Maniac Kijktips op Netflix (week 38, 2018)

Kijktips op Netflix (week 38, 2018)

Het is weer weekend. En dus is het ook weer tijd om alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix voor je op een rij te zetten. Dus houdt die pyjama maar gewoon aan, pak er een thee bij, nestel je in je meest comfortabele stoel of bank en plop Netflix even aan. Wat je dan zoal kan opzetten, lees je hieronder.  En laat ons op Facebook ook even weten, wat jij van dit artikel vindt!

Maniac (seizoen 1)

Als er weer een nieuwe Netflix Original op Netflix komt, zijn we altijd benieuwd of deze de moeite waard is. Want we moeten toegeven: soms stellen ze niet zoveel voor (Marco Polo iemand?). Maar als we nu toch eerlijk zijn, moeten we ook toegeven dat ze vaker wel dan niet onwijs de moeite waard zijn.

Dus toen we hoorden dat de serie Maniac op Netflix zou komen, met hoofdrollen voor Jonah Hill en Emma Stone, waren we direct geïntrigeerd. In Maniac spelen ze de rollen van respectievelijk Owen Milgrim en Annie Landsberg. Laatstgenoemde is ontevreden over haar leven en meldt zichzelf daarom aan voor een geneesmiddelenonderzoek, omdat ze er medicijnen/drugs hoopt te scoren die haar leven iets dragelijker kunnen maken.

Samen met een aantal andere proefpersonen, waaronder de schizofrene Owen Milgrim, wordt ze opgesloten in een laboratorium, aangesloten op slimme computer en krijgt ze medicijnen die nog niet volledig goedgekeurd zijn. Het zorgt ervoor dat ze in hun hoofden afreizen naar allerlei hallucinerende plekken. Dit alles wordt in de gaten gehouden door twee wetenschappers/dokteren.

Dokter James Mantleray (Justin Theroux) beweert namelijk een oplossing te hebben voor alle problemen en dat in de vorm van wat pillen. Owen en Annie besluiten zich dus om uiteenlopende redenen als proefpersonen aan te melden.

Maar hebben de wetenschappers alles wel onder controle? En heeft die computer niet ook een eigen wil? Een beetje zoals toen HAL uit 2001: A Space Odyssey besloot om de deur even niet open te doen? Op een gegeven moment komen ze zelfs samen allebei voor in hun eigen hallucinaties, in andere omgevingen, tijdens andere omstandigheden. Wat is hier de reden voor? En is dit puur toeval?

Wat volgt is een doldwaze komedie/sciencefiction/drama rit langs de valleien van de geesten van deze twee interessante personages. We hebben nog niet de hele serie gezien, dus we zijn benieuwd of het vooral heel veel David Lynch’ visuele gekkigheid is, waarin niets te gek is en fictie en werkelijkheid door elkaar lopen, of dat de makers het verhaal op het einde ook goed bij elkaar weten te brengen.

Als het alleen een visueel spektakel blijkt te zijn, kunnen we daar ook prima mee leven hoor. Want is nu net waar film/televisie zich juist in kunnen onderscheiden in vergelijking met bijvoorbeeld boeken.

De trailer van Maniac op Netflix kan je alvast hieronder bekijken. De maker van de serie is trouwens Cary Joji Fukunaga. Hij is de eerste Amerikaan die binnenkort de nieuwe James Bond film mag regisseren. We dachten: we laten het je even weten. 😉

The Disastrous Life of Saiki K. (3 seizoenen)

De animé-liefhebbers kunnen blij zijn met de toevoeging van het derde seizoen van The Disastrous Life of Saiki K. Centraal hierin staat het personage Kusuo Saiki, een doodnormale 16-jarige knul op een middelbare school ergens in Japan. Of nee, dat moeten we even verbeteren. Hij is verre van normaal.

Het blijkt namelijk al snel dat hij psychische krachten heeft die hij kan gebruiken om te krijgen wat hij wil. Maar daar blijft het niet bij, want hij weet ook wat mensen denken, tijdreizen, vuur manipuleren en nog veel meer. In de loop van zijn leven heeft hij leren leven met zijn krachten. Of moeten we het klachten noemen? Maar de tijd op zijn middelbare school zorgt voor een hoop stress waardoor het soms lastig is om over te komen als een normale tiener.

Hoe het is om te leven zonder spontaniteit, verrassingen en geheimen zie je in The Disastrous Life of Saiki K. op Netflix. Elke aflevering is een voltooid verhaalt op zich, dus het fijn om er af en toe eentje op te zetten zonder dat je de vorige gezien moet hebben. De animaties zijn niet heel bijzonder, maar de serie zit wel boordevol humor. De trailer van de serie vind je hieronder.

Fences

Deze week sluit Denzel Washington de rij met de boeiende film Fences. Hij heeft hierin de regie in handen voor de bewerking van het gelijknamige toneelstuk uit 1987. En natuurlijk is hij niet te beroerd om zelf ook een rol te spelen in de film, die zich afspeelt in het Pittsburgh van de jaren ’50.

Washington speelt de rol van Troy Maxon, een voormalig honkballer die uitkwam in een speciale league voor Afro-Amerikanen. Tegenwoordig is Troy werkzaam als vuilnisman en moet hij zijn gezin onderhouden. Hij wordt hierin bijgestaan door zijn vrouw Rose (gespeeld door Viola Davis). En dat het leven van een hardwerkende arbeider niet altijd even makkelijk is, zien we al snel. Troy heeft zwaar werk, maakt lange dagen en de droom van een honkbalcarrière knaagt nog steeds aan zijn hart. Hij vertelt dan ook in geuren en kleuren tegen wie het maar wil horen over zijn verloren nationale honkbalcarrière.

Maar helaas was de nationale league nog niet zo welwillend tegenover spelers met een getinte huidskleur, dus het thema van raciale ongelijkheid sijpelt door de hele film heen. Toch blijkt dit niet het prominente thema in Fences, want er wordt behoorlijk ingezoomd op de relaties die Troy heeft met de mensen om zich heen. Zoals met zijn vrouw Rose, kinderen Cory en Lyons, en broer Gabriel. En dan blijk je als kijker zo meegevoerd te worden in de rijke portrettering van de personages van Fences, mede door de sterke acteerprestaties van voornamelijk Denzel zelf en Viola.

Fences is niet meteen de film die je moet opzetten als je op zoek bent naar actie, maar als je kan genieten van twee grote acteurs die de longen uit hun lijf acteren (Washington en Davis), ga je deze film zeker waarderen. De twee werden ook beloond voor hun prestaties in Fences, want miss Davis ontving een Oscar voor Beste Actrice en de heer Washington kreeg voor verschillende prijzen de nominatie Beste Acteur. Daarnaast kregen ze allebei in 2010 al een Tony Award voor Beste Acteur en Actrice, toen Fences nog geen film was maar een toneelstuk op Broadway.

De intense trailer van Fences, die sinds deze week dus op Netflix Nederland te zien is, bekijk je hieronder. Laat ons vooral even weten wat je van de film vond, als je hem hebt gezien. Daar zijn we altijd erg benieuwd naar.

Kijktips op Netflix (week 38, 2018)

Dit ware ze weer, onze tips van de week. De rest van de films en series vind je hieronder in de tabel. Bekijk deze dus even op je gemakje op te kijken of er iets voor je tussen zit. Als je daarmee klaar bent, moet je niet vergeten om onze Facebookpagina even te liken en je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Althans, als je altijd op de hoogte wilt blijven van allerlei nieuws over Netflix.

Wil je weten wat er binnenkort op Netflix komt? Check dan deze pagina. En wil je het hele Netflix aanbod in een tabel kunnen doorzoeken, bekijk dan de Netflix aanbod Nederland pagina via de vorige link.

Een goed weekend iedereen!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Maniac (1 seizoen) Drama, Sci-Fi 2018 8.6
2 Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi Actie, Avontuur 2017 7.2
3 Chesapeake Shores (2 seizoenen + 7 aflevering seizoen 3) Drama, Familieserie 2018 7.9
4 Dragon Pilot: Hisone & Masotan (1 seizoen) Anime 2018 -
5 Hilda (1 seizoen) Animatie, Avontuur 2018 8.2
6 The Good Cop (1 seizoen) Komedie, Drama 2018 7.0
7 Nappily Ever After Komedie, Romantiek 2018 6.5
8 Quincy Documentaire 2018 8.1
9 Rings Horror 2017 4.5
10 Fences Drama 2016 7.2
Titel Genre Jaar iMDB