KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 38, 2021) sex education seizoen 3 snor

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 38, 2021)

Benieuwd naar alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod? En wil je weten welke wij hiervan het leukst vinden? Nou, dan zit je hier goed bij ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 38, 2021) artikel. Laat ons na het lezen zeker weten via Facebook en Instagram wat je er van vond en waar je zelf naar kijkt!

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 38, 2021) // tabel

We trappen maar gelijk af met de tabel. Zoals je hieronder ziet, staan hier alle nieuwe films, series en afleveringen op Netflix van de vorige zeven dagen. Bekijk deze maar even op het gemak en lees daarna in de rest van ons artikel welke titels wij hiervan het beste vinden … en waarom.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Touch of Love Drama 1969 6.3
2 Along Came a Spider Drama, Thriller 2001 6.4
3 Ankahi Kahaniya Drama, Romantiek 2021 6.2
4 Asansior za Pacienti Drama 2017 5.0
5 Bezness as Usual Documentaire 2016 8.0
6 Bonnie Prince Charlie Drama 1948 5.3
7 Brothers in Law Komedie 1957 6.6
8 Cage of Gold Drama 1950 6.3
9 Cairo Road Drama 1950 5.7
10 Castle & Castle (2 seizoenen) Drama 2021 8.8
Titel Genre Jaar iMDB

The Revenant

Vrijwel elke film met Leonardo DiCaprio vinden wij de moeite waard en dus willen we je niet onthouden dat The Revenant sinds deze week via Netflix te zien is. De film – geregisseerd door de Mexicaan Alejandro G. Iñárritu – is alweer 6 jaar oud, dus je kunt hem ook prima weer eens herkijken als je hem al gezien hebt.

DiCaprio speelt de rol van avonturier Hugh Class. We schrijven het jaar 1823 in een winterse Amerikaanse wildernis in het hedendaagse North en South Dakota. Een omgeving waar de gevaren elke seconde op de loer liggen.

En dat blijkt. Glass en zijn mannen worden op een gegeven moment bij een hinderlaag aangevallen door indianen. Wonder boven wonder overleven er een aantal de aanval en ze slaan op vlucht op een boot.

Het moment dat don Leo wordt aangevallen door een beer. Bron: The Revenant / Netflix

Maar als Hugh Glass tijdens het spoorzoeken naar eten wordt aangevallen door een grizzlybeer – en hij later door zijn groep bewusteloos en zwaar gewond wordt aangetroffen – laten ze hem achter.

Wat volgt is een prachtig cinematografisch avontuur waar het gevaar letterlijk en figuurlijk van alle kanten kan komen. Dit is echt schitterend in beeld gebracht door Iñárritu.

Sex Education (seizoen 3)

Onze tweede tip is een iets luchtigere titel, namelijk het derde seizoen van de komische serie Sex Education. Het draait nog steeds allemaal om de jonge knul Otis Milburn (Asa Butterfield), zoon van een seksuologe (Gillian Anderson)

Maar dat je moeder zo’n beroep heeft, wilt niet zeggend at je zelf volledig op je gemak bent met dit onderwerp. In Sex Education. Het fijne aan de serie is dat het een genuanceerd beeld schets wat seks inhoudt als je jong bent. Tel daar de nodige humor en drama bij op en je krijgt een fijne serie.

Schumacher

Het verhaal van Duitse F1-rijder Michael Schumacher ken je vast wel. De meervoudig wereldkampioen met de renstal van Ferrari kwam eind 2013 ten val tijdens het skiën en liep heel ernstig hoofdletsel op. Zo heftig dat hij een tijd in een kunstmatige coma werd gehouden.

Op dit moment leeft hij wel, maar hij kan niet zelfstandig lopen, staan en praten. Een triest einde voor een grote kampioen. Daar zijn we blij met de documentaire Schumacher die sinds deze week op Netflix staat.

We zien hoe bijzonder hij echt was als coureur en wat hij er allemaal voor deed om de kampioen te worden die hij werd. De zelfgemaakte gezinsvideo’s, bijvoorbeeld in de achtertuin samen met de kinderen of op vakantie, geven de documentaire een extra emotionele lading.