the-big-short-brad-pitt- KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 34, 2021)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 34, 2021)

Een dagje later dan normaal, maar hier is dan toch ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 34, 2021) overzicht. Met hierin natuurlijk een overzicht wat er allemaal nieuw is op Netflix – zie de tabel – en onze tips. Lees het door, verwonder je over het feit dat er meer op Netflix staat dan je dacht en voeg wat nieuwe dingen toe aan je kijklijst.

Downton Abbey (6 seizoenen)

We starten ons nieuwste overzicht met onze eerste kijktip. Wil je nou gelijk weten wat er allemaal nieuw is op de streamingsdienst? Scroll dan eerst even helemaal naar beneden voor de tabel, maar vergeet daarna niet onze tips te lezen in de rest van het artikel.

Oké, genoeg introductie. De eerste is Downton Abbey. Waarschijnlijk heb je al gehoord, gelezen of gezien dat alle zes seizoenen van dit baanbrekende kostuumdrama weer op Netflix zouden komen. Nou, nu is dat het geval.

Heb je geen idee waar de serie over gaat, lees dan ons uitgebreide artikel over Downton Abbey HIER. Maar heel in het kort draait het om de Britse aristocratenfamilie Crawley en hun personeel in het prachtige landhuis Downton Abbey.

Hoe de relatie tussen alle mensen is en welke invloed grote wereldgebeurtenissen – zoals het zinken van de Titanic en WOI – hebben op het dagelijkse leven in het en rondom het landhuis is het thema van de serie.

The Big Short (2015)

De tweede kijktip die we voor je hebben is The Big Short van regisseur Adam McKay uit 2015. Deze McKay stond jarenlang bekend als maker van – soms ietwat flauwe – komische films als Anchorman, Anchorman 2 en Step Brothers, maar met The Big Short zette hij een stap een nieuwe richting in.

In The Big Short – met een sterrencast waar je u tegen zegt met grote namen als Ryan Gosling, Bradd Pitt en Christian Bale – draait het om de financiële markt en dan vooral als het misgaat.

De film speelt zich af ten tijden van de grote bankencrisis van 2007/2008 waarin het o.a. slecht ging met de huizenmarkt en de daaraan gerelateerde hypotheekverstrekkingen.

Michael Burry (Christian Bale) liggend op de grond. Bron: The Big Short / Netflix

The Big Short laat zien dat er mensen waren die de crisis zal zagen aankomen en hier flink geld mee verdienden. Het fijne aan de film is dat hij – ondanks de zware materie – bedekt is met een luchtig en soms cynisch dekentje waardoor hij heerlijk wegkijkt.

Zoals in de scene met de betoverende Margot Robbie (als zichzelf) die je vanuit een bad haarfijn uitlegt wat ‘speculeren op verlies’ betekent. Uiteraard een flinke knipoog naar haar rol in The Wolf of Wall Street uit 2013.

Die Silicon Valley-Revolution (2017)

Onze laatste tip die we je willen meegeven, is de documentaire Die Silicon Valley-Revolution. Deze gaat over een groepje slimmeriken en idealisten – in Silicon Valley in San Franciso in de midden van de jaren 70 – die uit zouden groeien tot de grootste computervernieuwers ooit.

In het begin was het idee om zelf een computer te bouwen die voor iedereen betaalbaar was. En die je thuis kon gebruiken. Als alternatief van de dure en grote computers gemaakt door de overheid voor op kantoren.

Een van de slimmeriken achter een computer. Bron: Die Silicon Valley-Revolution / Netflix

Het was het idee van een aantal groepen uit de New Left, zoals de hippies en anti-Vietnam protestanten. Ze wilden een alternatief bieden tegen de gevestigde orde. Alleen zijn hun computers inmiddels natuurlijk zelf onderdeel van deze gevestigde orde …

Aan de hand van beelden en interviews met hoofdrolspelers uit die tijd, krijgen we een mooi kijkje in deze groep in Sillicon Valley en de idealen die ze toentertijd hadden en hoe ze denken over de positie van de computer vandaag de dag. Leuke en interessante docu!

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 34, 2021) // tabel

Dit waren onze drie tips van de week. Hieronder staat de tabel met alle nieuwe dingen op Netflix Nederland. Scan deze door en je bent weer helemaal bij.

En nu we toch aan het einde gekomen zijn van dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 34, 2021) artikel: blijf ons volgen via de nieuwsbrief, Instagram en Facebook! Zo weet je altijd als eerste wat er allemaal speelt in Netflix-land.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Faraway Land Drama, Romantiek 2018 5.2
2 Aliens - E.T.s gefährliche Brüder Documentaire, Short 2016 -
3 Alvin and the Chipmunks Animatie, Familiefilm 2007 5.2
4 Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked Animatie, Familiefilm 2011 4.4
5 Alvin and the Chipmunks: The Road Chip Animatie, Familiefilm 2015 5.1
6 Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel Animatie, Familiefilm 2009 4.5
7 Assassin's Creed Actie 2016 5.7
8 Auf der Spur der Küstenwölfe Documentaire, Short 2007 -
9 BattleBots (2 seizoenen) Actie, Game-show 2016 8.0
10 Begegnung im All Documentaire, Short 2012 -
Titel Genre Jaar iMDB