Kijktips op Netflix (week 4, 2019) kingdom south corea zombies

Kijktips op Netflix (week 4, 2019)

Wat is het koud, hè? Lekker weer om binnen Netflix te kijken dus. Daarom, en eigenlijk omdat we dat al 3 jaar elke week doen, hier een overzichtje met alle nieuwe dingen op Netflix. Dus schoentjes uit, brilletje op en lees ons kijktips op Netflix (week 4, 2019) artikel.

Kingdom (seizoen 1)

We trappen af met een Zuid-Koreaanse serie. Nu niet gelijk schrikken en weg klikken of doorscrollen omdat je het niet gewend bent om naar Aziatische titels te kijken; nee, dit is een zeer goede serie.

Maar eerst een kleine waarschuwing: deze serie is niet geschikt voor de kleintjes onder ons. Het is namelijk af en toe super eng. Maar de volwassenen onder ons, en de personen die wel tegen een schrikmomentje kunnen, moeten maar even doorlezen.

De serie Kingdom, trouwens een Netflix Original, speelt zich af in Zuid-Korea, ten tijden van de Middeleeuwen, in de zogeheten Joseon-periode. Er gebeuren een hoop gekke dingen, de keizer (niet Marcel) is ziek en kroonprins Prince Lee Chang (Ju Ji Hoon) wordt er op uitgestuurd om te onderzoeken wat er aan de hand is en om een oplossing te vinden voor de ziekte van zijn vader.

Maar als hij erachter komt wat er daadwerkelijk aan de hand is, betekent dat weinig goeds voor het koninkrijk (lees: zombies). Altijd weer die zombies. Tel daar ook nog een paar politieke machtsspelletjes bij op en je hebt een fijne cocktail.

Verder zien we het karakter Seo Bi (de bekende Koreaanse actrive Bae Doona) in de rol van een arts die erbij was toen de zombie-epidemie uitbrak.

Kijktips op Netflix (week 4, 2019) kingdom south corea zombies bae doona

Wij vinden het ten eerste erg interessant dat de makers een zombie-verhaal durven te situeren in het verleden. Dit levert al een mooi spanningsveld op. Maar daarmee alleen red je het niet om een goede serie af te leveren. Gelukkig zit het met alle andere elementen (cinematografie, plot, karakters etc.) ook wel snor.

Kingdom ziet er namelijk niet alleen prachtig uit, het is tevens een ontzettend spannende serie met een aantal knappe schrikmomenten. En ook het plot zit strak in elkaar en de karakters zijn goed uitgewerkt.

De serie Kingdom op Netflix Nederland is ook geschikt voor mensen die normaal gesproken niks met zombies hebben, zoals wij. Een beetje zoals we dat ook hadden bij The Walking Dead.

Dus als jullie het niet erg vinden, schrijven we ons kijktips op Netflix (week 4, 2019) artikel eventjes af en zetten we daarna Kingdom op Netflix weer aan. Check de trailer hieronder waarom we dat gaan doen.

Suits (seizoen 6)

Natuurlijk moeten we Suits (seizoen 6) ook eventjes kort noemen in ons kijktips op Netflix (week 4, 2019) artikel. Het tweede deel van dit zesde seizoen staat sinds deze week namelijk op Netflix.

Het eerste deel van seizoen 6 van Suits kwam al op 13 juli 2018 op Netflix. We schreven daar toen ook een stukje over. Maar vervolgens werd het erg stil rondom het tweede deel. Want seizoen 6 had toch echt 16 afleveringen en niet 8. Welnu, de laatste 8 afleveringen kan je vanaf nu dus bekijken. Over seizoen 6 schreven we vorig jaar:

In het zesde seizoen zien we Mike nog steeds in de gevangenis zitten samen met Frank Gallo, een crimineel die ooit is aangeklaagd door de baas van Mike, Harvey Specter. Via Mike heeft hij nu een manier gevonden om wraak te nemen voor de daad uit het verleden. Verder krijgt Mike uiteindelijk een baan bij een juridisch loket, omdat Specter aan een aantal lijntjes trekt binnen zijn netwerk

Natuurlijk zien we Rachel (Meghan Markle) ook nog in dit zesde seizoen. We zien haar dealen met de in de gevangenis verkerende Mike. Altijd leuk om te zien hoe een prinses dat doet ;). De trailer van het zesde seizoen van Suits kan je hieronder bekijken.

Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 4)

En ook Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 4) is sinds deze week compleet. Op 30 mei 2018 kwam deel 1 van het 4e seizoen op Netflix en nu dus deel 2.

In deze fijne komedieserie, van de hand van Tina Fey, volgen we Kimmy Schmidt (Ellie Kemper). Ze heeft jarenlang in een cult gezeten en heeft daardoor, uhm, wat achterstand opgelopen met betrekking tot de hedendaagse maatscappij.

Overleven in stad der steden New York City wordt hierdoor een stuk moeilijker, maar voor ons als kijker des te grappiger.

In Unbreakable Kimmy Schmidt (seizoen 4) probeert Kimmy Schmidt er nog steeds het beste van te maken in de grote stad. En natuurlijk komt ook de hilarische Titus Andromedon (Tituss Burgess) weer om de hoek kijken.

Als we de geruchten mogen geloven, zal dit vierde seizoen tevens het laatste seizoen zijn van deze populaire komedieserie. Er schijnen nog wel plannen te zijn voor een film, maar daarover is nog niet veel informatie bekend. Als we meer weten, lees je het in onze nieuwsbrief en/of op onze Facebookpagina.

Kijktips op Netflix (week 4, 2019)

Dit waren ze weer, onze kijktips op Netflix (week 4, 2019) op Netflix van de afgelopen week. In de tabel hieronder zie je alle nieuwe dingen op Netflix, dus niet alleen onze tips. Wil je oudere aanbod-artikelen doorspitten? Check dan deze pagina.

Vergeet ook zeker niet eventjes een blik te werpen op de Binnenkort op Netflix en Netflix Nederland pagina’s, waarop je respectievelijk een blik in de toekomst en het heden kan werpen.

Een goed weekend en we zien elkaar hopelijk weer spoedig. En zo niet: ‘even goede vrienden’ 😉

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Serenity Avontuur, Sci-Fi 2005 7.9
2 Intersections Romantiek, Thriller 2013 5.9
3 Crazy Ex-Girlfriend (3 seizoenen + 11 afleveringen seizoen 4) Komedie, Musical 2018 7.7
4 Dynasty (1 seizoen + 11 afleveringen seizoen 2) Drama 2019 6.4
5 The Good Place (3 seizoenen) Komedie, Drama 2019 8.1
6 Suits (6 seizoenen) Komedie, Drama 2018 8.8
7 Unbreakable Kimmy Schmidt (4 seizoenen) Komedie 2018 7.9
8 Club de Cuervos (4 seizoenen) Komedie, Drama 2019 8.1
9 Baywatch Actie, Komedie 2017 5.6
10 Examen de Conciencia (1 seizoen) Documentaire 2019 -
Titel Genre Jaar iMDB