lucifer seizoen 5 Kijktips op Netflix (week 34, 2020)

Kijktips op Netflix (week 34, 2020)

Het is weer weekend en dus tijd om eventjes naar alle nieuwe toevoegingen op Netflix te kijken. Wat er de afgelopen zeven dagen allemaal aan het aanbod is toegevoegd, vind je in de tabel onderaan dit artikel. Maar laten we eerst beginnen met onze tips.

Lucifer (seizoen 5, deel 1)

We starten dit kijktips op Netflix (week 34, 2020) artikel met het benoemen Lucifer. Van deze populaire serie, die al een aantal keren figuurlijk uit de dood is opgestaan, is nu het eerste deel van het vijfde seizoen op Netflix te zien.

Maar eerst even een kleine recap. Lucifer draait allemaal om de duivel. In deze serie heeft hij de gedaante van Lucifer Morningstar aangenomen, een knappe man en politieagent in LA. Hij is daar gaan wonen, omdat De Hel ook maar zo saai is. Dat snappen wij volkomen.

Het fijne aan Lucifer is dat de show steeds beter wordt. Het eerste seizoen was niet zo sterk, maar als je je daar doorheen worstelt, zul je beloond worden. De trailer van het vijfde seizoen van Lucifer, sinds deze week dus te zien op Netflix, bekijk je hier beneden.

A Star is Born

Lady Gaga zul je vast kennen. Is het niet via haar muziek, dan zeker via haar aanwezigheid in de showbizz. In A Star is Born zien we dat ze niet alleen maar goed kan zingen, maar ook aardig een potje kan acteren.

Het is alweer de derde remake van de gelijknamige film uit 1954 met toentertijd een hoofdrol voor Judy Garland. In 1976 werd de film gemaakt met Barbra Streisand en nu is het dus de beurt aan Lady Gaga.

Alle drie de films draaien om een jonge zangeres die ontdekt wordt door een wat oudere filmster of muzikant. Hij probeert haar te helpen om groot te worden. Ze worden verliefd, maar uiteindelijk blijkt dat de man zelf een hoop problemen heeft met o.a. alcohol.

In de A Star is Born films zien we hoe deze relatie zicht ontvouwt en wat het effect is van de steeds groter wordende populariteit van de jonge muzikante.

De versie die nu op Netflix te zien is, werd geregisseerd door Bradley Cooper en hij speelt zelf ook een hoofdrol naast Lady Gaga. De chemie tussen de twee is direct voelbaar. Ze hadden zo’n goede band dat er zelfs gespeculeerd werd dat de twee een relatie hadden, terwijl ze allebei een partner hadden. Dit werd uiteindelijk ontdekt en onder het kopje ‘goed acteerwerk’ geschaard.

Prima. Waar geen discussie over bestaat, is dat A Star is Born (Cooper, 2018) een heerlijke film is met twee uitblinkende hoofdrolspelers.

It’s Okay to Not Be Okay (seizoen 1)

We willen dit overzicht afsluiten met de Zuid-Koreaanse televisieserie Saikojiman Gwaenchanha, ook wel bekend onder de naam Engelse naam It’s Okay to Not Be Okay.

Het is een liefdesverhaal tussen een gezondheidswerker in een psychiatrisch ziekenhuis en een kinderboekenschrijfster. Het zijn allebei jonge mensen, maar ze kunnen niet méér van elkaar verschillen.

De knul, luisterend naar de naam Moon Gang Tae, is een empathische, knappe en aardige jongeman. Maar zo goed als hij is met zijn omgeving, zo slecht is hij met het geven van liefde aan zichzelf. Het zorgt ervoor dat hij echt goede relaties met mensen uit de weg gaat.

Aan de andere kant hebben we het arrogante meisje Go Moon Young. Ze is schrijfster van populaire kinderboeken en heeft een antisocialestoring, waardoor ze niet goed met mensen om kan gaan en vaak hard uit de hoek kan komen. Als ze per toeval Moon Gang Tae ontmoet, doet ze er vervolgens alles aan om zijn aandacht te krijgen.

Maar, zoals ook te zien in de trailer van It’s Okay to Not Be Okay hieronder, is het geen gewoon liefdesverhaal. De serie zit vol met ‘Koreaanse gekheid’. Misschien heb je de film Parasite gezien, dan weet je wat we bedoelen. Hoe dan ook, wij vinden het echt een aanrader. Maar dan moet je natuurlijk wel open staan voor nieuwe dingen.

Kijktips op Netflix (week 34, 2020): tabel

Met It’s Okay to Not Be Okay en dus het uitlichten van Lucifer (seizoen 5, deel 1) en A Star is Born, komen we aan het van dit artikel. Hopelijk zit er iets voor je tussen. Vergeet ook zeker niet de tabel hieronder te checken. Hierin staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen zeven dagen.

En vergeet ons natuurlijk ook niet te volgen via Facebook, de nieuwsbrief en Instagram. Tot snel en houd je goed!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 13 Going on 30 Komedie, Romantiek 2004 6.2
2 A Star is Born Drama, Muziek 2018 7.7
3 Alien TV (1 seizoen) Animatie, Familieserie 2020 -
4 Biohackers (1 seizoen) Sci-Fi, Thriller 2020 6.4
5 Castle & Castle (1 seizoen) Drama 2018 8.8
6 Class of '83 Misdaad, Thriller 2020 7.3
7 Crimenes de Familia Misdaad, Thriller 2020 6.4
8 DeMarcus Family Rules (1 seizoen) Reality 2020 -
9 Fuego Negro Actie, Horror 2020 -
10 Golden Shoes Familiefilm, Sport 2015 3.7
Titel Genre Jaar iMDB