Kijktips op Netflix (week 37, 2020) nocturnal animals

Kijktips op Netflix (week 37, 2020)

Als je benieuwd bent naar alle nieuwe titels die de afgelopen zeven dagen allemaal op Netflix zijn gekomen, dan zit je hier vrij goed. Sterker nog, dan zit je hier perfect. Zoals elke week schrijven we ook nu weer een artikel met onze kijktips. En aan het eind van het bericht staat een tabel met alle nieuwe toevoegingen.

Nocturnal Animals

We starten dit overzicht met de film Nocturnal Animals (Ford, 2016). Susan Murrow (Amy Adams) heeft alles aardig op de rit. Ze is rijke, succesvolle kunstenares/kunsthandelaar en heeft een eveneens rijke echtgenoot.

Twintig jaar geleden verliet ze haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), een schrijver die nooit gepubliceerd werd. Ze heeft al lang niet meer aan hem gedacht, totdat er opeens een manuscript met de titel ‘Noctural Animals’ van hem op de deurmat valt.

Ze begint te lezen en langzaam aan verandert haar leven en komen alle herinneringen terug aan haar tijd samen met Edward. We krijgen vervolgens als kijker het verhaal uit het boek te zien en de werkelijkheid. Is dit boek een wraakactie van Edward? En zo ja, waarom?

Nocturnal Animals is een stijlvol gemaakte thriller. Je merkt aan alles dat regisseur Tom Ford, eveneens modeontwerper, weet hoe je mooie dingen maakt. Tel daar een uitmuntende dubbelrol van Jake Gyllenhaal bij op en je krijgt een bijzondere film.

The Social Dilemma

De volgende kijktip die we voor je hebben, is een documentaire met de titel The Social Dillema. Over de donkere kanten van social media, zoals Fake News, inleveren van privacy, verslaving en dat soort ellendige dingen meer.

We weten inmiddels steeds beter dat Facebook, Instagram en dat soort platformen onze informatie op een sluwe manier voor andere manieren inzetten. Maar het is interessant om alles nog eens op een rijtje te zien en dat we verhalen te horen krijgen van de mensen die bepaalde elementen van deze sites daadwerkelijk hebben ontworpen, zoals de bedenker van de like-knop op Facebook.

Wat deze afhankelijkheid van social media betekent voor het leven in ons ‘echte leven’, en wat de verantwoordelijkheid van de bedenkers zou moeten zijn, laat de documentaire The Social Dillema goed zien.

Kijktips op Netflix (week 37, 2020)

Zo, dat was het weer. Onze kijktips op Netflix (week 37, 2020). We hopen dat we je hebben kunnen verrassen met titels die je misschien nog niet kende. Door deze een kans te geven, zal je merken dat Netflix vol staat met pareltjes. Dus houdt vooral het vizier open en laat je verrassen.

Al afsluiter hebben we hieronder nog de tabel met álle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen zeven dagen. Sorteer de kolommen op de waarden die jij belangrijk vindt en

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 #Alive Actie, Horror 2020 6.3
2 All The Money In The World Misdaad, Drama 2017 6.8
3 Atiye (2 seizoenen) Drama, Fantasie 2020 7.5
4 Cargo Fantasie, Horror 2019 6.0
5 Cuties Komedie, Drama 2020 1.9
6 Family Business (2 seizoenen) Komedie 2020 -
7 Get Organized with the Home Edit (1 seizoen) Reality 2020 -
8 Julie and the Phantoms (1 seizoen) Komedie, Familieserie 2020 7.5
9 La Línea: La Sombra del Narco (1 seizoen) Documentaire, Misdaad 2020 6.7
10 La Valla Actie, Sci-Fi 2020 6.7
Titel Genre Jaar iMDB

Oh, en volg ons ook zeker eventjes via Facebook, Instagram en onze nieuwsbrief. Erg de moeite waard!