The Hitman's Bodyguard Kijktips op Netflix (week 34, 2018)

Kijktips op Netflix (week 34, 2018)

En alweer is er een week voorbij gevlogen. De vakanties zijn (bijna) afgelopen en mensen gaan langzaamaan weer naar het werk. Dat zal weer even wennen zijn. Gelukkig hebben we Netflix nog en gelukkig zijn er ook deze week weer films en series aan het aanbod toegevoegd. Natuurlijk hebben we het weer even op een rijtje gezet en de krenten uit de pap gehaald, zodat je weer nieuwe titels aan je lijstje kunt toevoegen om te gaan kijken. Mocht je zelf nog toffe suggesties hebben, schroom niet om het met ons te delen. Dit kan bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina!

The Hitman’s Bodyguard

Samuel L. Jackson en Ryan Reynold die in volle actie door de straten van Amsterdam sjezen. Dat belooft al wat goeds, toch? In The Hitman’s Bodyguard komt het in ieder geval ruimschoots aan bod. En van de film weten we ook dat de opnames zeker weten authentiek Amsterdams zijn, want de cast en crew zetten destijds de stad even flink op stelten. Je krijgt dus geen vage opnames uit een Praagse filmstudio waarin nep-aanvoelende beelden van Amsterdam zijn gemonteerd, maar real-life Mokum actie!

En wat hebben de heren Jackson en Reynold te zoeken in onze hoofdstad? Reynolds speelt bodyguard Michael Bryce, maar zijn imago als beschermheer loopt schade op wanneer zijn klant vermoord wordt. Hij krijgt echter een nieuwe kans wanneer hij huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson) als nieuwe klant krijgt en hem moet beschermen omdat deze gaat getuigen in een belangrijke rechtszaak tegen een niet zo vredelievende ex-president (Gary Oldman) uit het oosten van Europa.

Deze rechtszaak zal zich afspelen in het Internationaal Strafhof in Den Haag en zodoende belanden de twee heren in Nederland. Daarbij zal het markante duo ook Amsterdam aandoen en worden ze op de hielen gezeten door huurmoordenaars, die de opdracht van de ex-president hebben gekregen om Kincaid en Bryce uit te schakelen. Er zal zich een spannend (en ook komisch) avontuur ontvouwen op de straten en grachten van Amsterdam. Als dat maar goed gaat…

Dus voor een film met actie en een boel sarcastische en Deadpoolachtige-komedie, zit je wel goed bij The Hitman’s Bodyguard. Het feit dat het zich afspeelt op Neerlandsch grond maakt het natuurlijk een tikkie extra speciaal. Behalve de opnamelocatie, zijn er ook Nederlandse invloeden in de cast te vinden. Behalve internationale acteurs als Jackson, Reynold en Oldman, zijn ook acteurs als Barry Atsma en Noortje Herlaar onderdeel van de film.

Mr. Sunshine

Dat Netflix steeds vaker internationale series van buiten Hollywood naar hun dienst haalt, mag inmiddels bekend zijn. En dat deze soms onwijs grote hits worden, denk aan Narcos, Dark en La Casa de Papel, weten we ook. Daarom is het niet gek dat de hype rondom het Zuid-Koreaanse Mr. Sunshine stilletjes aan het aanwakkeren is.

Heel in het kort draait Mr. Sunshine op Netflix om de jongen Eugene Choi (Byung-Hun Lee) die als kleine jongen in Zuid-Korea aan boord stapt van een Amerikaans oorlogsschip en mee wordt gevoerd naar de VS. Dit gebeurde tijdens de Shinmiyangyo expeditie, de eerste militaire actie ooit in Zuid-Korea door de VS.

Hij groeit dus verovlgens op in de VS en gaat daar laters zelfs het leger in. Op een dag, de jongen is dan een man geworden, wordt hij teruggestuurd naar Zuid-Korea. Hij is inmiddels een officier in het Amerikaanse leger. Daar valt hij als een blok voor Go Ae-Shin (Tai-ri Kim), een meisje uit een goed milieu. Maar hij ontdekt ook plannen van bepaalde partijen om Korea te kolonialiseren. Hoe moet hij met zijn nieuwe situatie omgaan?

De cinematografie van Mr. Sunshine is echt van ontzettend hoog niveau. Je ziet direct dat hier een hoop geld en talent in is gepompt. Dat klopt dan ook, want het budget van de serie was 36 miljoen dollar en de acteurs, actrices en crewleden zijn de beste uit Zuid-Korea. Om een idee te krijgen van de omvang van de serie, de volgende anekdote:

Er werd een openluchtset gebouwd van ruim 20.000 vierkante meter in het dorpje Nonsan en in Daejeon werd een set gemaakt van ruim 6600 vierkante meter. En dat alles na heel veel research, zodat het er precies zo uit zou zien als toentertijd.

Aan ambities dus geen gebrek. De eerste 12 afleveringen van Mr. Sunshine, of Miseuteo Shunshain zoals de serie in het Zuid-Koreaans heet, staan nu op Netlfix. De trailer vindt je hieronder. Wij gaan het wel eventjes opzetten, want voor een goed potje Zuid-Koreaans knokken, drama en grandeur zijn wij altijd wel te porren.

The Innocents

Liefhebbers van tieneravonturen met een science-fiction sausje, kunnen deze week terecht bij The Innocents. De serie komt oorspronkelijk uit Engeland en het draait allemaal om de twee verliefde tieners Harry en June, die op het punt staan een merkwaardige en spannende reis te maken. Eentje vol met mysterie en gevaar.

Zoals het eigenlijk wel een beetje hoort in een liefdesdrama, lopen de twee weg omdat hun ouders het niet toestaan dat ze met elkaar gaan en ook hele andere plannen met hun kinderen hebben. June’s stiefvader wil met de familie naar een verlaten gebied in de Britse Hooglanden vertrekken en Harry’s strenge vader zorgt er voor dat ook Harry zich niet meer op zijn plek voelt thuis. Dan is weglopen inderdaad niet zo’n verrassende plotwending.

Al snel komen ze er achter dat June bijzondere, bovennatuurlijke kracht bezit; ze kan namelijk van gedaante wisselen. Handig! Deze eigenschap blijkt niet onopgemerkt gebleven in de wetenschap, want er komt een professor in beeld die obsessief mensen met deze krachten bestudeert. We voelen hier al een kleine parallel met Stranger Things aankomen.

The Innocents geeft ons om te beginnen 8 afleveringen met mysterie, liefde, spanning en avontuur en het past in de trend dat Netflix met series op de proppen komt waarin kinderen/tieners de hoofdpersonages vertolken. Of het ook net zo populair zal worden als bijvoorbeeld 13 Reasons Why of Stranger Things, is natuurlijk nog even af te wachten maar een interessante toevoeging aan het aanbod is het wel.

De beelden zien er in ieder geval al tiptop uit en zorgen zo voor een eng sfeertje. Maar dat is ook niet gek als je prachtige natuur in Engeland en Noorwegen als opnamelocaties uitkiest. The Innocents is vanaf nu te zien op Netflix en de trailer, inclusief cover van Where is My Mind? van de Amerikaanse band Pixies, kan je hieronder bekijken!

https://www.youtube.com/watch?v=6XshabV0010

Kijktips op Netflix (week 34, 2018)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 34, 2018). Hopelijk kan je weer wat toevoegen. In alle eerlijkheid vonden we niet veel titels echt de moeite waard, dus hopelijk is het volgende week beter. Naar welke films of series kijken jullie uit? Laat het ons weten via Facebook.

Vergeet ook niet dat je op onze Netflix aanbod pagina het gehele aanbod kan vinden in een super handige tabel. En dat je op onze pagina Binnenkort op Netflix toekomstige titels kan vinden.

Een fijn weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Innocents (1 seizoen) Sci-Fi 2018 6.3
2 Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge Actie, Avontuur 2017 6.6
3 Chesapeake Shores (2 seizoenen + 3 aflevering seizoen 3) Drama, Familieserie 2018 7.9
4 Trolls: Door Met De Beat (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 5.8
5 The After Party Komedie, Muziek 2018 5.3
6 GHOUL (1 seizoen) Horror 2018 7.9
7 Bert Kreischer: Secret Time Cabaret 2018 8.1
8 Ask the Storybots (1 seizoen) Animatie, Familieserie 2018 8.0
9 The Magic Pill Documentaire 2017 6.9
10 The Power of Grayskull Documentaire 2017 -
Titel Genre Jaar iMDB