Kijktips op Netflix (week 39, 2020) enola holmes millie bobby brown henry cavill

Kijktips op Netflix (week 39, 2020)

Daar zijn we weer. Zo makkelijk kom je niet van ons af 😉 Ook ditmaal hebben we gekeken naar wat er allemaal nieuw is op Netflix. Deze titels vind je in de tabel onderaan ons artikel. In de rest van het artikel geven we je een paar kijktips. Hopelijk staat er iets voor je tussen.

Enola Holmes

Soms heb je van die films waarvan je denkt: “hmm, vermakelijk.” In deze categorie valt de Netflix Original Enola Holmes. Het is niet per se een intellectuele, super film, maar dat hoeft ook niet altijd. Wij hebben ons in ieder geval goed vermaakt.

Dat komt in de eerste plaats ook door de acteurs en actrices. Een aantal mensen die in Enola Holmes meespelen zijn namelijk: Millie Bobby Brown (Eleven in Stranger Things), Henry Cavill (o.a. Geralt of Rivia in The Witcher en Superman in Man of Steel), Helena Bonham Carter (o.a. Bellatrix Lestrange in Harry Potter) en Sam Claflin (Will Traynor in Me Before You). Kortom, grote namen.

De naamgever van de film is Enola Holmes (een rol van Millie Bobby Brown), het kleine zusje van Sherlock Holmes (Henry Cavill). Op een dag ontdekt ze dat haar moeder (Helena Bonham Carter) vermist is en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Dit wil de vrijgevochten Enola doen zonder de hulp van haar broer en superdetective Sherlock.

Enola Holmes zit vol met prachtige decors en kostuums, de grapjes zijn leuk en het verhaal is vermakelijk. Is het een film die een Oscar zal winnen. Totaal niet. Maar wij hebben ons toch twee uur zeer vermaakt. Hopelijk doen jullie dat ook.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

En dan een kijktip die wel een beetje dezelfde sfeer ademt als Enola Holmes, namelijk Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Wij vinden dit echt films die je lekker op een zaterdagmiddag opzet, als het buiten regent, met een kop thee en veel te veel koekjes.

Misschien ben je er al mee bekend, maar in de Fantastic Beasts films volgen we het karakter Newt Scamander (Eddie Redmayne), een personage dat je qua naam kan kennen uit de Harry Potter films. Zijn bekendste boek zou later door Harry Potter gebruikt worden als studieboek.

De altijd verbaasde pappie Newt. Bron: Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hij doet onderzoek naar fabeldieren. In het eerste deel van de reeks, met de titel Fantastic Beasts and Where to Find Them (2016) krijgt Scamander problemen in NY als er een aantal van zijn magische dieren ontsnappen.

Het tweede deel The Crimes of Grindelwald, dat sinds deze week dus op Netflix Nederland is te zien, speelt zich een paar maanden na de eerste film af. Boefje Gellert Grindelwald (Johhny Depp) is ontsnapt en probeert een groep volgers achter zich te krijgen om oorlog te voeren tegen de niet-tovenaars, of te wel de ‘muggles’.

En de enige die hem tegen kunnen houden, zijn Newt Scamander en natuurlijk Albus Dumbledore (Jude Law). Het resultaat is een film dat qua plot alle kanten opspringt, maar toch vermakelijk is. En natuurlijk is de jaren ’20 setting erg fijn om je even in te begeven en zijn de fabeldieren en de magie prachtig om te zien.

Schindler’s List

Sorry, maar de toevoeging aan het Netflix aanbod van Schindler’s List moeten toch even kort benoemen. Waarschijnlijk heb je deze film al 100 keer gezien, allicht omdat je ouders het een belangrijke film vonden, maar hij blijft gewoon de moeite waard en wat ons betreft het hoogtepunt van regisseur Steven Spielberg.

In Schindler’s List zien we op indringende wijze het verhaal van Oscar Schindler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een Duitse fabriekseigenaar met een plan.

Enerzijds volgen we dus het verhaal van O. Schindler die korte lijntjes heeft met het nazi-regime, en anderzijds zien we hoe het de joodse bevolking van Krakau vergaat als ze allemaal massaal in de ghetto worden gestopt. De verhalen komen samen wanneer Schindler (goedkope) joodse arbeiders zoekt voor zijn fabriek, en zo het lot van deze joden bepaalt.

Schindler’s List is vrijwel helemaal in zwart-wit geschoten, op 1 beroemd shot na. De impact van de beelden over de Holocaust is hierdoor erg groot. Tel daarbij de mooie en passende muziek van John Williams bij op, en je krijgt deze klassieker die toch iedereen wel gezien moet hebben.

Kijktips op Netflix (week 39, 2020): tabel

Tot zover onze kijktips op Netflix (week 39, 2020). We hopen oprecht dat er iets voor je tussen zit. Zo niet, dan raden we je aan onderstaande tabel eventjes te bekijken. Hierin staan alle nieuwe dingen op Netflix van de vorige zeven dagen.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Love Song for Latasha Documentaire, Short 2019 6.0
2 Chico Bon Bon: Monkey with a Tool Belt (3 seizoenen) Animatie, Familieserie 2020 6.4
3 Dawn of the Dead Actie, Horror 2004 7.3
4 Enola Holmes Avontuur, Misdaad 2020 6.7
5 Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Avontuur, Fantasie 2018 6.6
6 Fukushima 50 Drama 2020 6.3
7 iZombie (5 seizoenen) Komedie 2018 8.0
8 Jack Whitehall: Travels with my Father (4 seizoenen) Documentaire, Komedie 2020 7.5
9 Kiss the Ground Documentaire 2020 8.5
10 La Valla (3 afleveringen) Actie, Sci-Fi 2020 6.7
Titel Genre Jaar iMDB

En vergeet ons ook niet te blijven volgen via Instagram, Facebook en de nieuwsbrief. Door dit te doen, weet jij altijd als eerste al het laatste Netflix nieuws. Misschien kan je er zelfs een beetje mee opscheppen bij het koffiezetapparaat of tijdens de zoveelste Zoom-meeting.