Spider-Man-Into-the-Spider-Verse-Kijktips-op-Netflix-(week-34,-2019)

Kijktips op Netflix (week 34, 2019)

Het is alweer weekend en zoals je van ons gewend bent, is er weer een spiksplinternieuw overzicht met nieuwe titels op Netflix. Hoewel de zon flink schijnt buiten en het dus geen typisch Netflix-weer is, kijken we toch even of er weer fijne titels zijn die we aan onze lijstjes moeten toevoegen. Kijken jullie mee en geven jullie ook vooral jullie eigen tips door als er iets tofs bij zit? Dat kan via Facebook en Instagram.

13 Reasons Why (seizoen 3)

Deze week is 13 Reasons Why seizoen 3 op Netflix verschenen. Mooi nieuws dus voor de fans van deze toch wel spraakmakende Netflix Original. De serie staat inmiddels bekend om het feit dat ze heftige en zware problemen met jongeren niet schuwt, wat weer leidde tot veel discussie.

In het eerste en tweede seizoen van 13 Reasons Why hebben we het heftige verhaal van Hannah en haar zelfmoord kunnen zien. Wat haar heeft gedreven om dit te doen, maakt ze bekend in 13 tapes die ze naar schoolgenoten verstuurt. Is er iemand verantwoordelijk voor Hanna’s dood en zou ja, wie dan?

Je zult begrijpen dat het voor de tieners geen luchtige kost is. Voor de kijkers trouwens ook niet, want de serie kreeg aardig wat kritiek op het feit dat het te zwaar en te visueel voor de (jeugdige) kijkers zou zijn. De serie is naderhand ook aangepast.

Na seizoen 2 van 13 Reasons Why was het verhaal rondom Hannah klaar en daarom staat er nu in seizoen 3 een ander verhaal centraal. Het gaat om footballspeler Bryce, die op onnatuurlijke wijze om het leven is gekomen. Bryce was eerder een verdachte in een verkrachtingszaak… zou dit verband hebben met zijn dood? Heeft iemand het op Bryce gemunt? Wie heeft hem vermoord? 

Het zijn nogal wat vragen, maar ze zullen je door seizoen 3 van 13 Reasons Why loodsen. En heb je daarna nog geen genoeg van de leerlingen van Liberty High? Er schijnt ook nog een vierde seizoen aan te komen, welke tevens het laatste seizoen zal zijn. 

https://www.youtube.com/watch?v=Pws-LN_-riM

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Amper bekomen van de toch wel zware kost van 13 Reasons Why, zijn we nu aanbeland bij een nieuw avontuur van een van de populairste comic-helden ooit: Spider-Man! En hij is terug in een geheel nieuwe stijl, want we zien hem nu in cartoonstijl op het witte doek verschijnen.

In New York ontmoeten we de jonge Miles Morales. Miles is hetzelfde overkomen als de welbekende Peter Parker, de man die uitgroeide tot de beroemde Spider-Man. Hij wordt net als Peter gebeten door een nogal bijzondere spin, met als gevolg dat hij superkrachten krijgt en deze zal kunnen inzetten om het kwade te bestrijden.

De verschillende Spider-mannen/vrouwen. Bron: Spider-Man: Into the Spider-Verse / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Het bijzondere aan Into the Spider-Verse is, is dat het niet bij 1 Spider-Man blijft, want Miles zal ontdekken dat er meerdere universa zijn met elk hun eigen Spider-Man. En dat komt goed uit, want het kwaad is weer op straat te vinden en hij heeft het plan om elk universum te gaan vernietigen.

Aan Spider-Man: Into the Spider-Verse hebben veel bekende acteurs hun stem ontleend. Denk maar aan Mahershala Ali (o.a. Moonlight), Jake Johnson (van o.a. New Girl) en onze persoonlijke favoriet Nicolas Cage, die in de rol kruipt van Spider-Man Noir. Zet de popcorn maar weer klaar en bereid je voor op een nieuw avontuur uit de wereld van Marvel!

American Factory + American Factory: A conversation with the Obama’s

Enige tijd geleden werd bekend dat Barack en Michelle Obama een productiemaatschappij zouden beginnen om films en documentaires te kunnen produceren met verhalen die rechtstreeks uit de maatschappij komen. Eerlijk en menselijk, zoals de Obamaatjes het voor ogen hebben, met oog en oor voor mensen die amper gehoord worden

In A Conversation with the Obama’s gaan ze in gesprek met de makers van de documentaire American Factory, die door het productiehuis gemaakt wordt. 

American Factory staat overigens ook op Netflix en vertelt het verhaal van een Chinese fabriek die in Dayton, Oio een doorstart maakt. De fabriek is een vervallen fabriek van General Motors is niet meer dan een pijnlijk symbool voor hoe de economische crisis zelfs Amerikaanse giganten te pakken kreeg. 

Enfin, de nieuwe fabriek krijgt dus een herstart nadat Chinezen er in gingen investeren en dus staat het onder Chinese leiding. Dat betekent dat er ook een Chinese arbeidscultuur ontstaat op de werkvloer waar vele Amerikanen hun brood moeten verdienen.

En dat kan echt flinke arbeids- en cultuurclashes geven, en dat is dus even wennen. Dat dat voor de bluecollar Amerikaan best moeilijk te verteren kan zijn, zien en horen we in deze documentaire.

De Obama’s hopen dan ook dat de documentairemakers je een leerzaam kijkje geven in het leven van andere mensen en dat je hen leert te begrijpen. En in een wereld waar populisme en hard geschreeuw hoogtij viert, kan dat wat ons betreft een goed initiatief zijn. 

Kijktips op Netflix (week 34, 2019)

Dit waren weer drie tips voor je, gekozen uit alle nieuwe titels op Netflix van de afgelopen week. Kijk maar even of er iets voor je tussen zit. De overige nieuwe dingen op de streamingsdienst vind je handig op een rijtje in de tabel onderaan dit bericht. Bekijk deze dus even op je gemak.

Een fijn weekend en geniet van de zon!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 13 Reasons Why (3 seizoenen) Drama, Mysterie 2019 8.3
2 13 Reasons Why: Beyond the Reasons (3 delen) Documentaire 2019 7.9
3 American Factory Documentaire 2019 7.2
4 American Factory: A Conversation with the Obamas Documentaire 2019 -
5 Designated Survivor: 60 days (14 afleveringen) Drama 2019 7.7
6 Downsizing Komedie 2017 5.7
7 Final Score Actie 2018 5.7
8 Free Willy Avontuur, Drama 1993 5.9
9 Game Over Drama, Thriller 2019 7.5
10 HERO MASK (2 seizoenen) Anime, Actie 2019 -
Titel Genre Jaar iMDB