Kijktips-op-Netflix-week-38-2020-taco-chronicles-seizoen-2

Kijktips op Netflix (week 38, 2020)

Na dit artikel, laten we het voor het gemak ons ‘kijktips op Netflix (week 38, 2020)’ artikel noemen, ben je weer volledig op de hoogte. Op de hoogte van wat, horen we je al vragen. Nou, van alle nieuwe titels op Netflix. We beginnen met onze weektips en we sluiten af met de tabel met alle nieuwe toevoegingen van de afgelopen zeven dagen.

Mission Impossible – Rogue Nation

Je kent het wel: je hebt zin in een spannende actiefilm, maar geen zin om jezelf een stuk dommer te maken met een film van bijvoorbeeld Jean-Claude Van Damme. In dat geval is Mission Impossible – Rogue Nation, sinds deze week op Netflix te zien, een aanrader.

Met de filmreeks Mission Impossible ben je vast wel bekend. Rogue Nation is de vijfde van de serie. En ook ditmaal is de hoofdrol voor geheim IMF-agent (Impossible Mission Force) Ethan Hunt. Nog steeds een rol van Tom Cruise.

Balen, maar het IMF wordt zelfs opgeheven. Maar dan ken je Tom Cruise nog niet. Samen met een aantal andere agenten besluit hij op eigen houtje op onderzoek te gaan naar een terroristische organisatie met de naam The Syndicate. Al snel blijkt dat deze organisatie bestaat uit allemaal ex-agenten. Wat moeten zij nu weer?

Wat je kan verwachten van Mission Impossible – Rogue Nation? Nou, wat je al een beetje kan verwachten. Een hoop toffe actie en vechtscènes , stunts die daadwerkelijk door Tom Cruise zijn uitgevoerd en spanning. Is het hoogstaande, Oscar-waardige cinema? Nee. Is het vermakelijk. Jazeker. Is dat erg? Nee.

Taco Chronicles (2 seizoenen)

Na het zien van het eerste seizoen van Taco Chronicles, ook wel bekend onder de Spaanse naam Las Crónicas del Taco, hebben we twee weken lang Mexicaans gegeten. We droomden zelfs over taco’s. We zijn dus blij met Taco Chronicles (seizoen 2) dat vanaf deze week op Netflix te zien is.

In deze smakelijke en kleurrijke documentaire serie staat de taco namelijk centraal. Elke aflevering wordt er aandacht besteed aan een bepaalde soort taco. Dit klinkt misschien een beetje duf, maar geloof ons, de serie is ontzettend goed gemaakt en daardoor erg de moeite waard.

In het tweede seizoen reizen we als kijker heen en weer tussen de VS en Mexico. Er worden zeven specifieke taco’s onder de loep genomen: de American taco, de burrito, de cabrito, de cochinita, de suadero, de fish taco en de birria. Wat maakt ze uniek, wat is de geschiedenis achter de lekkernij en hoe moet je ze maken? Het zijn maar een aantal vragen die beantwoord worden.

Samen met interviews met experts, liefhebbers en eigenaren van taco shops krijgen we een compleet beeld van de cultuur rondom dit gerechtje. En geloof ons: na het zien van twee seizoenen Taco Chronicles zal ook jij aan de taco’s gaan. Je moet dan alleen nog even kiezen voor welke soort je kiest.

Challenger: The Final Flight (1 seizoen)

Als je een beetje de geschiedenisboeken hebt bijgehouden, of stamt van voor 1986, moet het drama rondom de Challenger je ongetwijfeld bekend zijn. En als er geen belletje rinkelt, lees zeker even verder want er is op Netflix een docuserie verschenen die deze tragiek in kaart breng: Challenger: The Final Flight.

De Challenger was een Space Shuttle van de NASA, die in de jaren ’80 verschillende missies in de ruimte uitvoerde. De ruimtevaart is altijd al het paradepaardje geweest van de VS en dat is gedurende de Koude Oorlog alleen maar erger geworden.

De Challenger was in 1986 gereed voor de volgende vlucht, en het zou een hele bijzondere worden deze keer. Er zou namelijk voor het eerst een burger meegaan als passagier. Christa McAuliffe was docente en was door de NASA uitverkozen om mee te gaan met de Challenger, om zo vanuit de ruimte les te kunnen geven aan haar leerlingen. 

In de afleveringen van de docuserie Challenger: The Final Flight zien we hoe de astronauten geselecteerd werden door NASA om op deze vlucht mee te gaan, hoe de lerares door de selectie heenkwam maar ook hoe er helaas al signalen bleken te zijn dat de constructie van de Space Shuttle niet helemaal in orde was. Dat bleek ook bij de lancering in 1986; miljoenen mensen, waaronder de leerlingen van Christa, waren via de tv getuige van een groot drama. 

Ook al is het verhaal rondom de Challenger bij veel mensen bekend, wanneer je deze afleveringen bekijkt zul je merken hoe er toch een bepaalde spanning opgebouwd wordt. De beelden zijn confronterend en heftig, maar absoluut een toegevoegde waarde op Netflix. Kijken dus!

Ratched (seizoen 1)

Een tijdje terug schreven we al over de nieuwe Netflix Original Ratched. Sinds deze week is het eerste seizoen van deze serie op Netflix te zien. Wil je weten waar de serie over gaat? Lees dan ons artikel van een tijdje TERUG. Of bekijk de trailer hieronder.

Kijktips op Netflix (week 38, 2020)

Als je tot hier hebt gelezen, weet je inmiddels wat onze kijktips zijn uit het nieuwe Netflix aanbod. Maar er kwamen natuurlijk nog veel meer dingen op de streamingsdienst. Deze vind je allemaal in onderstaande tabel.

En abonneer je ook zeker op onze nieuwsbrief, volg ons via Instagram en like onze Facebookpagina.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Baby (3 seizoenen) Drama 2020 6.8
2 Bucin (a.k.a. Whipped) Komedie, Drama 2020 5.8
3 Challenger: The Final Flight (1 seizoen) Documentaire, Historie 2020 8.1
4 Close Enough (1 seizoen) Animatie, Komedie 2020 8.0
5 Criminal U.K. (2 seizoenen) Misdaad, Thriller 2020 7.4
6 Das Letzte Word (1 seizoen) Komedie, Drama 2020 7.4
7 Dolly Kitty Aur Woh Chamakte Sitare Drama 2020 3.7
8 Dragon’s Dogma (1 seizoen) Anime, Fantasie 2020 6.6
9 El Practicante Drama, Thriller 2020 5.7
10 GIMS Documentaire, Muziek 2020 7.7
Titel Genre Jaar iMDB