Kijktips op Netflix (week 36, 2019)

Het is de eerste zaterdag van september, de zomer lijkt nu echt voorbij en dus kruipen we alweer richting de herfst toe. Het zal dus vanaf nu weer vaker typisch ‘Netflix-weer’ gaan worden, met alle buien en windhozen die ons te wachten staan. Het is maar goed dat er weer nieuwe films en series aan het aanbod zijn toegevoegd, die ons zullen vermaken tijdens die gure buien buiten. Kijken jullie weer mee naar welke dat zijn?

Élite (seizoen 2)

Sí señores y señoras. We gaan ons deze week weer in Spaanse kringen verkeren. En dat doen we niet zomaar, maar omdat we vanaf deze week van Élite seizoen 2 kunnen genieten, een Spaanse serie die het net als veel andere Spaanse series, goed doet op Netflix.

Als je onze berichten in de gaten hebt gehouden, wist je natuurlijk allang dat dit de dag was dat zou komen.

Even een korte terugblik, waar gaat Élite ook al weer over? De serie draait om een groep rijke studenten op de elitaire privéschool Las Encinas in Spanje, waaronder Nadia, Samuel en Christian. Op de school gaat het er nogal heftig aan toe, want behalve het gebruikelijke geklier en gefeest waar studenten zich graag inmengen, gebeuren er ook schokkende dingen.

Via gesprekken met deze leerlingen en flashbacks komen we als kijker langzaam te weten hoe het komt dat er iemand van hen dood is gegaan. Dit blijkt allemaal geen zuivere koffie te zijn. Klinkt intrigerend toch? 

In seizoen 2 van Élite gaat het in ieder geval lekker verder, met allerlei spanningen, intriges en natuurlijk een scheut drama. De studenten krijgen te maken met geheimen, leugens en bedrog en natuurlijk nog de gevolgen van het eerste seizoen. Ook zal er zal iemand weer een onwenselijk lot te wachten staan.

Madre mía, hoogste tijd om de patatas fritas erbij te pakken en er een lekkere Netflix-avond van te maken met Élite seizoen 2! De trailer van het tweede seizoen zie je in ieder geval hieronder.

Inception

Joepie, Inception van Christopher Nolen is weer terug van weggeweest en dat verdient een spotlight in het Wij Kijken Netflix-overzicht van deze week. Inception, met onder andere Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Tom Hardy en Ellen Page in de cast, zoekt in deze bijzondere film de dunne scheidslijn tussen dromen en realiteit op, en speelt er mee als een baby met blokken.

Leonardo DiCaprio kruipt in de huid van de extractor met de geniale naam Dom Cobb. Samen met enkele andere maten kan hij in de dromen van anderen kruipen en zodoende belangrijke informatie en geheimen kan stelen. Wanneer ze de zakenman Saito ontmoeten, komen ze in aanraking met ‘inception’ om zodoende ook de dromen te kunnen manipuleren. 

inception Kijktips op Netflix (week 36, 2019)

Dom en co hebben het plan om dit te gaan uitvoeren bij de zoon van een rijke zakenman, om zo het imperium naar hun hand te kunnen zetten. Het zal uitmonden in een fantastisch en spannende ontknoping waarin, als een Droste-effect, de droom in de droom in de droom uitgevoerd zal worden.

Tel daarbij op dat Dom ook nog eens te maken krijgt met persoonlijke confrontaties, en je krijgt deze heerlijke film waarbij je jezelf als kijker makkelijk in kunt verliezen, maar uiteindelijk achterblijft met een verbazingwekkende filmervaring. Check de trailer van Inception, sinds deze week dus te zien op Netflix Nederland, maar even.

RuPaul’s Drag Race (seizoen 11)

En voor de hysterische en hilarische noot deze week, heeft Netflix deze week RuPaul’s Drag Race seizoen 11 in de aanbieding. En de zoektocht naar America’s Next Drag Superstar gaat onder leiding van RuPaul onvermoeid door.

Gekke kapsels, kleurrijke jurken en uitbundige make-up, niets is de deelnemers te gek. Welke Queen zal dit seizoen na de vele challenges de troon bestijgen? Je ziet het in het elfde seizoen van RuPaul’s Drage Race! Het begin van het seizoen zie je via onderstaan filmpje.

Jack Whitehall: Travels with my Father (seizoen 3)

Voor een luchtig en grappig reisverslag van een Britse comedian en zijn vader, moet je deze week bij Jack Whitehall: Travels with my Father (seizoen 3) zijn. Jack Whitehall is een Britse comedian die besloot met zijn vader wat bijzondere reisjes te maken.

In seizoen 1 reisden ze door Azië, in seizoen 2 door Europa en nu reizen ze door de VS. Als comedian zijnde is Jack een losse, jolige man die al snel de lol van dingen inziet. Het heerlijke contrast wordt verzorgd door zijn vader, die met zijn gortdroge ‘Englishness’ en sarcasme voor hilarische situaties zorgt.

Wij zijn in ieder geval fan van de serie Jack Whitehall: Travels with my Father, hopelijk zal jij er ook van kunnen genieten.

Kijktips op Netflix (week 36, 2019)

Dit waren onze kijktips op Netflix (week 36, 2019). Dus blijf lekker binnen, want niemand is ooit beter geworden van wind en regen, en zet een aantal van onze tips op. Of natuurlijk gewoon je eigen favorieten. Benieuwd naar oudere weekoverzichten met o.a. onze tips? Lees ze dan HIER.

Als je meer beneiuwd bent naar de toekomst, dan raden we je aan ons artikel Nieuwe titels op Netflix in september 2019 te lezen. De titel verklapt al een beetje waar het artikel over gaat. Het hele aanbod van Netflix Nederland is ook nog steeds te vinden in een handige tabel.

Rest ons alleen nog af te sluiten met onze tabel met alle titels die de afgelopen week op de streamingsdienst zijn gekomen. Je vindt hem hieronder. Laat ons vooral weten op Facebook en Instagram of we, volgens jouw bescheiden mening, nog een aantal andere titels als tips hadden moeten uitlichten.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Archibald en het Grote Leven (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2019 -
2 Article 15 Misdaad, Drama 2019 8.4
3 Avengement Actie, Misdaad 2019 6.4
4 Avengers of Justice: Farce Wars Komedie 2018 2.3
5 Destination Wedding Komedie 2018 6.0
6 Dirty Dancing Drama, Romantiek 1987 7.0
7 Drunk Parents Komedie 2019 3.7
8 Élite (2 seizoenen) Misdaad, Drama 2019 7.5
9 Fear Dot Com Horror 2002 3.3
10 Final Destination 5 Horror 2011 5.8
Titel Genre Jaar iMDB