Kijktips op Netflix (week 38, 2019) call me by your name sunbathing

Kijktips op Netflix (week 38, 2019)

Hoi, de zomer is nu wel voorbij, maar gelukkig zijn wij er nog wel gewoon. Met deze week weer aan aantal kijktips op Netflix en alle overige nieuwe titels. Er zit een persoonlijke favoriet van ons tussen, dus lees vooral even door.

Call Me By Your Name

We openen ons artikel met wat ons betreft veruit de beste nieuwe titel op Netflix, namelijk Call Me By Your Name. De film is geregisseerd door Luca Guadagnino en heeft met Armie Hammer (in de rol van Oliver) en Timothée Chalamet (Elio Perlman) twee hoofdrolspelers die qua chemie dingen presteren die wij lang niet meer hebben gezin in films.

Call Me By Your Name speelt zich af in 1983 in het noorden van Italië in een prachtige villa van het Amerikaans-Italiaanse gezin van professor Perlman (Michael Stuhlbarg). We focussen ons vooral op zoon Elio, een knappe jongen van 17 die zijn zomerdagen vult met lezen, muziek luisteren, flirten met een meisje en dat soort fijne dingen meer.

En dan doet de Amerikaanse student Oliver zijn intrede. Hij is bezig met zijn proefschrift en doet dat onder de vleugels van professor Perlman. Elio mag hem direct niet. De manier hoe hij gedag zegt, zijn manier van met mensen omgaan, zijn nonchalance.

Maar lanzaam aan begint er tussen beide heren een vriendschap te ontwikkelen. Een verwarrende relatie die, tegen het decor van een hete zomer, levensveranderend blijkt te zijn.

De chemie tussen beide mannen is dus magistraal. Tel daar de schitterende locaties, de sterke bijrollen, een briljante en hartverscheurende monoloog van de vader op het eind van de film en de prachtige muziek van Sufjan Stevens bij op en je hebt genoeg redenen om deze film op te zetten.

Straight Outta Compton

Liefhebbers van hiphop, opgelet. De film Straight Outta Compton vertelt het verhaal van de opkomst en neergang van de legendarsische hiphopgroep N.W.A. Dit verhaal begint in 1987 als een aantal jonge knapen, met onder andere Dr. Dre en Ice Cube en Eazy-E besluiten om een agreesieve hiphopgroep op te richten.

Ze noemen zichzelf N.W.A., oftewel Niggers with Attitude. Ze rappen over harde beats, nemen qua lyrics totaal geen blad voor de mond en gooien hun woede volledig in hun muziek. Woede over politieoptredens in hun wijk Compton in de staat Californië, over de politiek en over de invloed hierop op hun dagelijks leven.

Kijktips op Netflix (week 38, 2019)

Tot zover onze kijktips op Netflix (week 38, 2019). De rest van de nieuwe dingen lees in de tabel onderaan het bericht. Welke titels hadden we moeten behandelen en wat ben je nu aan het kijken? Laat het ons weten via Instagram en like ook even onze Facebookpagina en abonneer je op de nieuwsbrief. Zo blijft je heerlijk op de hoogte qua Netflix.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Arthdal Chronicles (14 afleveringen) Drama 2019 7.7
2 Between Two Ferns: The Movie Komedie 2019 6.5
3 Call Me By Your Name Drama, Romantiek 2017 7.9
4 Chesapeake Shores (3 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 4) Drama, Familieserie 2019 7.6
5 Criminal (1 seizoen) Misdaad 2019 -
6 Disenchantment (2 seizoenen) Animatie, Komedie 2019 7.3
7 Escape Plan 3 Actie, Misdaad 2019 4.4
8 Fastest Car (2 seizoenen) Reality 2019 -
9 Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates (1 seizoen) Documentaire 2019 8.4
10 iZombie (4 seizoenen) Komedie, Misdaad 2018 8.0
Titel Genre Jaar iMDB