the-invention-of-lying Kijktips op Netflix (week 33, 2020)

Kijktips op Netflix (week 33, 2020)

Jongens en meisjes, wat een hoge luchtvochtigheid! Wij vinden die maar helemaal niks en dus zitten we binnen, met de ramen open, Netflix te kijken. Wil je weten welke films en series er de afgelopen zeven dagen op de streamingsdienst zijn gekomen (zie tabel onderaan)? En wat onze tips zijn? Lees dan verder.

The Invention of Lying

Als je ons al een tijdje volgt, weet je misschien dat wij groot fan zijn van Ricky Gervais, de Britse komiek die toentertijd ooit The Office verzon. Deze week is The Invention of Lying (2009) op Netflix gekomen, een film die hij schreef, regiseerde en waarin hij de hoofdrol speelde.

Het idee van The Invention of Lying is vrij simpel: we leven in een wereld waarin niemand liegt. Iedereen spreekt altijd de waarheid en dat wordt als iets natuurlijks gezien. Totdat iemand er achterkomt dat je dus ook kan liegen. En die persoon is het personage Mark Bellison (Ricky Gervais).

Dit is natuurlijk een prima uitgangspunt om een komediefilm rond te bouwen. Mark gebruikt het liegen om hogerop te komen qua en om zijn droomvrouw te veroveren.

Behoort The Invention of Lying tot het beste dat Ricky Gervais ooit gemaakt heeft? Nee, zeker niet. Maar wij vinden de film vermakelijk genoeg om hem hier als een van onze kijktips op Netflix (week 33, 2020) uit te lichten.

Rita (seizoen 5)

De tweede toevoeging die we als tip willen noemen, is de Deense serie Rita. Misschien ken je de serie al en misschien ook wel niet, maar het is zeker de moeite waard. Het vijfde seizoen staat sinds deze week op Netflix, dus mocht je de serie gaan kijken, dan kan je wel eventjes vooruit.

De hoofdpersoon is Rita Madsen (Mille Dinesen), een stoere vrouw, lerares op een school en alleenstaande moeder. Binnen de schoolmuren weet ze wat ze doet. Ze doet het allemaal wel op haar eigen manier, maar onderwijzen kan zijn. Maar het echte leven …. dat is toch een ander verhaal.

De kinderen lopen met haar weg, maar de ouders van deze kinderen en de overige leraren hebben toch wat meer moeite met haar onconventionele manier van lesgeven en in het leven staan.

Misschien komt het plot je bekend voor. Dat zou goed kunnen, want er is in 2015 een Nederlandse remake van gemaakt onder de titel Tessa, met in de hoofdrol Thekla Reuten. Hoe dan ook, Rita is zeker een aanrader, dus geef de serie eens een kans. De trailer van het eerste seizoen vind je hieronder.

El Robo del Siglo (miniserie)

We sluiten dit ‘kijktips op Netflix (week 33, 2020)’ artikel af met een Spaanstalige film, namelijk El Robo del Siglo (vrij vertaal als ‘De roof van de eeuw’). Het is een soort mix tussen La Casa de Papel en Ocean’s Eleven en wij hebben ons er uitermate mee vermaakt.

Het is begin jaren ’90 en de boefjes besluiten om een bankoverval te plegen op Banco de la República, de centrale bank van Colombia, in de stad Valledupar. Dit is toevallig ook een van de best beveiligde gebouwen van het land.

In El Robo del Siglo, een miniserie bestaande uit zes afleveringen, zien we hoe de groep de overval voorbereidt, hoe ze uiteindelijk met zoveel geld weglopen en wat er gebeurt ná de gebeurtenis.

En het leuke: deze overval heeft daadwerkelijk plaatsgevonden. De serie op Netflix is namelijk gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. De trailer staat hieronder.

Kijktips op Netflix (week 33, 2020): tabel

De bovenstaande titels vonden wij het meeste de moeite waard. Dit is dus een selectie uit ALLE nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week. Wat er allemaal nog meer bij is gekomen, kan je zien in de tabel hieronder.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 (Un)well (1 seizoen) Documentaire, Reality 2020 6.0
2 3% (4 seizoenen) Actie, Sci-Fi 2020 7.4
3 Alta Mar (3 seizoenen) Misdaad, Mysterie 2020 6.8
4 Berlin, Berlin Komedie, Romantiek 2020 3.4
5 Beyond the Boundary: ICC Women’s T20 World Cup Documentaire, Short 2019 -
6 De Magische Schoolbus rijdt Opnieuw Animatie, Avontuur 2020 6.2
7 De Octonauten en de Grotten van Sac Actun Animatie, Kinderfilm 2020 -
8 Dirty John (2 seizoenen) Drama 2020 7.0
9 El Robo del Siglo (1 seizoen) Komedie, Misdaad 2020 7.3
10 Fearless Animatie, Komedie 2020 5.2
Titel Genre Jaar iMDB

Natuurlijk willen we je ook nog even wijzen op onze nieuwsbrief, Facebook en Instagram. Door ons via deze kanalen te volgen, weet je altijd als eerste wat er speelt op en rondom Netflix.