Kijktips op Netflix (week 33, 2019) La victima numero 8

Kijktips op Netflix (week 33, 2019)

Hallo beste Netflix-fans. Vinden jullie ook dat het weer tijd is om even lekker te chillen in het weekend? Wij wel in ieder geval. We kijken dan ook erg uit naar de nieuwe titels in het aanbod van Netflix. Laten we het snel doorspitten (zie tabel onderaan) en lees hier wat de krenten in de Netflix-pap zijn. Enne, mocht je zelf nog toffe aanraders hebben, laat het ons weten via Facebook en Instagram. Hoe meer tips, hoe meer vreugd!

Psycho

We trappen de week af met een film waarvan we heel blij zijn dat ‘ie op Netflix is verschenen. Een film die van de hand van Alfred Hitchcock komt en met recht een geweldige filmklassieker genoemd mag worden.

Natuurlijk hebben we het over Psycho, de baanbrekende film uit 1960 die later nog voor vervolgfilms, remakes en series als Bates Motel zorgde.

Het verhaal van Psycho begint wanneer in Phoenix de jonge vrouw Marion Crane van haar baas de opdracht krijgt om een som geld naar de bank te brengen.

Maar Marion besluit om het niet netjes naar de bank te brengen, maar er mee vandoor te gaan om zo haar toekomstplannen met haar verloofde te kunnen doorzetten. 

Onderweg naar zijn huis komt ze in een regenbui terecht waardoor ze besluit om te overnachten in een motel langs de weg. Eigenaar Norman Bates, een ietwat sullige man, verwelkomt haar in het motel. Misschien ken je dit personage van de serie Bates Motel, waarin we een jonge versie van hem zien.

Daarna ontvouwt zich een avontuur waaruit blijkt waarom Hitchcock met recht de Master of Suspense, en krijg je met Psycho een horrorfilm die na al die jaren nog steeds fantastisch is. De film staat al jaren in onze top 5 van beste films ooit, dus dat zegt wel iets.

Geniet hieronder alvast van de heerlijke trailer van Psycho, inclusief de kenmerkende muziek en zet Psycho daarna zeker aan op Netflix Nederland. En vergeet niet:

We all go a little mad sometimes…

Norman Bates (Anthony Perkins) in Psycho

Mindhunter (seizoen 2)

Het tweede seizoen van Mindhunter staat sinds deze week ook op Netflix Nederland. Het eerste seizoen was een groot succes en kreeg lovende kritieken. We zagen FBI-agenten die begonnen te denken als criminelen, proberend in hun hoofden te komen, om op deze manier zaken op te lossen.

Mindhunter (seizoen 2) begint gelijk waar het eerste seizoen ophield. We volgens FBI-agenten Bill Tench (Holt McCallany) en Holden Ford (Jonathan Groff) in een aantal nieuwe zaken. Zo komen bekende criminelen als Charles Manson en David Berkowitz langs, maar ook een bekende zaak als de Atlanta Murders.

Dus het gaat vast weer spannend worden. Zet eerst de trailer van Mindhunter (seizoen 2) even aan en ga daarna zeker kijken of het was is. Wij gaan hetzelfde doen.

La víctima número 8

De laatste weken hebben we veel Spaanse series behandeld. Schreven we al over La Casa de Papel (seizoen 3), ook de series Las Chicas del Cable (seizoen 4), Elite (seizoen 2) en Vis a Vis (seizoen 3) kwamen langs in onze weekartikelen.

Deze week is het tijd voor een iets minder bekende serie, maar wel eentje die zeker de moeite waard is. Het is de serie La víctima número 8, wat ‘het achtste slachtoffer’ betekent. Dan weet je gelijk in welke hoek je het een beetje moet zoeken.

La víctima número 8 gaat over een bomaanslag in de Spaanse stad Bilbao. Zeven mensen komen om het leven. Al snel komt Omar Jamal (César Monteo) in beeld als vermoedelijke dader. Er lijken jihadistische motieven te spelen.

Wat de serie vooral de moeite waard maakt, naast de spanning a la Homeland, is hoe de makers (die ook de serie Vis a Vis hebben gemaakt) de aandacht verdelen tussen de slachtoffers, de politie en de daders, zonder de menselijkheid uit het oog te verliezen. We zien wat een barbaarse daad doet met mensen en de stad.

De trailer van La víctima número 8 op Netflix kan je hieronder zien. De taal is in dit filmpje in het Engels, maar het origineel is in het Spaans. Je kan tijdens het kijken op Netflix instellen.

Kijktips op Netflix (week 33, 2019)

Met de Spaanse serie La víctima número 8 sluiten we dit kijktips op Netflix (week 33, 2019) artikel af. Hopelijk heb je weer wat nieuwe dingen op je kijklijstje kunnen zetten. Zo niet, niet getreurd. Elke week schrijven we dit soort artikelen, waarin we alle nieuwe titels op Netflix voor je op een rij zetten. HIER kan je de artikelen van de vorige weken lezen.

Like ook zeker de Facebookpagina, onze Instagram en abonneer je zeker eventjes op onze nieuwsbriefje. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van alles en kan je de komende weken zelfs dingen winnen, want daar gaan we mee beginnen op Instagram. Een goed weekend nog.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Rookie Historian Goo Hae-Ryung (8 afleveringen) Drama, Romantiek 2019 8.2
2 La Reina del Sur (seizoen 2) Actie, Misdaad 2019 7.8
3 Forgetting Sarah Marshall Komedie 2008 7.2
4 Patch Adams Komedie 1998 6.7
5 Archer (10 seizoenen) Animatie, Actie 2018 8.7
6 MINDHUNTER (2 seizoenen) Misdaad, Thriller 2019 8.6
7 American Pie: Beta House Komedie 2007 5.4
8 Hannibal Misdaad, Thriller 2001 6.8
9 It’s Kind of a Funny Story Komedie, Drama 2010 7.1
10 Blue Crush Drama 2002 5.6
Titel Genre Jaar iMDB