Kijktips op Netflix (week 35, 2020) cobrai kai

Kijktips op Netflix (week 35, 2020)

Op deze regenachtige augustusdag presteren we u hier ons kijktips op Netflix (week 35, 2020) artikel. We beginnen met onze tips; films en series die je écht een kans zou moeten geven. We sluiten het artikel af, zoals we elke week doen, met een tabel. In deze tabel staan ALLE nieuwe dingen op Netflix.

Cobra Kai (2 seizoenen)

Voor iedereen die is opgegroeid met de Karate Kid films, of die deze films later heeft gekeken, hebben we een aardige kijktip, namelijk de televisieserie Cobra Kai. Deze serie werd in 2018 en 2019 gemaakt voor YouTube Premium, maar heeft nu dus de weg naar Netflix gevonden.

In Cobra Kai zien we twee oude bekenden terug: Daniel LaRusso (Ralph Macchio), ook wel bekend als ‘Karate Kid’ en zijn tegenstander Johnny Lawrence (William Zabka). Deze personages worden dus gespeeld door dezelfde acteurs als toentertijd.

Alleen zijn ze nu dus een stuk ouder. Om precies te zijn: 34 jaar ouder. De held was toentertijd Daniel, maar als we diep in ons kinderhartje keken, was zijn tegenstander Johnny toch net wat toffer, want zeg nu zelf: die kraanvogel-trap van Daniel zag er toch wel een beetje nerdy uit.

Johnny (l) en Daniel (r) Bron: Cobrai Kai

Hoe dan ook, in Cobra Kai staan de twee weer tegenover elkaar. We moeten toegeven dat wij vrij sceptisch waren, maar de serie heeft ons ontzettend verrast. Natuurlijk kan de serie als parodie worden gezien, maar alles wordt met dermate veel respect gedaan dat de kwaliteit hoog blijft en het geen karikatuur wordt.

Johnny is in Cobra Kai op Netflix inmiddels aan lager wal geraakt en besluit met zijn laatste centjes een karate-school te openen met de naam Cobra Kai. Hij komt nogmaals tegenover Daniel te staan, de man die, zoals we allemaal al wel hadden verwacht, zijn leventje wel volledig op de rails heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=MLpyi-oVoIY

Rising Phoenix

Onze tweede tip is de documentaire Rising Phoenix. We krijgen het verhaal te zijn van de Paralympics, de Olympische Spelen voor mensen met een handicap. Aan de hand van sporters, kenners en insiders krijgen we een goed beeld van dit grote sportevenement.

Het blijft prachtig en bijzonder om te zien hoe mensen, zonder zich iets aan te trekken van hun ‘beperkingen’, toch alles uit de kast halen om ontzettend goed te worden in een sport. Het vergt niet alleen lichamelijk veel, maar ook mentaal, om altijd maar tegen vooroordelen te moeten vechten.

Een man zonder armen die besluit te gaan handboogschieten, een vrouw die een been verloor door kanker die aan zwemmen doet, een man in een rolstoel op het rugbyveld: het zijn maar enkele verhalen die we te zien krijgen.

In Rising Phoenix zien we waar het bij de Paralympics allemaal om draait: om je gelijkwaardig te voelen. Een handicap hoeft je niet te belemmeren in bepaalde sporten en hoe je in het leven staat. Alleen al om deze boodschap is het een mooie nieuwe toevoeging aan het Netflix aanbod.

Kijktips op Netflix (week 35, 2020)

Tot zover onze kijktips op Netflix (week 35, 2020). We hopen natuurlijk dat je weer wat dingetjes hebt om te kunnen kijken. Onze algemene tip is dat je open moet staan voor nieuwe dingen. Ook al ken je een titel niet, geef het eens een kans. Je wilt niet je toekomstige favoriete film of serie mislopen, omdat je er nooit aan bent begonnen!

Wil je vaker op de hoogte gehouden worden over Netflix nieuws? Dan kun je je abonneren op onze nieuwsbrief, ons liken op Facebook en/of ons volgen op Instagram.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Aggretsuko (3 seizoenen) Animatie, Actie 2020 8.0
2 All Together Now Drama 2020 6.4
3 Class of '83 Misdaad, Thriller 2020 7.3
4 Cobra Kai (2 seizoenen) Actie, Komedie 2018 8.8
5 Crimenes de Familia Misdaad, Thriller 2020 6.4
6 Emily's Wonder Lab (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2020 -
7 Footloose Drama 2011 5.9
8 Fuego Negro Actie, Horror 2020 -
9 Golden Shoes Familiefilm, Sport 2015 3.7
10 I Am A Killer: Released (1 seizoen) Documentaire 2020 -
Titel Genre Jaar iMDB