south-park-Kijktips op Netflix (week 39, 2019)

Kijktips op Netflix (week 39, 2019)

Zijn we weer! Wil je weten welke films en series er deze week allemaal op Netflix zijn gekomen? Dan zit je hier meer dan goed. We beginnen met onze kijktips en eindigen met een tabel met daarin alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen. Zoals we inmiddels alweer 3,5 jaar doen!

South Park (meerdere seizoenen)

De bekendste nieuwe toevoeging op Netflix is zonder twijfel South Park. Wie kent deze harde animatieserie nu niet? De volgende seizoenen zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod:

  • South Park (seizoen 1)
  • South Park (seizoen 16)
  • South Park (seizoen 17)
  • South Park (seizoen 18)
  • South Park (seizoen 19)
  • South Park (selectie met de beste afleveringen aller tijden)

Zoals je misschien wel weet, volgen we in South Park de vier 10-jarige vriendjes Stan, Cartman, Kyle en Kenny. Samen beleven ze de meest absurde avonturen en lopen dingen volledig uit de hand in hun stadje South Park in de staat Colorado.

Ze hebben allemaal hun eigen karakter en we zeggen niks raar als we zeggen dat deze karakters, zeker die van Cartman, niet bepaald passen bij normale jongetjes van 10 jaar. En dat maakt het allemaal natuurlijk alleen maar leuker.

Dus als je eens goed wilt lachten om een animatieserie, en je hebt alles van bijvoorbeeld Family Guy en Rick & Morty gezien, zet dan met een gerust hartje South Park aan.

Vis a Vis (4 seizoenen)

Voor de fans van Spaanse series op Netflix hebben we goed nieuws: seizoen 4 van de Spaanse serie Vis a Vis staat sinds deze week op ons aller Netflix. Het is een gevangenisserie van hoog niveau.

In de serie volgen we o.a. het personage Macarena Ferreiro. Zij heeft fraude en een andere andere criminele dingetjes gepleegd uit liefde voor haar vriend en moet daar nu zeven jaar voor brommen in de Cruz del Sur vrouwengevangenis, een harde plek vol sterke vrouwen. Ze moet alles uit de kast halen om te overleven.

Veel mensen leggen gelijk de link met Orange is the New Black, maar alleen de locatie, namelijk een vrouwengevangenis, lijkt er op. Voor de rest is OITNB meer een drama met komische elementen en Vis a Vis vooral een spannende en hardere thrillerserie.

Vis a Vis (seizoen 4) is het laatste seizoen van deze spannende serie. Gelukkig hebben de makers al gezegd dat ze werken aan een spin-off, dus dat is in ieder geval iets. De verwachting is dat deze spin-off in 2020 op Netflix komt. Als we meer weten, lees je het o.a. in onze nieuwsbrief, op Instagram en op Facebook.

Sturgill Simpson Presents Sound & Fury

Als je een beetje in de muziekwereld thuis bent, is de kans groot dat je de artiest Sturgill Simpson kent. Hij brak drie jaar geleden definitief door met zijn plaat Sailor’s Guide to Earth, een plaat die als voedingsbodem het veel van huis zijn en de geboorte van zijn zoontje had. En dat hoorde je terug.

De hele plaat kruipt Simpson in de huid van een matroos die brieven stuurt vol met levenslessen naar zijn zoontje. Dat hij bijvoorbeeld altijd zijn eigen weg moet volgen zonder zich daarbij te laten weerhouden door wat andere mensen van hem denken of zouden kunnen denken. Dat Simpson zelf drie jaar bij de Amerikaanse marine heeft gezeten, helpt daarbij om zijn verhaal te vertellen. Dus dat hij verhalen kan vertellen, was toen wel duidelijk.

En nu is er zijn nieuwe plaat Sound & Fury en daarbij is een korte animatiefilm gemaakt van 42 minuten en deze is nu dus te zien op Netflix. Hoe tof is dat? In dit korte filmpje volgen we een chauffeur door een post-apocalyptische wereld, rijdend naar het einde waar twee tegenstanders hem opwachten. 

Fans van een film als Akira zullen hier superblij van worden. En wij dus ook. De animatiestijl is prachtig en de sfeer donker. Check de trailer van Sound & Fury hieronder anders even.

The Politician

Sinds deze week staat The Politician online, een Netflix Original waarbij de titel de inhoud goed dekt. Om deze serie te maken, heeft Netflix schrijver Ryan Murphy (van o.a. Glee en American Horror Story) voor de periode van 5 jaar ingehuurd. Er is hier zo’n slordige 300 miljoen dollar mee gemoeid.

Dat heeft inmiddels dus geleid tot deze veelbelovende Netflix Original, waarin we de geslepen student Payton Hobart volgen die al van jongs af aan weet dat hij de president van de Verenigde Staten wil worden. En daarvoor moet je nogal wat obstakels overwinnen, om te beginnen met de lokale schoolverkiezingen op Saint Sebastian High School met zijn ernstig zieke running mate.

De ambitieuze Payton, die van goede komaf is, omdat hij geadopteerd is door een rijke familie (waarvan de moeder wordt gespeeld door Gwyneth Paltrow), zal zich hierna richten op de toelating tot Harvard, om uiteindelijk dus president te worden. En daarbij mag je alles verwachten; macht, roem, ambitie, seks en uiteraard ook genadeloosheid.

We zijn alvast heel benieuwd naar de ongetwijfeld vele parallellen met de actualiteit. Check hier alvast de trailer van The Politician.

https://www.youtube.com/watch?v=6-kdBlzCG7w

Kijktips op Netflix (week 39, 2019)

Hopelijk heb je iets aan dit kijktips op Netflix (week 39, 2019) artikel gehad. Wij vonden het in ieder geval weer een goeie week met een aantal toffe toevoegingen. Wat jullie? En op welke dingen zitten jullie nog te wachten? Laat het ons weten via Instagram of Facebook.

We sluiten af met de tabel met daarin ALLE nieuwe dingen op Netflix. Dus snuffel daar even in en voeg misschien nog een aantal andere titels aan je kijklijstje.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 24 Hours to Live Actie, Sci-Fi 2017 5.7
2 Abstract: The Art of Design (2 seizoenen) Documentaire 2019 8.4
3 Arthdal Chronicles (16 afleveringen) Drama 2019 7.7
4 Bard of Blood (1 seizoen) Actie, Avontuur 2019 7.6
5 Birders Documentaire, Short 2019 7.4
6 Chesapeake Shores (3 seizoenen + 5 afleveringen seizoen 4) Drama, Familieserie 2019 7.6
7 Deliha 2 Komedie 2019 4.4
8 Draken: Reddingsrijders (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2019 -
9 Explained (seizoen 1 + 1 aflevering seizoen 2) Documentaire 2019 7.8
10 Glitch (3 seizoenen) Drama, Sci-Fi 2019 7,5
Titel Genre Jaar iMDB