Terrace-House-opening-new-doors-Kijktips-op-Netflix-week-41-2018

Kijktips op Netflix (week 41, 2018)

Beste Netflix-ers! De week is weer voorbij en het is hoog tijd voor het weekend. Het herfstzonnetje houdt nog even aan, wat een luxe! Intussen draait Netflix ook verder op volle toeren en natuurlijk gaan we weer even door het nieuw toegevoegde aanbod op Netflix speuren. Zijn er weer toffe series en spannende films bijgekomen? Wat mag je echt niet missen? Lees snel verder om erachter te komen. Schroom niet om je eigen herfsttips aan ons door te spelen op onze Facebookpagina, want dat vinden we altijd leuk. Okidoki, daar gaat ‘ie weer!

ReMastered

Netflix en documentaires, wij vinden het een net zo fijne combinatie als een warme stroopwafel bij je kop thee. En dat zal Netflix zelf ook wel vinden, want deze week is er weer een nieuwe documentaire-serie gelanceerd: ReMastered. In deze serie wordt er in acht afleveringen stilgestaan bij muzieklegendes en een bijzonder verhaal dat erbij hoort.

Elke aflevering staat uitgebreid stil bij een muziekheld, met als resultaat een prachtige documentaire van iemand die zijn sporen in de muziek wel heeft verdiend. Echter gaat het niet zozeer om het muzikale arsenaal van de muzikant, maar om het dramatische verhaal dat met deze gepaard is gegaan.

De eerste aflevering heeft de titel Who shot the Sheriff meegekregen. Dat kan natuurlijk alleen maar over reggaekoning Bob Marley gaan. In 1976 werd Marley onderworpen aan een moordaanslag toen de populaire muzikant werd neergeschoten. In deze uitgebreide aflevering wordt gekeken naar de toedracht en naar de rol van de CIA en lokale Jamaicaanse politici in deze zaak. Hoe zit deze mysterieuze zaak in elkaar en waarom was Bob Marley een doelwit?

ReMastered gaat na deze aflevering verder met andere mysterieuze zaken rondom een muzikant. Elke maand wordt een nieuwe aflevering gereleased. Er zal onder andere ingegaan worden op de politieke activiteiten van Johnny Cash en zijn band met Richard ‘Tricky Dicky’ Nixon, de geheimzinnige dood van zanger Sam Cooke en de moord op Run-DMC-lid Jam Master Jay.

Dat belooft in ieder geval een hoop interessante kijkminuten vol muziek, geschiedenis en mysterie. We moeten er wel even op wachten omdat er dus maar 1 aflevering per maand gereleased wordt, maar we vermoeden wel dat het afleveringen worden die je niet mag missen! Dus we moeten maar even wachten.

Terrace House: Opening New Doors (deel 4)

Wat er zo leuk is om te kijken naar zes Japanse mensen, gemiddeld tussen de 18 en 30 jaar, die met elkaar samenwonen in een prachtig huis in het Japanse Nagano, omringd door meest schitterende bossen en warmwaterbronnen, moet je zelf eigenlijk ervaren. Dit kan in de reality-serie Terrace House: Opening New Doors op Netflix Nederland waarvan sinds deze week deel 4 te zien is.

Mensen in een huis volgen met camera’s kennen we natuurlijk van Big Brother, maar dit is andere Japanse koek. Hier geen stomende seks onder de lakens, gekke opdrachten of momenten dat mensen worden weggestuurd. Nee. We zien gewoon zes mensen, variërend van sporters, modellen, muzikanten, studenten in allerlei richtingen en nog veel meer.

Het zijn normale mensen die gaan samenwonen en die dus ook gewoon naar hun werk of opleiding moeten. En ze mogen zelf bepalen wanneer ze weggaan. Elk heeft een eigen reden dat ze in het huis zitten, of dat nu uit je schulp kruipen is, een nieuwe baan zoeken of de liefde van je leven vinden. Het kan allemaal. En nee, geld is er niet te winnen.

We zien in Terrace House: Opening New Doors op Netflix Nederland dus o.a. opbloeiende romantiek, typische Japanse schuldgevoelens, ambities, teleurstellingen, oosterse manieren etc. En dat afgewisseld door het vaak humorvolle commentaar van een panel in de studio. Die klinkt allemaal vrij suf, maar is dat niet. Dat bewijst ook de wereldwijde fanschare die Terrace House inmiddels heeft. Zet het eens op en laat je meezuigen.

Kijktips op Netflix (week 41, 2018)

En dat was het weer. De tijd vliegt, vooral als je het ontzettend naar je zin hebt! De bovenstaande titels vonden wij dus het tofst van de afgelopen week. Maar natuurlijk kwamen er nog meer dingen op Netflix. Deze vind je in het tabelletje hieronder. Onderaan de kolommen kan je daar tevens filteren op bepaalde waarden. Bijvoorbeeld op alle nieuwe acties films die minimaal een 6,7 krijgen op IMDb, ook maar iets te noemen 😉

Vergeet ook niet onze Netflix Nederland en Binnenkort op Netflix pagina’s uit te checken. Een goed weekend nog!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 The Haunting of Hill House (1 seizoen) Horror 2018 9.0
2 The Good Place (2 seizoenen + 4 afleveringen seizoen 3) Komedie, Drama 2018 8.1
3 Chesapeake Shores (3 seizoenen) Drama, Familieserie 2018 7.9
4 The Boss Baby: Back in Business(2 seizoenen) Animatie, Komedie 2018 6.3
5 Tarzan and Jane (2 seizoenen) Animatie, Avontuur 2018 5.6
6 ReMastered: Who Shot the Sherrif? Documentaire, Muziek 2018 -
7 FightWorld (1 seizoen) Documentaire 2018 8.3
8 Feminists: What Were They Thinking? Documentaire 2018 3.2
9 Errementari Fantasie, Horror 2018 6.4
10 The Curious Creations of Christine McConnell (1 seizoen) Komedie, Talk-Show 2018 6.4
Titel Genre Jaar iMDB