Kijktips op Netflix (week 40, 2020) seven se7en pitt morgan

Kijktips op Netflix (week 40, 2020)

Op deze druilerige dag doen wij niets liever dan naar leuke films en/of series kijken op Netflix. Want waarom zou je naar buiten gaan? Maar zie je door de vele Netflixbomen het bos niet meer? Dan zijn wij er voor je, ditmaal met ons kijktips op Netflix (week 40, 2020) artikel. Met deze week een hoop filmklassiekers.

The Shining (Kubrick, 1980)

Voor iedereen die de filmklassieker The Shining uit 1980 nog niet gezien heeft, is dit de uitgelezen mogelijkheid. En ook als je hem wel al hebt gezien, misschien in een ver verleden, is dit je kans om hem te herkijken.

Want deze film van regisseur Stanley Kubrick, een verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King, met het legendarische karakter Jack Torrance (Jack Nicholson) is verplichte kost voor elke filmliefhebber.

Samen met zijn gezin neemt hij zijn intrede in het Overlook Hotel in Colorad. Het is winter en het hotel is gesloten. Maar om toch een oogje in het zeil te houden, wordt Jack ingehuurd om er een tijdje in te verblijven.

Het lijkt hem een mooie gelegenheid om wat extra geld te verdienen en om van zijn writer’s block af te komen. Want op zo’n afgelegen plek kan je je toch heerlijke focussen op je schrijfwerk? Nou, dat pakt toch iets anders uit.

Zijn zoontje Danny krijgt akelige visioenen, er gebeuren steeds meer gekke dingen, het schrijfwerk schiet niet op en als klap op de vuurpijl wordt Jack zelf langzaam helemaal gek en gewelddadig. Tel daar de meesterhand van regisseur Kubrick bij op en het devies is dat je The Shining lekker moet gaan kijken.

The Godfather (deel 1, 2 en 3)

En nu we toch bezig zijn met filmklassiekers kunnen we niet om The Godfather trilogie heen. Sinds deze week staan namelijk alle delen op Netflix. Je kan nu dus een fijne maffia-marathon houden.

Het draait allemaal om de Corleone maffiafamilie. Vader Vito Corleone, een legendarische rol van Marlon Brando, staat aan het hoofd en zijn zoon Michael (Al Pacino) zal hem later opvolgen.

Vito verzoekt je vriendelijk doch dwingend om te gaan kijken. Bron: The Godfather / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

In het tweede deel zien we de jeugd van don Vito. De rol van jonge Vito Corleone wordt gespeeld door Robert de Niro. Opgroeiend op Sicilië in Italië zien we hoe hij uiteindelijk uitgroeit tot de grote man in NY in de jaren ’20, zoals we in het eerste deel konden zien.

The Godfather films waren commerciële kaskrakers, sleepten heel veel prijzen in de wacht en groeiden uit tot regelrechte filmklassiekers die ook zijn sporen zouden nalaten in vele andere film- en tv-producties.

Films vol drama, stijl, mooie pakken, geweld, fijne muziek, spanning en sterk spel van de acteurs. Het maakt The Godfather films verplichte kost.

Se7en (Fincher, 1995)

Is Se7en de beste film van regisseur David Fincher? Wij vinden van wel. Het is in ieder geval een van de spannendste niet-horror films die wij kennen.

Het draait allemaal om twee politierechercheurs, de jonge David Mills (Brad Pitt) en de met pensioen gaande William Somerset (Morgan Freeman). Samen moeten ze een serial killer (gespeeld door Kevin Spacey) zien op te sporen voordat hij weer toeslaat.

Alle moorden hebben een link met een van de zeven hoofdzonden, namelijk Avaritia (hebzucht), Superbia (hoogmoed), Invidia (jaloezie), Luxuria (lust), Gula (gulzigheid), Ira (woede) en Acedia (luiheid). De twee detectives in Se7en hebben verschillende denkbeelden hoe ze de zaak moeten aanpakken en daar komt nog eens bij dat de moordenaar ze steeds een stap voor lijkt te zijn.

Het levert een bloedspannende en razendknap gemaakt film op, vol medogenloosheid en een einde waar je nog lang aan terug zal denken.

Jane the Virgin (seizoen 5)

En als afsluiter willen we ook nog even benoemen dat Jane the Virgin (seizoen 5) sinds deze week op Netflix te zien. Het is het laatste seizoen van de populaire serie, dus we zijn benieuwd hoe de makers er een mooi einde aan gaan breien.

Kijktips op Netflix (week 40, 2020): tabel

Se7en , The Godfather (deel 1, 2 en 3), The Shining en Jane the Virgin (seizoen 5) zijn onze kijktips op Netflix (week 40, 2020). En dan hebben we de fantastische film Manchester By the Sea nog niet eens genoemd. Het kon deze week niet op.

We hopen dat je ook zo van deze titels kan genieten als wij. Wil je weten wat er nog meer allemaal aan het Netflix aanbod is toegevoegd? Check dan even de volgende tabel. Daar staan namelijk alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen in.

En nu we toch je aandacht hebben: door ons te volgen via Facebook, Instagram en de nieuwsbrief weet ook jij altijd als eerste wat er speelt in het land der Netflix. Daar kan je vervolgens weer over opscheppen op je werk of binnen je vriendengroep!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2012 Actie 2009 5.8
2 A Simple Favor Komedie 2018 6.8
3 Ahí te Encargo Komedie 2020 -
4 American Murder: The Family Next Door Documentaire 2020 -
5 Annabelle Horror 2014 5.4
6 Bad Boys II Actie 2003 6.6
7 Black & Blue Actie 2019 6.3
8 Bom Dia, Verônica (1 seizoen) Misdaad, Mysterie 2020 7.9
9 Bumperkleef Horror, Thriller 2019 5.8
10 Carmen Sandiego (3 seizoenen) Animatie, Avontuur 2020 8.3
Titel Genre Jaar iMDB