Kijktips-op-Netflix-week-4-2020-david-lynch-what-did-jack-do

Kijktips op Netflix (week 4, 2020)

Je kent het wel: je weet niet wat je moet kijken op Netflix. Na uren scrollen zet je toch maar weer eens Friends op. Helemaal niks mis mee trouwens. Maar als je wil weten wat er allemaal nieuw is op Netflix, dan is dit artikel er voor je.

What Did Jack Do?

We beginnen met een appetizer, namelijk de korte film What Did Jack Do?. Geregisseerd door grootheid David Lynch (van o.a. Twin Peaks en Blue Velvet) waarin hij tevens de hoofdrol speelt. Hij en een aap met de naam Jack. De zwart wit film duurt 17 minuten.

Het verhaal van What Did Jack Do? is simpel en tegelijkertijd heerlijk absurd: een rechercheur voert een gesprek met een kapucijnaap in een afgesloten ruimte. Laatstgenoemde wordt verdacht van een moord.

De film is even bizar als grappig. We gaan ook geen trailer plaatsen, omdat je dan al bijna de helft van de film gezien hebt. Zet hem gewoon op en laat je verrassen.

Kijktips op Netflix (week 4, 2020) what did jack do

Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 3)

Natuurlijk moeten we ook even noemen dat het derde seizoen van Chilling Adventures of Sabrina vanaf deze week te zien is op Netflix Nederland. Liefhebbers van de magische sfeer zullen waarschijnlijk al weten waar het derde seizoen over zal gaan, maar toch nog even in het kort over de serie zelf.

Het draait allemaal om Sabrina (een rol van Kiernan ‘Sally uit Mad Men’ Shipka), een meisje dat een lastige keuze moet maken. Ze wordt bijna 16 jaar en moet dan een keuze maken tussen de normale mensen wereld waartoe haar vrienden behoren, of de heksen- en magische wereld van haar ouders.

In The Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 3) zullen we zien hoe het nu met haar gaat. En natuurlijk zijn er ook weer genoeg vuile monsters en andere ongure types aanwezig. Ook zullen we o.a. zien hoe het met het karakter Nick (Gavin Leatherwood) gaat in de Hel en wat Sabrina hieraan probeert te doen.

Rise of Empires: Ottoman (seizoen 1)

Dan een titel voor de liefhebber van historische series die je bijvoorbeeld op de zender National Geographic zou kunnen zien. We hebben het over Rise of Empires: Ottoman, een werkelijk adembenemende documentaireserie, maar dan nagespeeld door acteurs, afgewisseld met talking heads a.k.a. de experts voor de duiding.  

In Rise of Empires: Ottoman zien we de strijd van Mehmet II, een Ottomaanse sultan. Hij probeert de hoofdstad van het Byzantaanse Rijk, namelijk Constantinopel, te veroveren. In het begin vooral om de onrust onder het volk, nadat hij de troon van zijn vader overnam, te temmen en om zichzelf te bewijzen.

Zijn invloed zou, nadat hij besloot om de poort tussen Europa en Azië aan te vallen, nog eeuwen voelbaar zijn. Hij kreeg trouwens niet voor niets de bijnaam Mehmed The Conqueror, oftewel Mehmed the Veroveraar. Veroveren was daarna namelijk zijn beroep en dat 24/7. Je moet er maar zin in hebben.

Liefhebbers van een serie als The Last Czars zullen deze serie ook zeker tof gaan vinden. Alle 6 de afleveringen zijn vanaf deze week op Netflix te bekijken.

Kijktips op Netflix (week 4, 2020)

Met het benoemen van Chilling Adventures of Sabrina (seizoen 3), Rise of Empires: Ottoman (seizoen 1) en de korte film What Did Jack Do? komen we bijna tot een einde van ons ‘Kijktips op Netflix (week 4, 2020)’ artikel. Hopelijk heb je weer wat nieuwe dingen voor op je kijklijst.

De rest van de nieuwe titels, zozwel films als series, kan je checken in de tabel onderaan dit artikel. Vergeet ook zeker niet onze Facebook te liken, onze Instagram te volgen en je te abonneren op onze nieuwsbrief!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Sun Misdaad, Drama 2019 8.1
2 Alex Fernandez: The Best Comedian in the World Cabaret 2020 -
3 Arrow (7 seizoenen + 8 afleveringen seizoen 8) Actie, Avontuur 2020 7.7
4 Billu Komedie 2009 6.1
5 Chilling Adventures of Sabrina (3 seizoenen + kerstspecial) Drama, Fantasie 2020 7.8
6 DC Legends of Tomorrow (4 seizoenen + 2 afleveringen seizoen 5) Actie, Avontuur 2020 6.9
7 Die Ontwaking Misdaad, Thriller 2015 6.4
8 Family Reunion (2 seizoenen) Komedie 2020 6.2
9 Fortune Feimster: Sweet & Salty Cabaret 2020 -
10 Justin Time (1 seizoen) Animatie, Kinderserie 2011 6.6
Titel Genre Jaar iMDB