Kijktips op Netflix (week 40, 2019)

Het zonnetje lacht, de lucht is blauw, Wij Kijken Netflix, kom maar gauw. Daar zijn we weer met een nieuw overzicht met alle nieuwe titels op Netflix (zie tabel onderaan) en onze kijktips hieruit. Op deze manier ben je weer helemaal bij en heb je hopelijk weer wat nieuwe toevoegingen aan je kijklijst!

Peaky Blinders (seizoen 5)

We beginnen met de grootste klapper van de week, namelijk Peaky Blinders (seizoen 5). Dit vijfde seizoen bestaat uit 6 nieuwe afleveringen en belooft weer steengoed te worden. Maar waar gaat de serie ook alweer over?

Peaky Blinders vertelt het verhaal van een bende in 1919 in Birmingham, Engeland. Dit groepje schavuiten wordt geleid door Tommy Shelby, een geweldige rol van Cillian Murphy, dat zich bezighoudt met illegaal gokken, geweld, opklimmen en dat soort dingen meer.

En nu is het het vijfde seizoen van Peaky Blinders. De maker heeft al aangekondigd dat er sowieso een Peaky Blinders seizoen 6 en 7 gemaakt gaat worden en dat het dan op zal houden. Dus we kunnen gelukken nog eventjes vooruit.

Het is een fantastische serie, met prachtige en authentieke en elegante decors, goede acteurs en verrassende muziekkeuzes. Zo zit Black Sabbath bijvoorbeeld in dit nieuwe seizoen. Hoe dan ook, bekijk de trailer hieronder en zet de serie eens aan op Netflix. Je gaat geen spijt krijgen.

Barry Lyndon

Elke keer dat er een nieuwe Stanley Kubrick film op Netflix komt, maakt ons hart een vreugdedans. Wij zijn namelijk een groot fan van het werk van deze Amerikaanse regisseur. Een regisseur die je misschien kent van films als:

En sinds deze week is zijn film Barry Lyndon uit 1975 op Netflix te zien. De film vertelt het verhaal van Redmond Barry, een Ierse avonturier van lage komaf in de 18e eeuw die, na een conflict met de echtgenoot van zijn nicht Nora Brady waar hij verliefd op is, een duel met deze beste man aanvraagt.

Door de uitkomst van het duel, hij denkt namelijk dat hij de andere man gedood heeft, voelt hij zich genoodzaakt om te vluchten. Hij sluit zich aan bij het Engelse leger. Vechtend in Duitsland, hoort hij dat Quin, de man van het duel, nog leeft en zelfs getrouwd is met Nora. En dat is het slechts het begin van zijn bizarre levensverhaal vol gekke wendingen, op zoek naar onder andere rijkdom.

Barrrrrry Lyndonnnn. Bron: Barry Lyndon / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Kubrick filmde Barry Lyndon met bepaalde zelf ontwikkelde lenzen zodat hij geen namaak-licht hoefde te gebruiken. Alles is gefilmd met kaarslicht of natuurlijk licht. Het maakt de film prachtig om te zien. Tel daar het sterke verhaal bij op en je krijgt een grote aanrader om op te zetten.

Kijktips op Netflix (week 40, 2019)

Barry Lyndon en Peaky Blinders (seizoen 5) waren onze kijktips op Netflix (week 40, 2019). Hopelijk kan je weer wat aan je lijstje toevoegen. De overige titels vind je in de tabel hieronder. Welke hadden we echt moeten uitlichten? Laat het ons weten via Facebook of Instagram.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 A Nightmare on Elm Street Misdaad, Horror 2010 5.2
2 Arthdal Chronicles (1 seizoen) Drama 2019 7.7
3 Barry Lyndon Avontuur, Drama 1975 8.1
4 Big Mouth (3 seizoenen + Valentijnsspecial) Animatie, Komedie 2019 8.1
5 Blue Thunder Actie 1983 6.4
6 Botched Up Bodies (1 seizoen) Reality 2013 6.2
7 Bringing Sexy Back (1 seizoen) Reality 2015 -
8 Carmen Sandiego (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2019 8.3
9 Chesapeake Shores (4 seizoenen) Drama, Familieserie 2019 7.6
10 Colossal Actie 2016 6.2
Titel Genre Jaar iMDB