Kijktips op Netflix (week 36, 2020) I'm Thinking of Ending Things

Kijktips op Netflix (week 36, 2020)

Zit je al klaar voor ons overzichtje met alle nieuwe dingen op Netflix? De afgelopen zeven dagen zijn er namelijk weer nieuwe films en series op de streamingsdienst gekomen. In de tabel aan het eind van dit artikel vind je ze allemaal op een rij. Maar laten we beginnen met onze kijktips uit deze nieuwe titels.

I’m Thinking of Ending Things

Toegegeven: als je alleen maar dingen kijkt als Verliefd op Ibiza, dan is I’m Thinking of Ending Things misschien niks voor jou. Het is namelijk een film zoals je niet vaak op Netflix zal zien. Maar, als je er open voor staat, zal je een bijzondere film te zien krijgen.

De regisseur/schrijver is, om al een beetje een tipje van de sluier op te lichten, niemand minder dan Charlie Kaufman. De man die ook meeschreef aan steengoede films als Synecdoche, New York, Adaptation., Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Being John Malkovich.

In het kort gaat de film over het jonge stelletje Jake (Jesse Plemons) en een jonge vrouw zonder naam (Jessie Buckley). Aan het begin van de film stappen ze samen in de auto om naar de boerderij van de ouders van Jake te rijden. Om met ze kennis te maken, je kent het wel.

Eenmaal daar aangekomen, kunnen ze na een tijdje niet meer weg, omdat er een hevige sneeuwstorm gaande is. En mensen die hier gevoelig voor zijn, weten dat je, als je de tijd hebt om na te denken, opeens aan ALLES kan beginnen te twijfelen. Aan jezelf, maar ook aan de mensen om je heen en de omgeving waarin je je op dat moment in je leven bevindt. En dat is precies wat de jonge vrouw begint te doen.

I'm Thinking of Ending Things Kijktips op Netflix (week 36, 2020)

Charlie Kaufman kun je wel een script laten schrijven en dat blijkt bij I’m Thinking of Ending Things maar weer eens. Maar wees er wel op voorbereid dat het een hele langzame, bij vlagen verwarrende, grimmige en poëtische film is. Een beetje zoals je mag verwachten van Charlie Kaufman. Schrik daar niet van als je gaat kijken.

L’immortale

Fans van de fantastische, en kneppelharde, serie Gomorra, opgelet. De film L’immortale, sinds deze week op Netflix te zien, zou weleens precies in jouw straatje kunnen passen.

De film is een prequel en speelt ze dus af vóór Gomorra. We krijgen een beeld te zien van het leven van het personage Ciro (Marco D’Amore) a.k.a. L’Immortale (“De Onsterfelijke”). Hoe was zijn jeugd en hoe is hij ooit in de maffia gerold?

Bij het zien van onderstaande trailer zal je, als je ook naar Gomorra hebt gekeken, direct hetzelfde sfeertje proeven: een zwart, gewelddadig en meedogenloos sfeertje. Tel daar de bekende en beklemmende soundtrack bij op en je hebt een fijn tussendoortje om de tijd dat je moet wachten op het vijfde seizoen van Gomorra te verzachten.

Big Fish

We sluiten dit overzicht met kijktips af met Big Fish. Deze fantastische en fantasierijke film, van de hand van Tim Burton, is precies wat je nodig hebt om door een sombere dag heen te komen.

Centraal staat de vader-zoon-relatie tussen Edward Bloom en zijn zoon William. Vader heeft er al zijn hele leven een handje van om verhalen groter, meeslepender en fantasierijker te maken dan ze zijn of waren. Het zorgt ervoor dat William het gevoel heeft dat hij zijn vader niet echt kent. Sterker nog, het begon hem steeds meer te irriteren.

Hij krijgt te horen dat zijn vader niet lang meer te leven heeft en dus wil hij nog één poging doen om zijn vader echt te leren kennen. Want de verhalen van papa Ed blijken toch meer over zijn vader te vertellen dat hij in eerste instantie dacht.

Kijktips op Netflix (week 36, 2020): tabel

De titels die we hierboven hebben beschreven, zijn onze kijktips op Netflix (week 36, 2020). Wil je weten wat er allemaal nog meer nieuw op Netflix is? Dan moet je eventjes onderstaande tabel bekijken. En daarna zou je ons kunnen volgen via de nieuwsbrief, Facebook en/of Instagram. Daar zouden we erg blij van worden!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 1864 (1 seizoen) Drama, Fantasie 2014 6.6
2 A Million Ways to Die in the West Komedie, Western 2014 6.1
3 Afonso Padilha: Alma de Pobre Cabaret 2020 -
4 Alex (2 seizoenen) Actie, Thriller 2019 6.8
5 Away (1 seizoen) Drama, Sci-Fi 2020 5.8
6 Beyblade Burst Turbo (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2016 6.5
7 Big Fish Avontuur, Fantasie 2003 8.0
8 Boss Baby: Grijp die Baby! Animatie, Short 2020 -
9 Bulletproof Gangster Biografie, Misdaad 2011 7.1
10 Chef's Table: BBQ (1 seizoen) Documentaire 2020 -
Titel Genre Jaar iMDB