Kijktips op Netflix (week 41, 2020) haunting of bly manor

Kijktips op Netflix (week 41, 2020)

Ook de afgelopen week kwamen er weer een aantal interessante nieuwe dingen op Netflix. In dit artikel staan we stil bij onze favorieten. Aan het eind staat een tabel waarin alle nieuwe titels van de afgelopen zeven dagen staan. Dus ga lekker op bank zitten, pak er een bakje lekkers bij, schenk jezelf iets in en lees even verder.

David Attenborough: A Life on Our Planet

Je kon er de afgelopen weken niet om heen: David Attenborough: A Life on Our Planet. De nieuwste natuurdocumentaire van de hand van meesterverteller D. Attenborough kreeg de afgelopen tijd genoeg aandacht in de media.

En wat ons betreft meer dan terecht, want het is weer een pareltje. Natuurlijk, je moet er van houden. Sommige mensen houden nu eenmaal meer van actie-, horror of komediefilms dan te moeten kijken naar parende paarden of een jungle vanaf boven gefilmd.

Maar als je wel kan genieten van schitterende natuurfilms, dan kan je niet om David Attenborough: A Life on Our Planet heen. En het is ook anders dan een serie als Planet Earth, omdat de inmiddels 93-jarige sir David in zijn nieuwste film stilstaat bij zijn leven en wat hij allemaal heeft gezien en zien veranderen.

En dat is een hoop. Als iemand ons kan vertellen dat de wereld op deze manier naar de knoppen gaat, iemand die alles al uit eerste hand heeft gezien, dan is hij dat. Maar gelukkig is er nog hoop en heeft David Attenborough zelfs een aantal oplossingen.

Dus geef je bewustwording van het feit dat het nu echt tijd is om iets te doen een schop onder zijn kont en kijk David Attenborough: A Life on Our Planet op Netflix Nederland.

The Haunting of Bly Manor (1 seizoen)

Onze tweede weektip is The Haunting of Bly Manor. Door de titel kan er een belletje bij je gaan rinkelen en kan je denken: “Hela, was er al niet eens een andere serie met de titel The Haunting?”. Scherp. Die was er zeker. Dit was The Haunting of Hill House.

Deze spannende serie uit 2018 draaide om een enge woning, het bekendste spookhuis van de USA, en de familie die er in woonde. De familieleden komen jaren later bij elkaar door de zelfmoord van hun jongste zusje. Dit is het begin om weer terug te denken aan hun jeugd en wat ze daarin allemaal hebben meegemaakt.

En nu is er The Haunting of Bly Manor, het tweede deel uit The Haunting anthologie. Het verhaal staat in principe los van het eerste deel, maar we zien wel een hoop dezelfde acteurs en actrices langskomen, alleen in andere rollen. Een beetje zoals dat ook in American Horror Story werd gedaan.

Centraal staat docente Dani (Victoria Pedretti). In het grote Bly Manor landhuis moet ze broer en zus Miles en Flora verzorgen, lesgeven en dat soort dingen meer. Het landhuis is van hun oom Henry Wingrave, maar hij wil verder niks met de kinderen te maken hebben.

Als blijkt dat de vorige oppas op toch wel een mysterieuze en vreemde manier is omgekomen, probeert Dani er achter te komen wat er nu toch allemaal speelt in dat dekselse landhuis. Maar als je denkt dat je dat kan doen, zonder zelf een beetje door te draaien, dan heb je het mis.

Wat je kan verwachten in The Haunting of Bly Manor? Een hoop geesten, psychologische angstmomenten, verknipte personages en een donkere sfeer. Wij gaan dus kijken!

Dick Johnson is Dead

We sluiten ons kijktips op Netflix (week 41, 2020) artikel af met de bijzondere en goed ontvangen tragikomische documentaire Dick Johnson is Dead. De maakster is Kirstin Johnson, de dochter van de naam uit de titel.

Haar 86-jarige vader Dick Johnson gaat dood. Er is geen ontkomen meer aan. Maar dat is nu eenmaal inherent aan het leven. En toch is het lastig. En dus lijkt het documentairemaakster Kirstin Johnson een goed idee om het einde van haar vader op een komische en innovatieve manier in scene te zetten.

Onze hoofdpersoon Dick Johnson. Bron: Dick Johnson is Dead / Netflix – tekst loopt door onder afbeelding

Hiermee probeert ze het voor allebei een stuk makkelijker te maken dat het einde nu eenmaal dichtbij is. Op een prachtige manier worden feit en fictie met elkaar vermengd om zo te kunnen blijven lachen, ook als de dood op de stoep staat, en om iets een plek te geven.

Film wordt hiermee als middel gebruikt om met het echte leven om te gaan. En tegelijkertijd is het een document om haar vader, ook na zijn dood, voor altijd te blijven herinneren.

Dick Johnson is Dead is een unieke, op sommige momenten zeer aangrijpende en prachtige documentaire geworden die je daarom zeker een kans moet geven. Het toont nogmaals de kracht van film aan en is tegelijkertijd een manier van de maakster om haar vader te bedanken en haar liefde voor hem te vieren.

Kijktips op Netflix (week 41, 2020): tabel

De bovenstaande titels vonden wij het meest de moeite waard. Dit zijn dus titels die de afgelopen zeven dagen allemaal aan Netflix zijn toegevoegd. Maar natuurlijk kwamen er nog veel meer dingen bij. Deze vind je in de onderstaande tabel.

wdt_ID Titel Genre Jaar iMDB
1 2012 Actie 2009 5.8
2 Ahí te Encargo Komedie 2020 -
3 Bad Boy Billionaires: India (1 seizoen) Documentaire, Misdaad 2020 8.0
4 Bad Boys For Life Komedie, Misdaad 2020 6.6
5 Bigflo & Oli: Hip Hop Frenzy Documentaire, Muziek 2020 7.0
6 David Attenborough: A Life on Our Planet Documentaire, Biografie 2020 9.2
7 Deaf U (1 seizoen) Drama, Reality 2020 6.7
8 Dick Johnson is Dead Documentaire, Drama 2020 7.8
9 Emily in Paris (1 seizoen) Komedie, Drama 2020 7.4
10 Fast & Furious: Spionnenracers (2 seizoenen) Animatie, Actie 2020 5.3
Titel Genre Jaar iMDB