Kijktips op Netflix (week 33, 2018) Fear And Loathing Las Vegas

Kijktips op Netflix (week 33, 2018)

Het is weer weekend en dus tijd om alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix voor je in een tabel te zetten. Deze kan je onderaan dit artikel vinden. Er kwamen er 55 bij, dat zijn er dus een hoop. Maar wij zouden onszelf niet zijn als we je niet direct een paar tips mee zouden geven. Dus lees vooral even door en misschien kan je je watchlist weer wat aanvullen. 

Fear and Loathing in Las Vegas

De eerste titel van de week die we willen behandelen is Fear and Loathing in Las Vegas. Een cultfilm die inmiddels een legendarische status heeft binnen de drugsfilmhoek, samen met films als Trainspotting en Requiem for a Dream. Maar gelukkig kan er ook een hoop gelachen worden.

Heel in het kort draait Fear and Loathing in Las Vegas om de egoïstische journalist Raoul Duke (een rol van Johnny Depp) en de knotsgekke advocaat Dr. Gonzo (Benicio del Toro). Hij moet een motorwedstrijd in de woestijn van Las Vegas verslaan in 1971 en samen besluiten ze er naartoe te rijden. En omdat ze al een flink voorschot hebben gekregen voor het stuk, gooien ze ook direct de hele auto vol met drugs. Waarom ook niet, toch?

Wat volgt is een van de meest bizarre en psychedelische roadtrips die ooit in een film te zien is geweest. Vragen als wat betekent het om compleet vrij te zijn en is The American Dream eigenlijk wel zo’n mooi iets en is het überhaupt een geslaagd concept, komen aan bod. En dat allemaal in beeld gebracht als een grote trip waarin alles kán en ook echt alles gebeurt.

Wij vinden Fear and Loathing in Las Vegas, wat trouwens een verfilming is van het gelijknamige boek van Hunter S. Thompson, een onwijze toffe toevoeging aan het Netflix aanbod. Hopelijk vind jij dat ook. Check de trailer hieronder.

https://www.youtube.com/watch?v=8m662obIvhY

Leaving Las Vegas

En dan nog een film die zich afspeelt in Las Vegas en over genotsmiddelen gaat en met een schrijver in de hoofdrol: Leaving Las Vegas. Hierin volgen we Ben Sanderson (Nicolas Cage), een scenarioschrijver uit Hollywood, aan de rand van de afgrond. Hij is eigenlijk een beetje mislukt als schrijver en daardoor gedesillusioneerd geraakt. En wat doe je dan? Dan grijp je naar de fles.

Als hij ook nog eens zijn werk en gezien verliest, wil hij alles achter zich laten en vertrekt hij naar Las Vegas, weg van alles. Naar een plek waar je kan verdrinken in de anonimiteit. Daar wil hij drinken tot hij sterft.

Maar ja, dan zal je net zien dat je een prostituee ontmoet die net zo’n uitzichtloos leven heeft als jijzelf. Wat volgt is een film over een interessante relatie tussen twee verloren zielen waarin destructie altijd op de loer ligt, en dat alles zeer eerlijk in beeld gebracht.

Terminator 2: Judgment Day

Dan een film in een heel ander straatje, namelijk Terminator 2: Judgment Day (1991). Wat doe je als je de kans hebt om naar het verleden te reizen om een toekomstige leider van de groep waartegen je op dat moment zelf vecht als tiener te kunnen vermoorden? Dan stuur je een cyborg terug in de tijd om deze taak te volbrengen.

Dat doet Skyne in ieder geval. Dit computersysteem is in 2029 in een hevige oorlog verwikkeld met de mensheid en besluit daarom een cyborg terug in de tijd te sturen om John Connor, dan nog tiener, te vermoorden. Maar het verzet a.k.a. de mensheid weet dit en zet zelf vervolgens ook een soort robotmens in om hem en zijn moeder Sarah Connor te beschermen.

Wat volgt is een erg mooi gemaakte actiefilm, zeker als je je bedenkt dat hij in 1991 gemaakt is, met special-effects om je ringvinger bij af te likken. Het is ook een interessant relaas over wat het betekent om mens te zijn en hoe we om moeten gaan met cyborgs en robots, in ons geval bijvoorbeeld in de nabije toekomst.

Dus zet deze film in het weekend op, pak er een biertje en een kom chips bij en geniet van een portie actie waar je u tegen zegt in Terminator 2: Judgment Day op Netflix. De trailer kan je hieronder bekijken.

Kijktips op Netflix (week 33, 2018)

We zijn weer klaar, jongens en meisjes. Hopelijk vond je de door ons uitgelichte titels een beetje de moeite waard. Zo niet, bekijk dan even de tabel hieronder. Daar staan alle nieuwe films, series en afleveringen die de afgelopen week op Netflix zijn gekomen. Je kan er ook filteren op bijvoorbeeld IMDb cijfer, genre of jaartal.

Like ook nog even onze Facebookpagina, schrijf je in voor onze wekelijkse (en soms tweewekelijkse) nieuwsbrief en bekijk onze Netflix aanbod en Binnenkort op Netflix pagina’s. 

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Sanz: Lo que fui es lo que soy Documentaire, Muziek 2018 7.9
2 Guardians of the Galaxy Vol. 2 Actie, Komedie 2017 7.7
3 Fitoor Drama, Romantiek 2016 5.4
4 Baaghi Actie, Thriller 2016 5.2
5 Chesapeake Shores (2 seizoenen + 2 aflevering seizoen 3) Drama, Familieserie 2018 7.9
6 Spirit: Samen Vrij (aka Spirit Riding Free) (6 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 6.4
7 Yoo Byung Jae: Discomfert Zone Cabaret 2018 -
8 Magic for Humans (1 seizoen) Reality, Komedie 2018 6.9
9 Stay Here (1 seizoen) Reality 2018 6.9
10 Disenchantment (1 seizoen) Animatie, Komedie 2018 7.3
Titel Genre Jaar iMDB