KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 35, 2021) clickbait

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 35, 2021)

Ja hoor, daar zijn we weer! Met ditmaal ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 35, 2021) artikel. Hierin zetten we alle nieuwe toevoegingen aan Netflix aanbod voor je in een tabel. En we bespreken de, in onze ogen, leukste titels.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 35, 2021) // tabel

Laten we maar beginnen met een tabel. In deze tabel staan alle nieuwe dingen op Netflix. Neem anders eerst even een kijkje, voordat we onze kijktips uitlichten.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A.K. Documentaire 1985 7.0
2 Adieu Gary Drama 2009 6.0
3 Alice et Martin Drama 1998 6.3
4 An Inspector Calls Misdaad, Mysterie 1954 7.5
5 Animal Sci-Fi, Thriller 2005 5.0
6 Aram Drama 2002 6.8
7 Arrête ton char... bidasse! Komedie 1977 3.7
8 Asphalte Drama 1981 5.8
9 Austerlitz Drama 1960 6.3
10 Avant qu'il ne soit trop tard Komedie 2005 5.3
Titel Genre Jaar iMDB

An Inspector Calls (1954)

An Inspector Calls uit 1954 – gebaseerd op een beroemd toneelstuk van J.B. Priestley – is onze eerste kijktip van de week. Het is een spannende misdaadfilm met een vleugje mysterie. Precies waar je ons voor mag wakker maken.

In de film wordt het jonge meisje Eva Smith gevonden. Het lijkt zelfmoord, maar al snel blijkt ze vermoord te zijn. Inspecteur Poole (Alastair Sim) krijgt de taak om in het huishouden van de Birling’s in Yorkshire te onderzoeken wat er precies gebeurd is.

Eva behoorde tot de working-class in tegenstelling tot de upperclass Birling familie. En toch hadden alle familieleden een band met haar en dus kunnen ze – volgens de inspecteur – allemaal de dader zijn van de moord.

Maar wat is de rol van de inspecteur in dit alles? Laat hij wel het achterste van de tong zien? Aan de hand van flashbacks vallen de puzzelstukjes op een gegeven moment allemaal in elkaar. En het einde zagen wij niet aankomen!

Clickbait (seizoen 1)

En dan een wat luchtigere Netflix titel: Clickbait. Alhoewel … luchtig? Misschien meer in het gegeven dat je niet erg hoeft na te denken bij het zien van deze serie. Maar wees gewaarschuwd: het is prima kijkvoer, maar verwacht geen diepgang of hoogstaande acteerprestaties. Echt een zondagmiddagserie.

Maar genoeg waarschuwingen. Waar gaat Clickbait over? Hoofdpersoon is de getrouwde fysiotherapeut en sporttrainer Nick Brewer gespeeld door Adrian Grenier, die je kunt kennen als Vincent Chase in de serie Entourage. Hij heeft twee kindjes en een mooie vrouw, en lijkt dus alles voor elkaar te hebben. Tot hij op een dag spoorloos verdwijnt.

Al snel komt er een video online waarin we hem zien met kartonnen borden. Hierop staan zinnen als dat hij vrouwen misbruikt, dat hij er zelfs eentje heeft vermoord en dat bij vijf miljoen views op dit filmpje hij vermoord zal worden.

Oké… ! Wat is hier aan de hand? Klopt dit alles of moet hij dit doen van eventuele ontvoerders? Elke aflevering ligt de nadruk op een ander karakter, zoals zijn zus of een politieman, en op deze manier krijgen we als kijker steeds meer te weten over wat hier allemaal aan het handje is.

Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (2021)

We willen ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 35, 2021) bericht afsluiten met een documentaire over een van de meest iconische tv-schilders ooit: Bob Ross. De documentaire heeft Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed (2021) als titel meegekregen en deze goed dekt de lading.

Je hebt de Amerikaan vast weleens op tv langs zien komen. Zijn programma ‘The Joy of Painting’ (1983-1994) – waarin hij een landschap schilderde en hij je aanmoedigde om ook te schilderen – waren een regelrechte sensatie.

Wij vonden het fijn om er heerlijk bij weg te dromen, als een soort verplichte meditatiesessie. De rustgevende en zachte stem van de heer Ross hielp hier ontzettend bij.

Archiefbeeld van Bob Ross voor een nieuw schilderij. Bron: Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed / Netflix

Ross kwam over als een zachtaardige, witte man met een gigantisch afrokapsel. Een oude hippie avant la letre. Maar achter de schermen scheen een hoop aan de hand te zijn. Dat zien we in de documentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed op Netflix Nederland.

En natuurlijk – zoals wel vaker in de wereld – heeft het te maken met geld. In de documentaire krijgen we een beeld van wie Ross was, maar draait het voornamelijk om wat er na de dood van Ross gebeurde met zijn ‘merk’.

Schuldigen: zakenpartners Annette en Walt Kowalski. Een leuke en interessante documentaire is het geworden!