KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) The Mauritanian 9/11

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022)

Een nieuwe zaterdag = een nieuw aanbodoverzicht. In dit artikel vind je alle nieuwe dingen op Netflix die in week 4 op de streamingsdienst zijn gekomen. En wat wij hieruit het meest aanraden. Laten we beginnen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) / tabel

Voordat we je onze wekelijkse kijktips presenteren, is hier eerst onze wekelijkse aanbod tabel. Met hierin alle nieuwe dingen die we sinds de afgelopen zeven dagen op Netflix kunnen kijken.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 Amandla Misdaad, Drama 2022 4.9
2 Babamin Kemani Drama 2022 5.8
3 DC Legends of Tomorrow (6 seizoenen + 9 afleveringen van seizoen 7) Actie, Avontuur 2022 6.8
4 DOTA: Dragon’s Blood (2 seizoenen) Anime, Actie 2022 7.9
5 Inspector Koo (10 afleveringen) Actie, Misdaad 2021 6.8
6 La Divina Gula (1 seizoen) Documentaire 2022 6.3
7 Midnight Asia: Eat Dance Dream (1 seizoen) Documentaire 2022 7.4
8 Mighty Express: Problemen in Sporendorp Animatie, Short 2022 -
9 München: Im Angesicht des Krieges (a.k.a. Munich: The Edge of the War) Biografie, Drama 2021 6.9
10 Our Beloved Summer (8 afleveringen) Komedie, Romantiek 2022 8.9
Titel Genre Jaar iMDB

Ozark (seizoen 4)

Eindelijk! Het vierde – en jammer genoeg laatste – seizoen van de spannende Netflix Original Ozark staat eindelijk op Netflix. Hoe het afloopt met de familie Byrde, zien we in dit laatste seizoen.

Ze proberen een uitweg te vinden uit het labyrint van criminaliteit en drugs(geld) waarin ze belang beland zijn geraakt.

De spil in dit vierde seizoen is drugsbaron Omar. Hij wilt de hulp van Marty en Wendy – de partners en hoofdpersonen uit de serie Ozark – om zijn eigen vrijheid te bewerkstelligen.

De eerste zeven afleveringen zijn nu te zien op Netflix. Het tweede deel van dit vierde en laatste seizoen komt natuurlijk ook nog op Netflix, maar wanneer dit zal zijn, is nog niet bekend.

Volg ons via de nieuwsbrief, Facebook en Instagram om hierover op de hoogte te blijven! En bekijk ook zeker even de trailer van Ozark S04 hieronder.

The Mauritanian (2021)

Onze tweede tip in ons KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) artikel is de spannende thriller The Mauritanian (2021). Het draait allemaal om het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi (gespeeld door de fantastische Tahar Rahim van o.a. Un prophete).

De beste man wordt na de aanslagen op de Twin Towers op 9 september 2011 opgepakt door de Amerikanen. Hij zou namelijk een aandeel hebben gehad bij deze aanslagen.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) The Mauritanian ondervraging marteling
Mohamedou Ould Slahi tijdens een soort van ondervraging. Bron: The Mauritanian / Netflix

Maar aan rechtspraak heeft de VS op dit moment een broertje dood. Er is een crisissituatie. En dus wordt Ould Slahi – zonder dat er een rechter aan te pas komt – in Guantanamo Bay a.k.a. de hel opgesloten.

Zijn veertien jaar durende strijd voor vrijheid en gerechtigheid, zien we in de film The Mauritanian.

Midnight Asia: Eat Dance Dream (seizoen 1)

Na een heftige film als The Mauritanian sluiten we dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) artikel af met een lichtere titel. We hebben het over de serie Midnight Asia: Eat Dance Dream. Een ode aan een aantal Aziatische wereldsteden.

We richten ons op het nachtleven van de steden Tokio (Japan), Seoul (Zuid-Korea), Mumbai (India), Bangkok (Thailand), Taipei (Taiwain) en Manilla (Filipijnen). Elke aflevering staat er een nieuwe stad centraal.

midnight-asia KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 4, 2022) The Mauritanian-1
Een DJ op leeftijd! Bron: Midnight Asia: Eat Dance Dream / Netflix

We ontmoeten diverse mensen: van dj’s, queer feestgangers tot aan mensen met een foodkraampje. Elk met een eigen verhaal over zichzelf en wat ze zo tof vinden aan de nachtelijke stad waarin ze wonen.

Dus schenk jezelf iets te drinken in, pak er iets te knabbelen bij en geniet van de fijne serie Midnight Asia: Eat Dance Dream en de bijzondere nachtelijke sfeer van deze metropolen!