KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 40, 2021) forever rich el-hamus eten safdie good time

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 40, 2021)

Het is typisch binnen-blijven-en-Netflix-kijken-weer. Daarom ben je vast benieuwd naar alle nieuwe dingen op Netflix. Na het lezen van dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 40, 2021) artikel weet je precies wat er nieuw – én de moeite waard – is op Netflix Nederland.

KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 40, 2021) // tabel

We starten dit KIJKTIPS OP NETFLIX (WEEK 40, 2021) bericht met de tabel. In deze tabel staan alle nieuwe toevoegingen aan het Netflix aanbod. Sorteer en filter de kolommen en vind precies waar je naar op zoek bent. Of dat nu een sciencefictionfilm is met minimaal een 7,6 op iMDB, een komedie met de nodige actie of iets anders.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 1917 Drama, Oorlog 2019 8.3
2 100 Millions Swimming (a.k.a. Cento milioni di bracciate) Biografie, Sport 2017 -
3 AbaKatdabra (1 seizoen) Familieserie, Fantasie 2021 -
4 Ada Dapper, Wetenschapper (1 seizoen) Kinderen 2021 -
5 An Evening With Matt Monro Muziek 2005 7.6
6 Anatomy Horror 2000 6.1
7 Ask 101 (2 seizoenen) Drama 2021 7.5
8 Attack of the Hollywood Clichés! Komedie 2021 -
9 Baki Hanma (1 seizoen) Anime 2021 -
10 Bedrag (3 seizoenen) Misdaad, Thriller 2019 7.6
Titel Genre Jaar iMDB

Just Mercy (Daniel Cretton, 2019)

De eerste tip is de film Just Mercy uit 2019 met een hoofdrol voor Michael B. Jordan (Fruitvale Station, Black Panther, Creed). De regisseur is niemand minder dan Destin Daniel Cretton, een man die je kunt kennen van zijn films Short Term 12 en The Glass Castle.

In Just Mercy speelt Jordan de pas afgestudeerde advocaat Bryan Stevenson. Hij vertrekt begin jaren 90 naar Alabama – in het zuiden van de VS – om daar mensen te verdedigen die door het racisme een rechtszaak aan hun broek hebben.

Advocaat Bryan Stevenson en zijn cliënt Walter. Bron: Just Mercy / Netflix

Zo ook de zaak van de zwarte houthakker Walter McMillian (Jamie Foxx). De beste man heeft de doodstraf gekregen, omdat hij een jong, wit meisje vermoord zou hebben. Alleen een klein ‘detail’: de bewijzen tonen aan dat hij onschuldig is. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Wat volgt is een film die ontzettend in deze tijdsgeest past. Een tijd waarin steeds meer institutioneel racisme, misbruik van de macht en andere ellende aan het oppervlak lijkt te komen. Dingen waarvan we best wel wisten dat ze bestonden, maar die nooit zo duidelijk werden gemaakt.

Forever Rich (El-Hamus, 2021)

Forever Rich is de eerste Nederlandse Netflix Original film. Na een aantal series, zoals Undercover, is het nu tijd voor een film en regisseur Shady El-Hamus (bekend van de film De libi) had de eer om hem te mogen regisseur.

We volgen opkomend hiphopartiest Richie, een fantastische en intense rol van Jonas Smulders. Hij heeft hard moeten werken, maar langzaam heeft hij stappen gezet en nu staat hij aan de vooravond van zijn grote doorbraak.

Vlak voordat hij zijn eerste grote show geeft, wordt hij echter beroofd van zijn peperdure horloge. De overval wordt gefilmd en de beelden – waarop we hem gewond en bijna huilend zien – zorgen voor een flinke deuk in zijn imago van stoere rapper.

Hij moet daarna alles op alles zetten om zijn zorgvuldig opgebouwde status en imago weer op te poetsen. Hoe hij dit doet, zie je in de spannende thriller Forever Rich.

Met z’n allen in de lift. Bron: Forever Rich / Netflix

Een film die de tijdsgeest van nu – een tijd waarin alles draait om imago, de balans en waarheidsgetrouwheid tussen je online en offline persona en status – feilloos weet te vangen. Knappe en rauwe film die ons qua snelheid en misdaad een beetje deed denken aan het fantastische Good Time van de gebroeders Safdie.

Oh, en houd die Jonas Smulders (die Richie speelt) in de gaten, beste mensen. Wij voorspellen dat hem een grote toekomst in het verschiet ligt. Check de trailer van Forever Rich hieronder.

The Killing a.k.a. Forbrydelsen (3 seizoenen)

Wij hadden de serie nog niet gezien, dus we zijn maar wat blij dat hij sinds deze week op Netflix staat. We hebben het over niks minder dan een van de twee beste Scandinavische thrillerseries, namelijk The Killing, ook bekend onder de naam Forbrydelsen. De andere is voor ons The Bridge.

Centraal staat Sarah Lund (Sofie Gråbøl), een Deense rechercheur met een discutabele smaak in truien. Elk van de drie seizoenen staat een nieuw misdrijf centraal en zij moet het steeds maar weer zien op te lossen.

In het eerste seizoen van The Killing is er bijvoorbeeld een jonge vrouw vermoord. Als ze gevonden wordt in de kofferbak van een auto, blijkt ze ook nog eens verkracht te zijn. Los die zaak maar eens op, Sarah …

Al snel blijkt dat de moordenaar bijzonder intelligent is. Als er ook nog eens een politieke connectie komt, zijn de poppen helemaal aan het dansen.

De vrouw waar het allemaal om draait a.k.a. Sarah Lund. Bron: The Killing / Netflix

In het tweede seizoen van The Killing keert Lund terug vanuit Zweden terug naar de politie van Kopenhagen. Ditmaal is advocate Anne Dragsholm vermoord. Maar dit is niet het enige slachtoffer waar de moordenaar zijn pijlen op heeft gericht.

Het derde en tevens laatste seizoen van de razend spannende serie draait allemaal om de moord op een zeevaarder. Al snel richt het onderzoek van Lund en twee van haar collega’s zich op de financiële wereld en de overheid ten tijde van de grote wereldwijde financiële crisis.