Coco Pixar Kijktips op Netflix (week 37, 2018)

Kijktips op Netflix (week 37, 2018)

Hallo daar! Wat vliegen de weken voorbij, zo ook deze week. Zoals elke week heeft Netflix weer het een en ander toegevoegd aan het aanbod van films en series. Natuurlijk gaan we daar even dieper op in en zetten we uiteen wat er zoal is bijgekomen. Zo moet je ook aankomende week weer genoeg inspiratie hebben om te gaan kijken! Dus, maak het jezelf gemakkelijk, ga lekker zitten en spit rustig het nieuwe aanbod van Netflix door.

Coco

We beginnen meteen heel goed met een fantastische Pixar-film die eind vorig jaar uitkwam onder de naam Coco. Pixar weet de kijker altijd wel mee te nemen naar een fantasievolle wereld vol kleur, geur, muziek en avontuur, en dat is in Coco niet anders. We beloven het.

Het avontuur speelt zich af in Mexico, waar we kennismaken met de sympathieke knul Miguel. Miguel houdt heel erg van muziek en het gitaarspelen lijkt hem wel in het bloed te zitten.

Zijn familie wil echter in geen geval dat hij muziek speelt, want Miguel’s betovergrootoma is ooit in de steek gelaten door een man die een carrière in de muziek najoeg en hiervoor zijn haar en hun kleine dochter Coco verliet. Dat brengt Miguel dus in een lastig parket, zeker als je fan bent van de legendarische gitarist Ernesto de la Cruz.

Tijdens Día de Muertos (een legendarische en kleurrijke feestdag in Mexico waarop overleden geliefden worden vereerd) staat Miguel een heel avontuur te wachten met opmerkelijke figuren uit het dodenrijk. Ze blijken Miguel veel te kunnen vertellen over zijn familiegeschiedenis en daarmee ook zijn eigen oorsprong.

Dansen met een dood iemand. Bron: Coco/Netlfix – tekst loopt door onder afbeelding

Maar behalve een indringende geschiedenisles en een fantastisch avontuur, krijgen we bovenal een belangrijke levensles voorgeschoteld waarbij wij het eerlijk gezegd niet droog bij hielden. Houd je tissues dus gereed!

Wat ons betreft is Coco een meer dan geslaagde film. Coco geeft je een lach en een traan, heerlijke Pixar-personages, fabuleuze en fantasievolle animaties, sfeervolle muziek en uitermate belangrijke levenslessen.

Dus dames, heren, jongens en meisjes, gaat u allen deze film zeker zien. Je gaat er geen spijt van krijgen! Geniet hieronder alvast van een fijne impressie van Coco.

BoJack Horseman (seizoen 5)

Liefhebbers van (absurde) adult animatie kunnen deze week terecht bij BoJack Horseman seizoen 5. Een serie over een aan lager wal geraakt showbizzpaard. Wablief? Jawel, het showbizzpaard BoJack Horseman (Will Arnett, die we ook kennen uit Arrested Development). Ooit een rijzende ster in televisieland, maar zoals we allemaal weten, kan roem snel vergaan.

Hij probeert zijn carrière wel weer op de rit te krijgen, maar dit gaat niet van een leien dakje. Drank, drugs, vrouwen: het zijn dingen die vaak voor het opraken liggen voor mr. Horseman. En dat doet hij dan ook met smaak. En daardoor belandt hij in de gekste avonturen.

Het knappe aan de serie is dat een animatieserie over een aan lager wal geraakt showbizzpaard je blijkbaar kan laten nadenken over het zin van het bestaan en over het leven. Doen we eigenlijk allemaal maar wat? Waarom blijven we maar doorgaan? En welke prikkels heb je uiteindelijk nodig om alles nog een beetje dragelijk te maken? Een existentiële crisis bij een paard dus, dat gegeven alleen al is natuurlijk al grappig.

BoJack Horseman is voor liefhebbers van animatieseries voor volwassenen als Family Guy, Soundpark, Bob’s Burgers en Rick and Morty. Seizoen 5 van BoJack Horseman kan je nu bekijken op Netflix. De trailer van seizoen 5 is hieronder beschikbaar.

Kijktips op Netflix (week 37, 2018)

Zo. Dat was ‘m voor deze week. Er is niet bijster veel bijgekomen, maar toch zul je de week wel weer goed doorkomen. Heb je zelf trouwens nog goeie aanraders die wij he-le-maal over het hoofd zagen? Laat het ons vooral weten via onze Facebook-pagina want hoe meer tips, hoe beter!

Ook kun je je alvast voorbereiden op wat komen gaat via onze Binnenkort op Netflix pagina. Hierop staat een tabel met alle films en series die al zijn aangekondigd, inclusief een verschijningsdatum. Het gehele aanbod is te vinden op de Netflix aanbod Nederland pagina, tevens in een handige tabel. We moeten het ons zelf niet te moeilijk maken in het leven, nietwaar?

En vergeet je je niet te abonneren op onze nieuwsbrief? Dan mis je nooit meer iets. Een fijn weekend iedereen en tot volgende week!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Taiwanese Tale of Two Cities (3 afleveringen) Drama 2018 -
2 Al Hayba (1 seizoen) Actie, Romantiek 2017 7.6
3 Cabins in the Wild with Dick Strawbridge (1 seizoen) Reality 2017 -
4 How to Live Mortgage Free with Sarah Beeny (1 seizoen) Reality 2018 -
5 Three Wives One Husband (1 seizoen) Reality 2018 -
6 Inside the Freemasons (1 seizoen) Documentaire, Reality 2017 6.9
7 Cardboard Gangsters Misdaad, Drama 2016 6.5
8 Coco Animatie, Avontuur 2017 8.4
9 Shooter (3 seizoenen) Actie, Drama 2018 7.6
10 Chesapeake Shores (2 seizoenen + 6 aflevering seizoen 3) Drama, Familieserie 2018 7.9
Titel Genre Jaar iMDB