorgt ervoor dat hij bakken met geld kan verdienen als vervalser, (co)piloot, dokter en zelfs advocaat. Tot de FBI hem in de smiezen krijgt en federaal-agent Carl Hanratty (Tom Hanks) hem probeert te pakken.

De titel van de film – Catch Me If You Can – dekt hierbij goed te lading. Er volgt namelijk een fantastisch kat-en-muis-spel tussen de frisse Frank en de ervaren rot Carl. Het blijft een heerlijke film met een verhaal dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Bekijk het filmpje hieronder maar eens.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de trailer van de film onder deze alinea. En snel je daarna als de wiedeweerga naar Netflix, pak iets lekkers te drinken, haal er wat te eten bij en geniet van een fijne film.

Voor liefhebbers van: The Departed, Ocean’s Eleven en The Wolf Of Wall Street.

Blood Diamond (2006)

En dan nog een film met een hoofdrol van Leonardo DiCaprio, want waarom ook niet? We hebben het over de 2006 verschenen spannende avonturen thriller Blood Diamond.

Sierra Leone – vlak voor de eeuwwisseling en in een hevige burgeroorlog verwikkeld – is het speelterrein van smokkelaar van bloeddiamanten Danny Archer (Leonardo DiCaprio). Deze bloeddiamanten zijn financiële hulpmiddelen voor de rebellen in Sierra Leone om het gewelddadige conflict gaande te houden.

Danny & Salomon, moeilijk kijkend. Bron: Blood Diamond / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Danny Archer heeft nooit last van zijn geweten. En dan ontmoet hij Solomon – een visser waarvan de zoon ontvoerd is en getraind tot kindsoldaat – en begint hij er anders in te staan.

Wat volgt is een super spannende film, boordevol actie. Check de trailer van Blood Diamond hieronder om een idee te krijgen van de sfeer van de film!

Voor liefhebbers van: Hotel Rwanda (2004), We Own the Night (2007)