Lucifer (seizoen 6) KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 37, 2021)

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 37, 2021)

Het weer nodigt niet uit om naar buiten te gaan. Gelukkig hoef je je met Netflix niet te vervelen. Ben je ook zo benieuwd naar alle nieuwe dingen op Netflix? Lees dan zeker verder. We beginnen met de tabel met alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen zeven dagen. En daarna volgen een paar aanraders uit deze nieuwe dingen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 37, 2021) // tabel

Zoals we net al zeiden: we beginnen met de tabel. Geef je ogen maar even flink te kost en check uit wat er allemaal nieuw is op Netflix. De kolommen zijn te sorteren en onderaan te filteren op waarden die jij belangrijk vindt.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Against the Wind Actie, Oorlog 1948 6.4
2 Aura Horror 2018 -
3 Bananas! Documentaire, Misdaad 2009 7.0
4 Big Boys Gone Bananas! Documentaire, Drama 2011 7.6
5 Black Mic-Mac 2 Komedie 1988 -
6 Blood Brothers: Malcolm X & Muhammad Ali Documentaire, Biografie 2021 6.4
7 Countdown: Inspiration4 Mission to Space (1 aflevering) Documentaire 2021 -
8 DC Legends of Tomorrow (5 seizoenen + 15 afleveringen van seizoen 6) Actie, Avontuur 2021 7.0
9 De Octonauten gaan aan Wal (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2021 -
10 Explained (2 seizoenen + 9 afleveringen van seizoen 3) Documentaire 2021 8.0
Titel Genre Jaar iMDB

Lucifer (seizoen 6)

Veruit de grootste nieuwe titel is het zesde seizoen van de serie Lucifer. Het verhaal is je waarschijnlijk al bekend: Lucifer Morningstar (Tom Ellis), de duivel, komt naar de aarde om er te werken als agent bij de LAPD, het politiekorps uit Los Angeles.

Inmiddels heeft hij de plek van God overgenomen …. hoe dat afloopt – en het valt nog maar te bezien of hij wel zin heeft in deze taak – zien we in Lucifer (seizoen 6).

Het is trouwens het laatste seizoen van de serie. De makers hebben beloofd dat er veel verwijzingen zullen zijn naar eerdere afleveringen en zal het verhaal een bevredigend einde krijgen.

Into the Night (seizoen 2)

Onze tweede tip van de week is het tweede seizoen van Into the Night. In deze Belgische Netflix Original – geïnspireerd op de roman The Old Axolotl: Hardware Dreams (2015) van de Poolse auteur Jacek Dukaj – zien we een groep mensen in een wereld waarin de zon opeens een dodelijke straling straalt.

Als de zon dodelijk is, is het zaak om altijd aan de kan van de aarde te zijn waar op dat moment de zon niet aan het schijnen is. De hoofdpersonen zitten in het begin van de serie een gekaapt vliegtuig dat van Brussel naar Moskou vliegt en proberen op deze manier – door alsmaar naar het westen te vliegen – de zon voor te blijven.

In het tweede seizoen van Into the Night heeft de groep overlevers een ondergrondse locatie gevonden waar ze voor de zon kunnen schuilen.

De serie gaat voornamleijk om de relatie tussen de hoofdpersonen. Wat hoe reageer je op zo’n grote apocalyptisch natuurramp? Als je op een gegeven moment met mensen zit opscheept die je daarvoor helemaal niet kende? Het moet wel gezegd worden: de serie mist een beetje de diepte van het boek, maar de spanning maakt een hoop goed.

Untold: Breaking Point

Als toetje hebben we een documentaire voor je. Eentje uit de Untold-serie. Ditmaal staat de tennisser Mardy Fish centraal. De beste man was op zijn hoogtepunt – rond het jaar 2011 – 7e op de ATP-ranglijst. Hij behoorde dus tot de beste tennissers ter wereld.

Maar al snel kreeg hij last van zware psychische problemen. De effecten hiervan op zijn tennisspel en zijn leven naast de baan, zie je in het indrukwekkende Untold: Breaking Point. Een aanrader, en daarom staat hij in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 37, 2021) artikel.