MIDNIGHT MASS netflix

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 39, 2021)

Trek iets comfortabels aan, pak er iets te snacken bij en lees onderstaand KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 39, 2021) artikel. Na het lezen weet jij wat er nieuw is op Netflix en wat je zeker moet gaan kijken. Oh, en volg ons natuurlijk ook nog even via Facebook en Instagram!

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 39, 2021) // tabel

Voordat we je vertellen welke weektips weer hebben, trappen we af met de tabel. Als je ons al een tijdje volgt, weet je inmiddels wel wat je hierin kunt vinden, namelijk alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod van de afgelopen week.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Bolu Documentaire 2019 -
2 Alganesh Documentaire 2018 -
3 Bangkok Breaking (1 seizoen) Actie, Drama 2021 6.6
4 Blood & Water (2 seizoenen) Drama, Mysterie 2021 6.4
5 Braqueurs (1 seizoen) Actie, Misdaad 2021 -
6 Chesapeake Shores (4 seizoenen + 6 afleveringen van seizoen 5) Drama, Familieserie 2021 7.5
7 Confessions of an Invisible Girl Komedie 2021 -
8 Crime Stories: India Detectives (1 seizoen) Documentaire 2021 -
9 Dear White People (4 seizoenen) Komedie, Drama 2021 6.3
10 Druzina Documentaire 2017 7.6
Titel Genre Jaar iMDB

Midnight Mass (seizoen 1)

Onze eerste tip in dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 39, 2021) artikel is de spannende serie Midnight Mass. De makers van The Haunting of Hill House zitten ook achter deze serie, dus dan weet je het wel.

Het werkveld is het uitgestorven en afgelegen Amerikaans eilandje Crockett Island. Op een dag arriveert daar een markante nieuwe priester en vanaf dat moment gebeuren er de meest wonderbaarlijke dingen, zowel positief als negatief.

Midnight Mass is een prachtig voorbeeld van een psychologische horrorthriller, een genre dat de laatste paar jaar aan een opmars bezig is met titels als Get Out en Hereditary als grote uitschieters.

Het is een schitterend geschoten serie over godsdienst, symboliek en rauw die je langzaamaan zijn wereld intrekt, totdat je niet meer terug kunt naar de kust. Maar wij laten ons hier graag door overmeesteren.

La Bête Humaine (a.k.a. Het dierlijke in de mens)

Dan is het nu tijd voor een (Franse) filmklassieker, namelijk het uit 1938 uitgebrachte La Bête Humaine. In dit klassieke verhaal – een verfilming van de gelijknamige roman van Emile Zola – wordt de manische treinmachinist Jacques Lantier (Jean Gabin) verliefd op de getrouwde vrouw Séverine.

Klein detail: deze mevrouw is de echtgenote van de plaatsvervangende stationschef Roubaud van station Le-Havre, het begin- of eindstation van het traject waarop Lantier rijdt.

Deze Roubaud vermoordt een man, Lantier is er getuige van en het is nu aan Séverine om hem ervan te weerhouden om naar de politie te stappen.

Wat volgt is een prachtig in beeld gebracht verhaal over een driehoeksverhouding. Bekijk de trailer hieronder anders even en laat je niet afschrikken door de oudheid (1938) van de film. Dat zou zonde zijn.

Dear White People (seizoen 4)

Toen Dear White People een aantal jaar geleden op Netflix kwam, waren wij fan. Het eerste seizoen is een slim verhaal een aantal Afro-Amerikanen op een voornamelijk witte universiteit en de problemen waar ze daar tegenaan lopen.

Hoofdrolspeler is de zwarte Samantha White met haar eigen campus radioshow. Hierin probeert ze het geluid te laten horen van de ondervertegenwoordigde groep.

De serie zorgde voor een hoop controverse, zelfs al voordat de serie uberhaupt te zien was. In een teaser zagen we Samantha die het o.a. heeft over wat je vooral NIET kan doen met Halloween, namelijk je verkleden als haar, een zwart persoon, als een karikatuur hierop.

Veel mensen vonden dit niet kunnen – een beetje de groep die ook pro-Zwarte Piet – en er waren zelfs een hoop mensen die hierdoor hun Netflix abonnement stop hebben gezet. Vrij heftig allemaal. Wij vonden het in ieder geval een toffe serie en zijn dus blij dat het vierde seizoen van Dear White People sinds deze week op Netflix staat.