Kijktips op Netflix (week 33, 2021) queen & slim

Kijktips op Netflix (week 33, 2021)

Een nieuw weekend = een nieuw Netflix aanbodoverzicht! Hierin zetten we alle nieuwe titels voor je op een rijtje. Nou ja, eigenlijk in een tabel. En natuurlijk hebben we ook gelijk een paar tips voor je. Zo heb ook jij dit weekend iets leuks te kijken!

Kijktips op Netflix (week 33, 2021) // tabel

Laten we ons ‘kijktips op Netflix (week 33, 2021)’ artikel beginnen met een tabel. In deze tabel zie je alles wat nieuw is op Netflix Nederland. Filter de kolommen onderaan of sorteer ze aan de bovenzijde om snel en makkelijk alle nieuwe dingen te checken

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 AlRawabi School for Girls (1 seizoen) Drama 2021 -
2 Bake Squad (1 seizoen) Reality 2021 -
3 Beckett Actie, Misdaad 2021 5.9
4 Brand New Cherry Flavor (1 seizoen) Drama, Horror 2021 7.7
5 Bumperkleef Horror, Thriller 2019 5.7
6 Cidade de Deus: 10 Anos Depois Documentaire 2013 6.4
7 Dark Waters Biografie, Drama 2019 7.6
8 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 11 afleveringen van seizoen 6) Actie, Avontuur 2021 7.0
9 El Reino (1 seizoen) Misdaad, Drama 2021 7.7
10 Explained (2 seizoenen + 4 afleveringen van seizoen 3) Documentaire 2021 8.0
Titel Genre Jaar iMDB

Beckett (2021)

We starten het overzicht met de film Beckett, een film met een hoofdrol voor John David Washington (zoon ván, en iemand die je kunt kennen van zijn rol in de Christopher Nolan film Tenet). Hij speelt de Amerikaanse toerist Beckett op vakantie met zijn vriendin in Griekenland.

De twee krijgen een auto-ongeluk en alsof dat nog niet genoeg is – en Beckett in een ziekenhuisbed wakker wordt – blijkt hij opeens het doelwit van een klopjacht. Hij moet rennen om zijn achtervolgers voor te blijven en zelf in leven te blijven, maar waarom eigenlijk?

Beckett is een snelle achtervolgings-thriller waar er natuurlijk meer van zijn gemaakt – en hij zal niet de boeken in gaan als een van de beste films van het decennium, of zelf het jaar – maar wij hebben ons toch een avondje flink vermaakt.

Voor liefhebbers van: The Bourne Identity (2002) en Nightcrawler (2014).

Queen & Slim (2019)

Onze tweede kijktip in dit ‘kijktips op Netflix (week 33, 2021)’ artikel is de misdaadfilm Queen & Slim waarin een Afro-Amerikaans koppel op de vlucht slaat na het vermoorden van een politieagent tijdens een uit de hand gelopen confrontatie. En dat tijdens hun eerste date.

Ze zitten met elkaar opgescheept, want samen moeten ze uit handen van de autoriteiten blijven. De twee groeien zelfs – zonder dat ze daar rekening mee hadden gehouden – uit tot een soort symbool tegen de Afro-Amerikaanse onderdrukking. De beelden van de fatale ontmoeting komen namelijk op internet terecht.

Queen & Slim heeft eigenlijk alles: twee charismatische hoofdrolspelers, een fijne soundtrack, spanning, maatschappijkritiek en het ziet er allemaal ontzettend gelikt uit.

Onze eigen Bonnie en Clyde, zittend op een auto. Bron: Queen & Slim / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Niet gek als je hoort dat Lena Waithe (van Masters of None) en Melina Matsoukas (o.a. van Beyonce’s ‘Formation en een grote Nike campagne). Verplicht kijkvoer als je van filmhuisfilms houdt die totaal NIET langzaam en saai zijn.

Voor liefhebbers van: BlacKkKlansman (2018), If Beale Street Could Talk (2018) en Bonnie and Clyde (1967)

Brand New Cherry Flavor (seizoen 1)

We eindigen ons weekoverzicht met een serie: Brand New Cherry Flavor. Hierin volgen we de jonge filmmaakster Lisa N. Nova (Rosa Salazar) in de jaren 90 in LA. Ze is naar Hollywood getrokken omdat het daar is waar de magie plaatsvindt. HIer wil ze haar lange film draaien.

Brand New Cherry Flavor begint als een blauwdruk hoe het te maken in Hollywood. Feestjes afgaan, praten met de juiste mensen, connecties opbouwen etc. Als Lisa vervolgens producer Lou Burke (Eric Lange) tegen het lijf loopt – die haar wil helpen met haar film – lijkt alles op zijn plek te vallen.

Lisa N. Nova met een oog op haar tong. Bron: Brand New Cherry Flavor / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar dan wordt ze door hem bedrogen en besluit ze een heks/tatoeage-artiest genaamd Boro (Catherine Keener)  in te huren om hem te vervloeken. Wat volgt is een geestverruimende reis langs donkere plekken in Hollywood, vol seks, wraak, David Lynch’ en David Cronenberg’ horror en …. kleine katjes.

Houd je van smerige psychologische horror, en schrik je niet snel van iets, dan is Brand New Cherry Flavor iets voor jou. Oh, en je moet ook niet al te plot-oriented zijn, want de serie is voornamelijk stijl. Maar wel goed uitgevoerd met een hoop referenties naar andere populaire cultuur.

Voor liefhebbers van: Mulholland Drive (2001), eXistenZ (1999) en Under the Silver Lake (2018)