Jack Whitehall Travels with my father (seizoen 2) Kijktips op Netflix (week 39, 2018)

Kijktips op Netflix (week 39, 2018)

En zo vloog er alweer een week voorbij en tikken we langzaam maar zeker de maand oktober al weer aan. Ook in oktober staat ons weer een maand vol Netflix avonturen te wachten. Lees hier een overzicht met wat je in deze maand allemaal kunt verwachten, dan kun je dat alvast in je agenda zetten. Natuurlijk kun je ook alvast lezen wat er deze week zoal aan het Netflix aanbod is toegevoegd. Dus laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan. Hier is het Netflix aanbod week 39! Enne, mocht je zelf nog goede tips hebben, laat het natuurlijk even weten. Bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina.

Chef’s Table seizoen 5

Films en series over eten en gastronomie zijn wat ons betreft altijd welkom. Het zal dan ook geen verrassing zijn dat we seizoen 5 van Chef’s Table een smakelijke toevoeging vinden aan het aanbod van Netflix. Chef’s Table ken je wellicht al als de smakelijke Netflix Original waarin elke aflevering een topchef centraal staat, die zijn culinaire achtergrond en bezigheden aan de kijker toont. Een heel simpel doch smakelijk concept.

Culinaire series blijven onverminderd populair op Netflix (ga maar eens na hoeveel series je over eten kunt vinden), dus daarom gaat Netflix onverminderd door met het toevoegen van afleveringen van Chef’s Table.

Ditmaal gaat het om seizoen 5, waarin topchefs uit Turkije, de Filippijnen, Thailand en Spanje hun verhaal aan je vertellen. Terwijl ze hun indrukwekkende kunstwerkjes tentoonstellen, baal je als kijker dat er nog steeds geen geur- en proeftelevisie bestaat want wat ziet het er verdraaid lekker uit.

Het enige wat je zou kunnen doen, is er zelf dan maar iets lekkers bij pakken. En vooruit, dat mag natuurlijk ook een simpele snack zijn. Hoe dan ook, liefhebbers van culinaire series gaan deze week hun hart ophalen. Chef’s Table seizoen 5 is nu te bekijken op Netflix.

Tonio

Tsja, soms maak je gekke sprongetjes in Netflix overzichten. Zo ook deze week, want we wijzen je ook even op een Nederlandse tranentrekker: Tonio. Deze film is gebaseerd op de gelijknamige en helaas waargebeurde roman van schrijver A.F.Th. van der Heijden, waarin het dramatische verhaal van zijn 21-jarige zoon Tonio op indrukwekkende wijze is beschreven.

En van goeie boeken komen vaak films, dus zodoende dat de verfilming in 2016 gerealiseerd werd. In Tonio wordt het verhaal van Van der Heijden’s enige zoon verteld. De jonge student verongelukt in 2010 wanneer hij op zijn fiets aangereden wordt door een auto. Dat is natuurlijk een groot drama en zie dat maar eens te verwerken als ouder zijnde.

Dat gebeurt natuurlijk ook niet zomaar en we zien in Tonio een zoektocht van Van der Heijden om al schrijvend de laatste uren van zijn zoon te reconstrueren. Misschien kan het hem helpen om met de leegte na het verlies van zijn zoon om te gaan.

Het emotionele verhaal van Tonio gaat je niet in de koude kleren zitten, verre van natuurlijk. Je ontkomt als kijker niet aan de rouw, het verdriet en de leegte die de ouders hebben en dat valt als kijker best zwaar. Als je een luchtig filmavondje organiseert, zul je deze film niet moeten opzetten. Maar als je een film kunt waarderen waarin de liefde van ouders voor hun kind gepaard gaat met zoveel pijn en verdriet, wat heel aangrijpend is, kun je Tonio zonder twijfel opzetten. We zijn alleen niet aansprakelijk voor de traanvlekken op je bank.

Jack Whitehall: Travels with my father (seizoen 2)

Om de week toch een beetje luchtig af te sluiten, hebben we nog een titel waarin de band tussen vader en zoon centraal staat maar waarin toch behoorlijk meer gelachen wordt dan in de vorige titel: Seizoen 2 van Jack Whitehall: Travels with my father. Een heerlijk luchtig reisverslag van een jongeman en zijn ietwat stijvere vader.

Jack Whitehall is een Britse comedian die besloot met zijn vader wat bijzondere reisjes te maken. In het eerste seizoen van hun reisavonturenserie hebben ze Azië verkend en in seizoen 2 is Europa aan de beurt. Als comedian zijnde is Jack een losse, jolige man die al snel de lol van dingen inziet. Het heerlijke contrast wordt verzorgd door zijn vader, die met zijn gortdroge ‘Englishness’ en sarcasme voor hilarische situaties zorgt.

De Britse heren komen in bijzondere uithoeken van Europa terecht. Misschien herken je wel wat van de sfeer als je zelf interrailreizen hebt gemaakt door Europa. Jack en zijn vader hebben er in ieder geval een grappig en luchtig reisverslag van gemaakt en je kunt sinds deze week dus genieten van hun avonturen door Europa! De trailer van Jack Whitehall: Travels with my father (seizoen 2) zie je hieronder.

Kijktips op Netflix (week 39, 2018)

Het ziet er weer op. Dit waren onze kijktips op Netflix (week 39, 2018). Hopelijk kan je weer wat toevoegen aan je kijklijstje.Alle nieuwe titels op Netflix zie je in de tabel onderaan dit stukje.

En vergeet ook zeker niet dat je op onze Netflix aanbod pagina het gehele aanbod kan vinden in een erg handige tabel. En dat je op onze pagina Binnenkort op Netflix toekomstige titels kan vinden, inclusief data.

Oh, en schrijf je natuurlijk even in voor onze schitterende nieuwsbrief.

Een fijn weekend iedereen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Chef's Table (5 seizoenen) Documentaire 2018 8.7
2 Reboot: The Guardian Code (2 seizoenen) Actie, Komedie 2018 3.6
3 The Good Place (2 seizoenen + 2 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
4 Skylanders Academy (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 6.9
5 Jack Whitehall: Travels with my Father (2 seizoenen) Documentaire, Komedie 2018 7.5
6 Forest of Piano (1 seizoen) Anime, Avontuur 2018 5.8
7 Somewhere Between (1 seizoen) Sci-Fi, Thriller 2018 6.0
8 Made in Mexico (1 seizoen) Reality 2018 3.2
9 Lessons from a School Shooting Documentaire, Short 2018 6.0
10 Two Catalonias Documentaire, Historie 2018 -
Titel Genre Jaar iMDB