top-boy-seizoen-3-season-Kijktips-op-Netflix-(week 37, 2019) drake

Kijktips op Netflix (week 37, 2019)

Een dagje later dan normaal, maar dat mag de pret niet drukken. Dus pak er een kopje thee bij of iets sterkers, een versnapering en ga er maar even lekker voor zitten. Want hier is weer ons wekelijkse artikel met daarin alle nieuwe films, series en afleveringen van de afgelopen zeven dagen.

Zoals elke week beginnen we eerst met een aantal tips. Na onze kijktips volgt dan de tabel met daarin alle nieuwe titels op Netflix van de vorige 7 dagen. Op deze manier ben je weer helemaal bij en heb je misschien weer wat nieuwe dingen voor op je kijklijstje.

Marianne (seizoen 1)

We beginnen even in de enge sferen, want op vrijdag de 13e verscheen ook Marianne op Netflix. En deze dame zal je in deze nieuwe Franse Netflix Original nog wat nachtmerries bezorgen!

Marianne gaat over Emma, een jonge schrijfster die een steeds terugkerende nachtmerrie in haar verhalen verwerkt. Eén zo’n verhaal gaat over de heks Marianne, een eng verschijnsel dat niet het beste voorheeft met de mensen. Sterker nog, ze jaagt iedereen de stuipen op het lijf.

Maar het wordt helemaal eng wanneer de personages en verhalen van Emma in het echt blijken te verschijen en niet slechts in een verhaal. Al snel wordt duidelijk dat de horrorheks uit is om mensen te straffen en dat ze altijd krijgt wat ze wil…

Netflix gaf onlangs al aan zich te focussen op producties uit andere landen, zoals we al kunnen zien met bijvoorbeeld de series uit Spanje. Met Marianne hebben de Fransen dus ook hun bijdrage aan het aanbod, en wie weet wat er allemaal nog meer bijkomt. De trailer van de angstaanjagende Franse heks zie je in ieder geval hier.

Top Boy (seizoen 3)

Wij waren grote fans van de Engelse serie Top Boy. Hierin werden jeugdbendes in Londen geportereerd. Er werd een beeld geschetst dat niet veel mensen wisten. De meeste acteurs waren amateurs, iets dat bijdroeg aan de authenticiteit van de serie.

Maar na twee seizoenen en in totaal acht afleveringen was het klaar. De mini-serie kwam op deze manier, nu alweer zes jaar geleden, tot een einde. Het leek lange tijd dan ook helemaal klaar, want we hoorden er niks meer over.

Tot de bekende artiest Drake zich ermee ging bemoeien. Want wat bleek? Hij was een groot fan van de cultserie.Hij kocht de rechten en besloot om samen met de originele acteurs en met een aantal nieuwe mensen een derde seizoen te maken. En dat is vanaf deze week dus te zien op Netflix.

Dit derde seizoen staat als een aparte titel in het Netflix aanbod, maar is te vinden als je op Top Boy zoekt in de zoekbalk. Maar eigenlijk is dit dus gewoon het derde seizoen van Top Boy.

Zet de serie zeker op als je houdt van rauwe beelden, drugsdealers die omhoog proberen te klimmen en een verstikkende omgeving waaruit niet te ontsnappen lijkt. De trailer van het derde seizoen van Top Boy bekijk je via onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=VZ2-PpXOsvw

Batman Begins

We willen de film Batman Begins uit 2005 ook graag nog even kort benoemen. Sowieso omdat hij geregiseerd is door een van onze favoriete hedendaagse regisseurs, namelijk Christopher Nolan, en omdat het gewoon een hele toffe film is.

De hoofdrol is voor Bruce Wayne a.k.a. Batman, gespeeld door Christian Bale. Een man met een trauma, omdat hij zijn ouders in zijn jeugd bruut vermoord zag worden. Hierdoor zit hij vol wraak.

batman-begins-Kijktips-op-Netflix-week-37-2019

Door een samenloop van omstandigheden besluit hij een nieuw personage te worden, namelijk Batman. In deze hoedanigheid vecht hij tegen de misdaad en de gangsters in zijn stad Gotham City. Nou ja, het verhaal is bekend.

Waar Batman Begins zich onderscheidt is de cinematografische beleving, de decors, bloedstollende actie en een interessante weergave van een iconisch figuur als Batman. Kortom, een aanrader deze film.

The I-Land (seizoen 1)

We willen dit ‘kijktips op Netflix (week 37, 2019’ artikel aftrappen met The I-Land. We kunnen ons vast allemaal wel de -ietwat vreemde- avonturen op een onbewoond eiland van de serie Lost herinneren. Toch? Een groep gestrande reizigers moesten het zien vol te houden met elkaar, afrekenen met de mysteries van het eiland en uiteindelijk naar huis zien te raken.

Deze week kwam er een Netflix Original bij, die wel opmerkelijke paralellen vertoont met Lost, en deze serie luistert naar de naam The I-Land. En zoals de naam suggereert, gaat dit ook over een eiland, waar nogal gekke dingen gebeuren.

Een groep mensen is op het eiland beland, zonder dat ze weten hoe dat gekomen is. Hun geheugen is gewist en ze kunnen zich dus niets herinneren. Waarom zijn juist zij op het eiland gekomen? Ze zullen in ieder geval met elkaar moeten samenwerken, om zo de gevaarlijke situaties die het eiland biedt, te overleven.

Ben je benieuwd naar dit nieuwe avontuur dat misschien wel lijkt op een kruising tussen Lost en The Hunger Games? Check dan hier de trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=8MPPRd26yvg

Kijktips op Netflix (week 37, 2019)

Tot zo ver onze kijktips op Netflix (week 37, 2019). Wat vind jij er van? Zit er iets voor je tussen? Laat het ons weten op Instagram en vergeet ook zeker niet onze Facebookpagina te liken en je te abonneren op de nieuwsbrief. Alleen op deze manier blijf je helemaal bij, ook wat betreft titels die gaan verdwijnen en toekomstige films en series.

De tabel met alle nieuwe dingen op Netflix vind je hieronder. Een fijne zondag nog iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Trainwreck Komedie 2015 6.3
2 A Dog's Way Home Avontuur, Familiefilm 2019 6.7
3 Los Tigres del Norte en la Prisión de Folsom Documentaire, Muziek 2019 -
4 Pieter Konijn Animatie, Avontuur 2018 6.5
5 Proud Mary Actie, Misdaad 2018 4.9
6 Paul, Apostle of Christ Drama 2018 6.6
7 Rookie Historian Goo Hae-Ryung (16 afleveringen) Drama, Romantiek 2019 8.2
8 The Chef Show (2 seizoenen) Documentaire 2019 8.7
9 The Ranch (7 delen) Komedie 2019 7.5
10 Unbelievable (1 seizoen) Drama 2019 8.6
Titel Genre Jaar iMDB