dix pour cent Kijktips op Netflix (week 4, 2021)

Kijktips op Netflix (week 4, 2021)

Hoi! Daar zijn we weer. We hebben weer gekeken naar alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod en hebben hier een aantal tips uit geselecteerd. Die lees je hieronder. Benieuwd naar alle overige nieuwe titels? Check dan de tabel aan het eind van dit artikel.

Dawson’s Creek (6 seizoenen)

Alle seizoenen van de jeugdserie Dawson’s Creek zouden vorige week al op Netflix kwamen, maar toen wij het overzicht van week 3 aan het schrijven waren, stond alleen het eerste seizoen op de streamingsdienst.

Inmiddels staan alle zes de seizoenen van Dawson’s Creek op Netflix en dus kunnen willen we hem hier nogmaals als kijktip geven. Het was een ontzettend populaire serie die liep van 1998 t/m 2003 en het was het begin voor de acteercarrières van o.a. Michelle Williams en Katie Holmes.

Heel in het kort draait het om vier jongeren die opgroeien in het plaatsje Capeside. In het begin van serie staan ze op het punt om te beginnen aan de tweede klas van de middelbare school. Je kunt natuurlijk wel verzinnen dat dit een periode is van eerste liefdes, opgroei-problemen, afzetten tegen bepaalde zaken etc.

Dit alles krijgen we te zien in Dawson’s Creek. De serie werd verder geroemd om haar levensechte dialogen en herkenbare situaties. Dus als je je wilt baden in een potje nostalgie, of als je gewoon houdt van high school titels, dan raden we je de serie zeker aan.

Dix pour cent (a.k.a. Call My Agent) (4 seizoenen)

Mocht je de Franse serie Dix pour cent, in het Engels bekend onder de titel Call My Agent, nog nooit gezien hebben, dan is dit je kans. Alle vier de seizoenen van deze grappige en intelligente serie staan sinds deze week namelijk op Netflix.

De serie draait allemaal om het agentschap ASK in Parijs. Ze vertegenwoordigen veel beroemde acteurs en actrices die in de serie een vaak uitvergrote versie van zichzelf spelen. Dit werkt heerlijk. Zo komen bijvoorbeeld grote namen als Isabelle Huppert, Monica Bellucci en Juliette Binoche voorbij.

Maar Dix pour cent draait niet alleen maar om de gastrollen, want de personages die werkzaam zijn op het bureau worden fantastisch neergezet met al hun eigen problemen, liefdes etc.

Als in het begin van de serie het agentschap wordt overgenomen door een buitenstaander, komen de oudgedienden in opstand. Wat volgt is een zeer amusante serie vol energie, sterke grappen, liefde, escapades, heerlijke ruzies op en buiten de werkvloer en dus leuke gastrollen. Een dikke aanrader.

Suits (seizoen 8)

Vanaf deze week kunnen we ook kijken naar het volledige achtste seizoen van de langlopende advocatenserie Suits. De eerste acht afleveringen waren al een tijdje te streamen, maar vanaf nu is het ook mogelijk om de overige afleveringen van seizoen acht te bekijken.

Suits (seizoen 8), zonder Rachel (Meghan Markle) en Mike (Patrick J. Adams), begint midden in een juridisch gevecht om de macht tussen enerzijds Harvey (Gabriel Macht) en zijn mensen tegen Robert (Wendell Pierce) en nog een aantal mensen. Er ontstaan vervolgens duidelijk twee kampen.

Uiteraard kunnen we verder weer een mix verwachten tussen de typische Suits-humor, referenties naar andere populaire cultuur (waartoe Suits inmiddels ook al toe behoort), intriges, verraad en dat soort fijne dingen meer.

Kijktips op Netflix (week 4, 2021): tabel

Met Suits (seizoen 8) komen we aan het eind van ons kijktips op Netflix (week 4, 2021) artikel. We hopen natuurlijk dat je weer een paar titels aan je kijklijstje hebt kunnen toevoegen. Zo ja? Laat het ons zeker weten via Facebook en/of Instagram. Door ons te volgen blijf je ook op de hoogte van het allerlaatste Netflix nieuws.

Dan rest ons nu alleen nog maar de tabel te plaatsen De tabel? Ja, de tabel met hierin alle nieuwe toevoegingen aan het NEtflix aanbod van de vorige zeven dagen. Op deze manier kan je nog even kijken of er iets voor je tussenzit dat we in dit artikel genoemd hebben.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Als de dijken breken (1 seizoen) Drama 2016 6.6
2 Bling Empire (1 seizoen) Reality 2021 -
3 Blown Away (2 seizoenen) Reality 2021 -
4 Busted (3 seizoenen) Reality 2021 -
5 Carmen Sandiego (4 seizoenen) Animatie, Avontuur 2021 8.3
6 Come Away Drama 2020 5.9
7 Dawson's Creek (6 seizoenen) Drama, Romantiek 2003 6.6
8 De Geheimen van Barslet (1 seizoen) Drama 2011 7.4
9 Disenchantment (3 seizoenen) Animatie, Komedie 2021 7.3
10 Dix Pour Cent (a.k.a. Call My Agent) (4 seizoenen) Komedie, Drama 2020 8.3
Titel Genre Jaar iMDB