Mulholland Drive Kijktips op Netflix (week 36, 2018)

Kijktips op Netflix (week 36, 2018)

Hoi. Welkom bij weer een nieuw overzichtje van het nieuwste aanbod van series en films op Netflix. De week is weer voorbij gevlogen, dus blikken we even terug op wat voor nieuws er weer te vinden is. Buiten dient de herfst zich inmiddels al weer een beetje aan, de regenbuien laten zich alweer gelden, dus het is perfect weer om binnen lekker Netflix te kijken. Lees snel verder om erachter te komen wat je sinds deze week kunt gaan kijken en als je zelf nog steengoede tips hebt, schroom niet om het ons te laten weten via bijvoorbeeld onze Facebook-pagina!

The Breakfast Club

De jaren ’80-klassieker van weleer is weer terug van weggeweest op Netflix! En nablijven was ook nog nooit zo vermakelijk als in The Breakfast Club. Deze film, die later deel ging uitmaken van de zogenaamde serie Brat Pack-films, laat ons kennismaken met 5 jonge scholieren die op hun vrije zaterdagochtend als straf moeten nablijven op hun middelbare school. Lekker gezellig dus.

De 5 zijn verschillende types die je makkelijk zou kunnen indelen in bekende middelbare school-sterotypes: de nerd, de sportfreak, de prinses, de weirdo en de rebel. Allemaal hebben ze dus iets uitgespookt waardoor ze op deze zaterdagmorgen op school moeten verschijnen en voor hun vervelende, en bevooroordeelde, leraar een opstel moeten schrijven. Hoewel ze normaliter niet met elkaar omgaan op school, zijn ze deze dag gedwongen om bij elkaar te zitten en zo komen ze uiteindelijk wel met elkaar in contact.

Ze zetten de boel natuurlijk nog even flink op stelten, maar ze komen uiteindelijk tot een belangrijke conclusie die ze in hun opstel kunnen verwerken. Na een paar uurtjes nablijven, zien we in The Breakfast Club een mooie ‘coming of age’ ontwikkeling, waardoor dit nog steeds een fijne film blijft om te kijken.

American Gangster

Wie zin heeft in een drugsmaffia-avontuur of groot fan is van Denzel Washington (of allebei), kan deze week gerust American Gangster opzetten. In deze film uit 2007 van regisseur Ridley Scott zien we de heer Washington schitteren als de New Yorkse drugsbaron Frank Lucas. Lucas belandt al vroeg in de drugswereld omdat hij in het verleden als chauffeur heeft gewerkt voor de beruchte meneer Johnson, die ondanks zijn illegale praktijken, wel structuur en hiërarchie in zijn wereldje aanbracht.

Wanneer Johnson wegvalt, lijkt de anarchie toe te slaan. Lucas accepteert dit niet en jaagt op de mensen die nog een rekening hebben openstaan bij Johnson. Het is de periode die Lucas zal vormen tot de grote drugsbaron die hij zou worden. En dat hij daarbij slim inspeelt door goedkope drugs uit Vietnam te importeren, draagt daar ook zeker aan bij. En waar drugsbaronnen opstaan en groeien, zijn er natuurlijk ook agenten om hun praktijken de kop in te drukken. Zal agent en buitenbeentje Roberts (Russell Crowe) hierin slagen?

De film is gebaseerd op het echte leven van drugsbaas Frank Lucas die in de jaren ’60 en ’70 opereerde in Harlem, New York.

Mulholland Drive

Als je van een beetje gek en spooky houdt, dan raden we je Mulholland Drive van harte aan. Deze mysterieuze thriller is van de hand van David Lynch, maker van onder andere de legendarische serie Twin Peaks. En Mulholland Drive is misschien wel net zo vreemd. Maar wel ontzettend lekker.

Heel in het kort gaat Mulholland Drive op Netflix over een mysterieuze vrouw die met geheugenverlies uit een auto-ongeluk komt. En niet alleen met geheugenverlies, want ze heeft ook een grote zak geld in haar bezit. Anderzijds is er de ietwat naïeve actrice Betty Elms (Naomi Watts) die aan de bak probeert te komen. Ze ontmoeten elkaar per toeval en vanaf dan ontspint er zich een vreemd avontuur.

mulholland drive netflix nederland david lynch
Betty Elms (Naomi Watts). Bron: Mulholland Drive/Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Wat volgt is een dromerige trip door de nachtelijke straten van Hollywood. Waarin fictie, werkelijkheid, dromen, ambitie en identiteiten sneller lijken te wisselen dan Formule 1 autobanden tijdens een pitstop. En dat alles met de muziek van huiscomponist Angelo Badalamenti.

Een tip van onze kant: laat het gewoon allemaal over je heenkomen, je hoeft niet alles te snappen, en je zal geheid een bijzondere avond hebben. Dat is ook iets waard, vandaag de dag.

Kijktips op Netflix (week 36, 2018)

Dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 36, 2018). Wij vonden het een zeer goede week met een aantal knallers van nieuwe films. De titels die we niet behandeld hebben, kan je vinden in onderstaande tabel. Ben je meer een man/vrouw van de toekomst, bekijk dan onze Binnenkort op Netflix pagina. Hierop staat een tabel met alle films en series die al zijn aangekondigd, inclusief een verschijningsdatum. Het gehele aanbod is te vinden op de Netflix aanbod Nederland pagina, tevens in een handige tabel.

En vergeet je je niet te abonneren op onze nieuwsbrief? Dan mis je nooit meer iets. Een fijn weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Taiwanese Tale of Two Cities (2 afleveringen) Drama 2018 -
2 Miami Vice Actie, Thriller 2006 6.0
3 Smokey and the Bandit Actie, Komedie 1977 6.9
4 The Breakfast Club Komedie, Drama 1985 7.9
5 Elizabeth Drama, Historie 1998 7.5
6 Psycho II Misdaad, Horror 1983 6.4
7 American Gangster Biografie, Misdaad 2007 7.8
8 Mercury Rising Actie, Misdaad 1998 6.1
9 Thor: Ragnarok Actie, Komedie 2017 7.9
10 Las chicas del cable (aka Cable Girls) (3 seizoenen) Drama 2018 7.8
Titel Genre Jaar iMDB