el camino paul Kijktips op Netflix (week 41, 2019)

Kijktips op Netflix (week 41, 2019)

De herfst schijnt uitgevonden te zijn om ongegeneerd Netflix te kunnen kijken. Dus we zijn maar wat blij dat het weer inmiddels flink herfstachtig is. Lees even dit artikel en je weet precies wat er de afgelopen week allemaal op Netflix is gekomen en wat onze tips zijn.

The Walking Dead (seizoen 9)

Een aantal jaar geleden keken we veel naar The Walking Dead. De eerste vijf seizoenen hebben we dan ook verslonden, een beetje zoals de zombies in de serie de levende mensen opaten. Maar daarna hebben we het een tijdje links laten liggen.

Geen idee waarom. Of nouja, het leven gebeurt, je kent het wel. Er komen andere dingen op Netflix, je leest eens een boek et cetera. Maar vanaf deze week staat The Walking Dead (seizoen 9) op Netflix Nederland en wij gaan weer beginnen met kijken.

Voor de mensen die onder een zombie hebben gelegen, de serie is een horror/drama/thriller televisieserie over de mensen die een zombie-apocalyps hebben overleefd. Ze proberen zich te beschermen tegen de wandelende doden (“schiet ze altijd door het hoofd, voordat ze je bijten”), maar ze moeten ook steeds meer denken aan het opnieuw inrichten van een samenleving en de daarbij horende beschaving. En dat gaat niet zonder slag of stoot.

In het negende seizoen zullen er een aantal hoofdrolspelers het toneel verlaten. Waarom dat is, laten we graag in het midden. Wat zal er met Negan gebeuren, na de beslissing van Rick over hem in seizoen 8? Wat voor effect heeft dit op de groep? Het zijn maar een aantal dingen die in The Walking Dead seizoen 9 beantwoord moeten worden.

Het mooie van The Walking Dead vonden wij altijd dat het een serie was met zombies, maar dat het totaal geen zombie-serie was. Natuurlijk zit de serie vol actie, maar er is tevens op een meer filosofische manier naar The Walking Dead te kijken, want de serie roept een hoop vragen op.

negan walking dead Kijktips op Netflix (week 41, 2019)

Waarom zou je bijvoorbeeld willen blijven leven in een door de zombie-apocalyps verwoeste wereld (hallo Nietzsche, met z’n nihilisme en de dood van God)? Heeft het leven nog zin en zo ja, waarom? Of: wat maakt ons ‘beter’ dan de zombies? Is het gerechtvaardigd om ze zonder pardon door het hoofd te schieten? Blijf je, na je dood, nog steeds mens?

Kortom, lekker opzetten dus, dit negende seizoen van The Walking Dead. Pak er iets te drinken bij, een knabbeltje en laat het buiten maar lekker regenen en waaien. Want binnen, samen met de zombies, zijt u veilig.

Jaws

Een film over een stelletje haaien die mensen oppeuzelen kan óf uitmonden in een B-film, óf uitgroeien tot een klassieker in de filmgeschiedenis. Het is maar hoe je de film maakt. Voor Steven Spielberg’s Jaws (1975) kan toch wel gezegd worden dat deze in de laatste categorie valt.

Toen Jaws in 1975 uitkwam, werd zwemmen in de zee nooit meer hetzelfde. En vind je het gek, als blijkt dat een klein kustplaatsje wordt aangevallen door bloeddorstige haaien die het gemunt hebben op in de zee zwemmende mensen. De muziek van John Williams doet nog een duit in het zakje en maakt het geheel nog angstaanjagender.

Jaws, ook wel gezien als de eerste blockbuster ooit, was in ieder geval een enorm kassucces want het wist qua opbrengsten als eerste film de magische grens van 100 miljoen dollar te doorbreken. Anno 2019 is het nog steeds een film waarmee je je prima kunt vermaken en daarom zijn we blij dat Jaws weer op Netflix te vinden is.

El Camino: a Breaking Bad Movie

Natuurlijk kunnen we niet heen om El Camino: a Breaking Bad Movie. In deze epiloog zien we wat er precies is gebeurd na de laatste aflevering van de serie Breaking Bad. Heisenberg is dood en Jesse Pinkman (Aaron Paul) is op de vlucht voor de politie.

We zien wat er na de laatste scene gebeurde, maar we krijgen ook flashbacks te zien. Het is natuurlijk leuk om oude personages terug te zien. En natuurlijk speelt de prachtige en benauwende natuur van New Mexico zelf ook weer een hoofdrol. Het is dan ook veel meer in lijn met het origineel dan een prequel als Better Call Saul.

Het is een mooie film geworden. Een beetje een kruising tussen Breaking Bad en een film als Good Time van de broertjes Safdie. Is het echt en afsluiter? Nou, dat niet. Maar dat maakt El Camino niet minder lekker.

Kijktips op Netflix (week 41, 2019)

Hey, ho, dit waren ze weer hoor, onze kijktips op Netflix (week 41, 2019). We hopen dat er weer iets voor je tussen zat. Zo ja, mooi, zo niet, hou dan even onze site, Facebook, nieuwsbrief en Instagram in de gaten. Wij schrijven namelijk elke week dit soort artikelen, en dat al bijna 4 jaar, zodat je altijd weet wat er allemaal nieuw is.

We sluiten af met de tabel met daarin alle nieuwe titels op de streamingsdienst, ook de series en films die we hierboven niet als tip hebben behandeld. Een goed week!

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 American Pie 2 Komedie 2001 6.4
2 American Pie: The Naked Mile Komedie 2006 5.2
3 Back to the Future 3 Avontuur, Sci-Fi 1990 7.4
4 Banlieusards Misdaad, Drama 2019 -
5 Billy Elliot Drama, Muziek 2000 7.7
6 Dawn of the Dead Actie, Horror 2004 7.3
7 De Dolle Tweeling 3 Familiefilm, Avontuur 2013 5.1
8 Definitely Maybe Komedie 2008 7.2
9 Deon Cole: Cole Hearted Cabaret 2019 -
10 El Camino: a Breaking Bad Movie Actie, Drama 2019 8.6
Titel Genre Jaar iMDB